Tăriceanu a renunţat la demisie

ROMANA PUIULEŢ
Ziarul BURSA #Politică / 20 iulie 2005

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, ieri, după întoarcerea de la Bruxelles, că demisia Cabinetului nu este oportună în condiţiile în care priorităţile ţării trebuie să fie integrarea în Uniunea Europeană şi reconstrucţia ţării în urma dezastrelor produse de inundaţii.

Alegerile anticipate nu mai sînt nici ele pe agenda şefului Executivului, care s-a declarat neinteresat de utilitatea unui asemenea demers.

Revenirile repetate ale premierului asupra deciziei de demisie au determinat însă un adevărat haos în plan politic, afectîndu-i grav credibilitatea. Priorităţile declarate de premier după Bruxelles sînt: reconstrucţia ţării în urma catastrofelor şi integrarea în Uniunea Europeană.

Premierul şi-a anunţat pînă acum demisia de cel puţin trei ori şi a revenit ieri a doua oară. Inconsecvenţa şefului Executivului este pusă pe seama binelui naţional. Iar domnia sa susţine că ar fi dat dovadă de laşitate în cazul în care şi-ar fi dat demisia.

Mai mult, premierul s-a supus oprobiului public: "etichetaţi-mă cum vreţi!", a articulat Călin Popescu Tăriceanu după anunţarea demisiei.

Decizia premierului convine de minune partidelor din opoziţie, în special PSD, care au invocat pînă şi declanşarea stării de urgenţă numai ca să scape de alegeri anticipate.

Bîjbîielile şi incertitudinile şefului Executivului pun în pericol însuşi actul de guvernare. Iar efectul bîjbîielilor începe să se simtă.

Cele aproape 200 de acte normative adoptate în grabă, printre care şi modificarea legii electorale, rămîn să fie dezbatute în grabă de Parlament. Şeful Executivului mai spune că joi îşi va asuma răspunderea în Parlament, după ce va citi o declaraţie politică, pentru mobilizarea întregii clase politice pentru "reconstrucţia ţării, integrarea europeană şi pentru reforma justiţiei".

Tot domnia sa a precizat ieri că hotărîrea sa de a reveni asupra deciziei a fost discutată în Consiliul Naţional a Coaliţiei. Premierul apreciază, de asemenea că nu există un decalaj între viziunea preşedintelui Traian Băsescu asupra efectelor inundaţiilor şi cea a premierului, şi precizează că este normal ca preşedintele să se pronunţe diferit asupra dimensiunii inundaţiilor.

Premierul a mai menţionat că în momentul în care şi-a anunţat demisia nu cunoştea dimensiunea catastrofelor provocate de inundaţii. Însă, domnia sa nu a precizat despre al cîtelea anunţ a fost vorba.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb