Tema trădării, reluată cu o săptămână înainte de alegeri

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 19 mai 2014

Acuzaţiile de trădare au circulat şi încă mai circulă în mediul politic autohton. Tema, una generoasă, a fost reluată cu o săptămână înainte de alegerile europarlamentare. Chiar dacă desfăşurarea campaniei electorale a demonstrat că pentru multe dintre formaţiunile politice aceste alegeri nu au reprezentat o miză majoră, totuşi teama ca procente importante să nu fie pierdute "pe sub masă" există. La ultimele alegeri prezidenţiale au existat numeroase acuze în interiorul echipei lui Mircea Geoană, care a pierdut la mustaţă postul de la Palatul Cotroceni, iar la alegerile parlamentare din 2012 dinspre PDL s-au auzit numeroase voci care susţineau că în unele judeţe vigilenţa la numărătoarea voturilor a fost la cote minime.

Pe acest fond, vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur le-a cerut membrilor partidului să nu se lase descurajaţi de sondajele de opinie şi să nu intre în jocul psihologic al adversarilor, în plus a pomenit şi de oameni desemnaţi de PDL să urmărească procesul electoral care de fapt sunt "trup şi suflet" alături de PSD: "Vă cer să fiţi atenţi la aceste sondaje şi să nu intraţi în jocul psihologic al adversarilor. Şi Mircea Geoană a băut şampania victoriei degeaba. Exit- poll-urile îl dădeau cu câteva puncte în faţă în seara votului, scopul fiind ca oamenii noştri să fie descurajaţi şi să plece acasă. Dacă PDL se mobilizează bine în ultimele zile de campanie, mai punem trei-patru procente. Iar noi ştim să colindăm ţara, nu stăm cu pijamalele în studiouri de televiziune, cum fac alţii. Aveţi grijă de oamenii din secţii. În Olt, un judeţ roşu, preşedintele filialei de acolo a făcut un test cu oamenii desemnaţi de partid în secţii. Au fost sunaţi vreo 50 din oamenii noştri, pentru a-i verifica dacă ar putea cădea în plasa PSD. Vreo doi au acceptat să joace altfel şi au fost înlocuiţi. Să nu ne vândă, mare atenţie pe cine desemnaţi. Ar fi păcat de munca noastră, aveţi grijă pe cine puneţi în secţiile de votare".

Şi în celelalte partide aflate acum în opoziţie, PNL, PMP, se vorbeşte intens de "tentaţia puterii!" care îi determină pe cei mai slabi să cadă în plasa PSD şi să nu fie tocmai oneşti pe acest final de campanie electorală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb