"Teamnet International" a anunţat astăzi că a depus cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă la Tribunalul Prahova şi se va concentra în continuare pe reducerea costurilor operaţionale, potrivit unui comunicat trimis Redacţiei.
În prezent, compania lucrează la un proces de reorganizare şi redefinire a modului intern de lucru.
Directorul adjunct al companiei, Bogdan Nedelcu, a declarat: "Am luat această decizie la nivelul board-ului Director pentru a ne susţine mai departe ca business şi pentru a ne onora angajamentele faţă de angajaţi, clienţi, parteneri şi furnizori. În perioada imediat următoare, ne vom concentra pe reducerea costurilor operaţionale şi optimizarea proceselor interne, menţinând în acelaşi timp competenţele existente în cadrul companiei".
Potrivit acestuia, firma va asigura continuitate în dezvoltarea, implementarea şi mentenanţa sistemelor de care este responsabilă atât în România, cât şi în alte ţări.
Firma "Teamnet International" a fost deţinută de Sebastian Ghiţă până în 2012.
Potrivit News.ro, în luna ianuarie a acestui an, directorul general al Teamnet Group, Bogdan Padiu, a afirmat că "informaţia conform căreia Teamnet ar lua în considerare declanşarea procedurii de insolvenţă sau adoptarea oricărei alte măsuri din această categorie este una falsă".
Padiu a declarat, în ianuarie, pentru agenţia citată: "Vă adresăm solicitarea fermă de a face publice doar informaţii corecte şi verificate. Teamnet va face toate demersurile necesare pentru protejarea imaginii sale. Teamnet este o companie sustenabilă, cu acţionari internaţionali precum Banca Mondială şi Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre. Datorită strategiei de dezvoltare şi echipei noastre de experţi, în cei 16 ani de experienţă am devenit unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori de sisteme din regiune, cu perspective de dezvoltare la nivel mondial. Grupul Teamnet va continua să livreze proiecte importante atât în România, cât şi în ţările în care activează. Astfel, cel mai recent proiect câştigat de Teamnet vizează dezvoltarea de aplicaţii GIS (Geographic Information System) pentru Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură. Vă atragem atenţia că vom lua toate măsurile legale pentru a urmări şi a trage la răspundere persoanele implicate în difuzarea de informaţii false, care ar putea aduce serioase prejudicii de imagine grupului Teamnet".
Sebastian Ghiţă a contestat recent, prin avocat, mandatul de arestare preventivă în lipsă emis pe numele său în cel mai nou dosar de corupţie în care este urmărit penal alături de şefii companiilor "Asesoft" şi "Teamnet", Curtea de Apel Ploieşti urmând să se pronunţe în 27 mai cu privire la contestaţia fostului parlamentar.
În al cincilea dosar deschis de DNA pe numele lui Sebastian Ghiţă procurorii suspectează că fostul deputat, care până în anul 2012, când a fost ales în Parlament, a fost reprezentant al "Teamnet Internaţional" şi "Asesoft International", a pretins şi primit de la reprezentanţii celor două firme sume de bani, pentru a determina factorii decizionali ai unor instituţii şi autorităţi publice să le atribuie contracte de prestare de servicii IT şi / sau să faciliteze derularea în bune condiţii firmelor ai căror reprezentanţi fuseseră contactaţi, anterior, de către Ghiţă. Potrivit DNA, este vorba despre contracte de achiziţie de programe informatice finanţate din fonduri publice, dar şi din fonduri europene, încheiate între anii 2007 şi 2015 de către mai multe societăţi comerciale cu profil de activitate în domeniul IT şi de asocierea dintre acestea şi firmele "Teamnet International" şi "Asesoft International".
DNA a formulat o propunere de emitere a unui nou mandat de arestare pe numele lui Ghiţă în 28 februarie, atunci când au fost prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă şi doi dintre apropiaţii lui Ghiţă, respectiv directorul "Teamnet International", Bogdan Padiu, şi cumnatul fostului deputat, Cristian Anastasescu, care este şi administratorul "Asesoft International".