TEODOR MELEŞCANU: "Nu văd de unde se propagă ideea că România îşi doreşte integrarea în grupul de la Vişegrad"

D.I
Politică / 7 februarie 2018

Teodor Meleşcanu

Teodor Meleşcanu

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat astăzi, că nu a semnat niciun acord cu omologul său ungar, Peter Szijjarto şi că a convenit cu oficialul ungar ca discuţiile România-Ungaria, transmite Agerpres.

Meleşcanu a avut, luni, o întrevedere cu ministrul afacerilor externe şi comerţului exterior al Ungariei, Peter Szijjarto. Liderul diplomaţiei române a detaliat că a avut cu omologul său discuţii pe "ideea deschiderii a două noi puncte de frontieră în relaţia cu Ungaria" şi pe probleme legate de interconectarea energetică.

În context, el a vorbit despre proiectul UE, finanţat parţial de Uniunea Europeană, conducta Bulgaria-România-Ungaria-Austria - BRUA, "un proiect care este practic realizat în mare măsură, mai rămân nişte chestiuni tehnice".

"În cazul în care explorările pe care le face compania Exxon în Marea Neagră va fi şi posibilitatea, în funcţie de resursele care se exploatează acolo, este unul din punctele de furnizare de gaz natural în zona noastră", a punctat Meleşcanu.

Referitor la relaţiile cu ţara vecină, ministrul român a precizat: "Nimic din ceea ce ce se va desfăşura sub semnul Centenarului nu va avea conotaţii anti-ceva (...) Am căzut de acord că în această perioadă de campanie electorală (în Ungaria - n.r), dialogul dintre noi şi colaborarea trebuie să se concentreze cu precădere pe ceea ce este bază solidă - pe relaţiile economice şi pe dezvoltarea acestor relaţii".

Întrebat şi despre apropierea României de grupul de la Vişegrad, Meleşcanu a nuanţat că această apropiere are legătură cu interesele ţărilor din regiune.

Teodor Meleşcanu a precizat în acest sens: "Cred că este un lucru foarte bun pe care îl face grupul de la Vişegrad. Când discuţi despre parteneriatul estic (...) este bine să fii invitat să participi şi să contribui (...). Atunci când se discută de programe de interconectare pe probleme de energie, de gaze, evident că România este interesată". Nu văd de unde se propagă ideea că România este o ţară care îşi doreşte integrarea în grupul de la Vişegrad. Grupul de la Vişegrad este o structură a ţărilor din Europa Centrală în principal, care încearcă să promoveze şi alte idei şi nu văd de ce nu am putea să participăm"

Teodor Meleşcanu s-a referit şi la recentele informaţii referitoare la acordurile pe care ţara noastră le-ar fi semnat cu Ungaria: "Dacă ne luăm după zvonuri şi după altele (...) am văzut şi asta, că am semnat acorduri cu Szijjarto. Nu s-a semnat niciun acord. N-avem cum să semnăm. Acordurile trebuie să fie aprobate la nivelul guvernului", a afirmat ministrul român de Externe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb