TEHNOLOGIE Val de lansări pe piaţa electronicelor

O.D.
Ziarul BURSA #Companii / 9 ianuarie 2019

Începutul de an aduce după sine un val de lansări în materie de electronice. Căşti ultra-performante, televizoare 4K, 8K, sisteme audio de ultima generaţie ... vor fi prezentate publicului la diverse târguri.

HTC a prezentat la CES 2019 două noi căşti pentru realitate virtuală, numite Vive Pro Eye respectiv Vive Cosmos. Vive Pro Eye îşi datorează numele sistemului de urmărire a ochilor pe care-l foloseşte. Acesta elimină necesitatea folosirii controller-elor exterioare pentru navigarea în meniuri, acţionând în funcţie de mişcarea şi focalizarea privirii.

Prin folosirea acestui sistem, HTC speră să pătrundă în zona de enterprise a realităţii virtuale, acolo unde aceste produse sunt folosite în diverse scopuri, inclusiv pentru pregătirea angajaţilor pe baza simulărilor virtuale, informează news.ro. Spre deosebire de generaţiile anterioare, când utilizatorul era plasat în centrul scenariului şi trebuia să mişte capul pentru a vedea împrejurimile, acum imaginile urmăresc privirea şi sunt generate în funcţie de aceasta. Asta înseamnă, conform producătorului, că imaginile vor avea o calitate mult mai bună şi vor fi mult mai clare decât până acum. În scopul îmbunătăţirii produsului, Vive Pro Eye va colecta datele privind modul de folosire şi va ţine minte scenariile şi obiectele care au fost privite. Cea de-a doua cască, Vive Cosmos, are un sistem intern de urmărire a privirii bazat pe patru camere şi nu necesită tracking exterior. Aceasta are un ecran care se ridică, iar producătorul spune că poate fi folosită oriunde şi va funcţiona inclusiv cu dispozitivele care nu au dotări de top. Vive Cosmos vine însoţită de controllere noi, care pot juca rol de joystick sau braţară de urmărire a mişcărilor, după caz şi care încearcă să arate futurist prin prisma unor efecte fanteziste de lumini. Noua versiune a sistemului de operare Vive Reality System promite o experienţă mai bună şi o trecere mai lină de la un scenariu la altul. Din 5 aprilie, HTC va lansa Viveport Infinity, un serviciu care va oferi acces la peste 500 de jocuri şi aplicaţii pe baza unui abonament lunar.

Pe de altă parte, Sony a lansat două noi modele de televizoare cu Android TV din seria Master la CES 2019. A9G este modelul OLED cu rezoluţie 4K care va fi disponibil în versiuni cu diagonale de 55, 67 şi 77 de inch. Cel de-al doilea televizor, care poartă numele Z9G, este de tip LCD dar rezoluţia oferită este 8K de această dată. În plus, acesta va fi disponibil în două versiuni, de 85 (216 cm) respectiv 98 de inch (249 cm). Noile televizoare au la bază procesorul de imagine X1 Ultimate, optimizat special pentru rezoluţia 8K. Cei de la Sony susţin că procesorul analizează fiecare obiect din imagine în parte pentru a obţine detalii mai bune şi o imagine mai realistă. Z9G dispune de patru difuzoare montate frontal, iar A9G va arăta ca şi cum pluteşte când este montat pe perete - susţine producătorul japonez. Calibrarea specială pentru Netflix,  IMAX Enhanced, Dolby Vision şi Atmos sunt alte caracteristici integrate în cele două noi modele de televizoare Sony. Ambele folosesc Android TV, iar cei de la Sony susţin că prin upgrade-ul la Oreo meniurile şi aplicaţiile se vor mişca mai rapid decât la versiunile anterioare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb