Tăriceanu anunţă ca posibilă demisia lui Predoiu şi revenirea în PNL

(A.G.R.)
Ziarul BURSA #Politică / 23 februarie 2009

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, sâmbătă, că a discutat cu ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi acesta i-ar fi comunicat că ar dori ca, după adoptarea noilor Coduri, să demisioneze şi eventual să revină în PNL.

"Am avut o discuţie cu el pe acest subiect în care mi-am manifestat opoziţia mea şi a tuturor colegilor mei faţă de această atitudine, însă el ne-a spus - şi urmează să vedem dacă acest lucru se va întâmpla - că, odată ce Codurile vor fi adoptate, îşi va da demisia din funcţia de ministru, manifestându-şi dorinţa de a reveni în rândurile PNL. El mi-a spus: . (...) El vrea să facă o figură mai mult de tehnocrat în actualul Guvern, dar sigur că acum este, poate, prea devreme să tragem concluziile", a spus Tăriceanu, prezent la Şcoala de iarnă a Cluburilor Studenţeşti Liberale de la Pârâul Rece. În opinia liderului PNL, Predoiu, ca jurist, ar dori să îşi lege numele de adoptarea noilor coduri - Codul Civil, Codul Penal, Codul de Procedură Civilă şi Codul de Procedură Penală - deoarece acestea ar putea fi adoptate în timpul mandatului de ministru al lui Cătălin Predoiu.

Potrivit preşedintelui PNL, prezenţa lui Cătălin Predoiu în actualul Executiv ar avea şi unele aspecte pozitive pentru că Ministerul Justiţiei ar drept de aviz pentru actele normative emise de Guvern.

"Ministerul Justiţiei trebuie să avizeze orice hotărâre de Guvern, orice proiect de lege, orice ordonanţă care este aprobată de Guvern - deci el acolo poate să aibă şi un rol activ de a cenzura derapajele actualei puteri. Mi-aş dori foarte mult. Nu ştiu dacă el, acolo, are suficientă influenţă politică să facă acest lucru, dar n-ar fi rău pentru că domnul Boc are o serie de porniri şi de excese care depăşesc clar comportamentul cu adevărat democratic. Rămâne să vedem", a declarat Tăriceanu, citat de Agerpres. În opinia sa, importantă în acest moment nu este situaţia lui Cătălin Predoiu, ci modalitatea în care vor fi adoptate cele patru Coduri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb