TeraPlast obţine certificarea PAS 1075 pentru gama sa de ţevi din polietilenă

J.P.
Companii #Construcţii / 6 octombrie 2020

TeraPlast obţine certificarea PAS 1075 pentru gama sa de ţevi din polietilenă

TeraPlast anunţă obţinerea certificării PAS 1075 pentru gama sa de ţevi din polietilenă. Această certificare garantează o calitate a ţevilor în concordanţă cu standardele internaţionale şi confirmă o durată de serviciu de minim 100 de ani a produselor de acest tip, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Nicu Roşu, director de operaţiuni şi investiţii TeraPlast: "Obţinerea standardului PAS 1075 pentru produsele noastre reprezintă oportunităţi noi în participarea la proiectele derulate de clienţii noştri în care este cerută respectarea acestui standard. Totodată este o dovadă a faptului că ne respectăm angajamentul de a produce materiale de construcţii la cele mai înalte stardarde europene, cu materii prime de calitate, şi ne respectăm promisiunea de a contribui şi mai mult la reducerea dependenţei României de importuri".

Certificarea PAS 1075 este confirmarea că produsele respectă specificaţia tehnică publicată de Deutsches Institut fur Normung, şi defineşte o nouă clasă de produse din polietilenă PE 100 RC, ce are rezistenţă crescută la propagarea fisurilor. Acest standard este suplimentar faţă de standardele uzuale de produs, care sunt obligatorii. Spre deosebire de standardele de bază ale produselor, PAS 1075 indică performanţe superioare a produsului şi se referă şi la cerinţe şi metode de instalare pentru ţevi din polietilenă, prin tehnici alternative - fără pat de nisip cu posibilă reutilizare a pamântului excavat sau instalare fără şanţ, prin relining sau bursting. Datorită suprafeţei netede a materialului, ţeava nu acumulează depuneri la interior pe parcursul duratei de viaţă.

TeraPlast are în portofoliu trei grupe de produse pe care le fabrică în acord cu certificarea PAS 1075, respectiv: ţeava din polietilenă PE 100-RC monostrat, ţeava dublu-strat din PE 100 şi PE 100-RC şi ţeava PE 100-RC cu strat protector din PP. Acestea sunt destinate reţelelor de transport şi distribuţie pentru: apă potabilă, gaze naturale, drenaj şi canalizare sub presiune, apă de uz general, canalizări vacuumatice, apă pentru alte aplicaţii.

În primul semestru al acestui an, TeraPlast şi-a dublat profitabilitatea, EBITDA crescând de la 15,2 milioane de lei la peste 31 milioane de lei, marcând o marjă de profitabilitate de 15,7%. Performanţele înregistrate de TeraPlast în primul semestru se datorează în principal evoluţiei liniei de business Instalaţii. Această evoluţie vine pe fondul contextului favorabil al lucrărilor de infrastructură din primele 6 luni ale anului 2020.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb