TĂRICEANU:  "Declaraţia Parlamentului de reafirmare a rolului şi prestigiului acestuia va fi votată săptămâna viitoare"

Andrei Stan
Politică / 28 februarie 2017

Călin Popescu-Tăriceanu (Sursa foto: Facebook)

Călin Popescu-Tăriceanu (Sursa foto: Facebook)

Declaraţia Parlamentului prin care se reafirmă rolul şi prestigiul acestuia ca instituţie centrală a democraţiei şi organ reprezentativ suprem al poporului va fi supusă dezbaterii şi votului în plenul comun al celor două Camere săptămâna viitoare, după ce grupurile parlamentare vor formula observaţii sau comentarii, a anunţat Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului.

El a declarat astăzi, citat de News.ro: "Am rugat toate grupurile parlamentare, dacă au observaţii de făcut, să le facă. În momentul de faţă, singura observaţie scrisă pe care am primit-o este din partea vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, domnul Cătălin Predoiu. Vreau să nu existe niciun fel de comentariu de lipsă de democraţie la nivelul Parlamentului. Am mai dat încă un termen pentru toate grupurile, să poată să formuleze observaţii sau completări".

La începutul lunii februarie, Tăriceanu a propus conducerii Parlamentului ca plenul reunit să adopte o declaraţie în care sunt criticate Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), Ministerul Public şi preşedintele României, după decizia Curţii Constituţionale a României (CCR) privind Ordonanţa de Urgenţă (OUG) 13. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a cerut atunci amânarea acestei dezbateri.

În ceea ce priveşte oportunitatea respectivei declaraţii, Tăriceanu a spus că ea vine să precizeze "poziţia Senatului în arhitectura constituţională a statului", fiind nevoie ca opinia publică să înţeleagă că Parlamentul este "unica autoritate legiuitoare din România şi alte ingerinţe în activitatea aceasta nu pot fi acceptate".

Tăriceanu a completat: "De asemenea, este de subliniat, pentru că am văzut că sunt instituţii şi persoane, şi aici mă refer la CSM şi la preşedintele Iohannis care par să nu cunoască suficient Constituţia şi principiul controlului şi echilibrului reciproc al puterilor în stat, cât şi principiul separaţiei puterilor în stat, că este nevoie în acest moment de o clarificare pentru opinia publică care trebuie să înţeleagă că Parlamentul este unica autoritate legiuitoare din România şi alte ingerinţe în activitatea aceasta nu pot fi acceptate, aşa cum este precizarea CCR".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Si Adrian Severin a fost parlamentar european, deci tot legiuitor, dar pentru ce a facut, a fost cercetat si pedepsit de justitie. Justitia ar trebui sa poata cerceta si pedepsi pe oricine, inclusiv pe parlamentarii romani. Parlamentul face legi, dar nu este procuratura ca sa cerceteze, si nici instanta judecatoreasca ca sa stabileasca daca cineva din guvern este sau nu vinovat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb