TÂRGU MUREŞ Peste 800 de persoane la mitingul de solidaritate "Pro Familia Bodnariu şi Nan"

Adina Lateş
Miscellanea / 7 februarie 2016

Peste 800 de persoane au participat, duminică, la un miting de solidaritate "Pro Familia Bodnariu şi Nan", organizat de Grupul de Iniţiativă format din Bisericile Creştine Neoprotestante Penticostale, Baptiste şi Independente din Târgu Mureş, alături de Protopopiatul Ortodox Târgu Mureş, Conferinţa Transilvania de Sud a Bisericilor Adventiste de Ziua a Şaptea şi Biserica Reformată.

Iniţiatorii au arătat că mitingul din Piaţa Teatrului din Târgu Mureş, la care a participat şi viceprimarul municipiului, Claudiu Maior, a fost organizat în sprijinul instituţiei familiei şi "a familiilor despărţite abuziv de serviciul Barnevernet din Norvegia", fiind totodată şi o acţiune comună de mărturie publică a familiei şi credinţei creştine.

''Prin această acţiune dorim să ne arătăm sprijinul şi solidaritatea faţă de familiile de români Bodnariu Marius şi Ruth, Nan Dumitru şi Mihaela, cât şi celelalte familii aflate în evidenţa Ministerului Afacerilor Externe al României, afectate de deciziile flagrant abuzive ale Serviciului de Protecţia a Copilului Barnevernet, luate cu încălcarea legilor internaţionale privind drepturile omului şi chiar şi a unor legi şi reglementări norvegiene. Această acţiune reprezintă o formă de sprijin şi impulsionare a autorităţilor române pentru rezolvarea acestor cazuri cu totul speciale. Acţiunea noastră este un protest public care exprimă insatisfacţia vizavi de ceea ce autorităţile române au comunicat, au întreprins şi au realizat până în prezent în aceste drame de dimensiuni inimaginabile şi solicitarea unei implicări mult mai ferme şi determinate. Cu această ocazie afirmăm şi mărturisim că familia tradiţională este formată dintre un bărbat şi o femeie, iar copiii sunt parte a familiei, o binecuvântare primită prin darul procreării de la Dumnezeu şi nu trebuie să fie proprietatea statului", se arată în textul comunicatului-protest citit în cadrul mitingului.

În document se mai arată că este responsabilitatea creştinilor să militeze pentru respectarea drepturilor familiei, inclusiv pentru creşterea copiilor în cadru familial.

Vorbitorii au mai arătat, în cadrul mitingului, că instituţia de protecţie a copilului din Norvegia a reuşit să despartă copiii de părinţi, ceea ce nu a îndrăznit niciodată să facă nici măcar regimul comunist din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb