TeraSteel a exportat 58% din cifra de afaceri, în 2019

E.O.
Ziarul BURSA #Companii / 12 martie 2020

TeraSteel a exportat 58% din cifra de afaceri, în 2019

TeraSteel, unul dintre cei mai importanţi producători de panouri termoizolante, structuri zincate şi hale la cheie din zona Europei Centrale şi de Est (CEE), a înregistrat exporturi de 58% din cifra de afaceri în 2019 şi continuă planurile de dezvoltare, atât pe piaţa din România, cât şi pe cea din Serbia.

Cifrele la nivelul primului trimestru se aliniază strategiei aprobate, atât în ceea ce priveşte vânzările interne, cât şi exportul, conform unui comunicat de presă.

Cosmin Pătroiu, director general TeraSteel, a declarat: "Promovăm exportul pentru a reduce dependenţa României de importuri şi pentru a reduce deficitul comercial care este, în acest moment, de peste 15 miliarde euro. În pofida virusului COVID-19 care blochează spaţiul media şi atenţia cetăţenilor, angajaţii noştri din Româ-nia, Slovacia, Ungaria, Macedonia, Polonia, Ucraina, Bosnia & Herţegovina şi Serbia îşi continuă în mod normal activitatea de producţie, vânzare şi distribuţie. În primele trei luni din an, atenţia noastră a fost să ne îndeplinim cifrele bugetate, având, astfel, aportul la dezvoltarea economică a ţării, deoarece România trebuie să meargă înainte".

În 2019, TeraSteel România şi Serbia au înregistrat cea mai bună marjă de profitabilitate dintre companiile Grupului TeraPlast. Cifra de afaceri a segmentului de panouri termoizolante a crescut cu 18% faţă de anul precedent, ajungând la 308,8 milioane lei. EBITDA a înregistrat o creştere de 42% faţă de 2018, până la 37,6 milioane de lei.

La baza rezultatelor bune înregis-trate în 2019 de TeraSteel stau optimizările în achiziţia de materii prime, precum şi creşterea gradului de utilizare a capacităţii de producţie din Serbia, unde compania încă are resurse importante de dezvoltare. Vânzările cantitative au crescut cu peste 30% în 2019, când TeraSteel a vândut peste 3,8 milioane de metri pătraţi de panouri sandwich şi 7.500 de tone de structuri zincate.

Dezvoltarea business-ului TeraSteel continuă şi în 2020. Una dintre direcţiile de dezvoltare pe care se concentrează producătorul în acest an este digitalizarea.

TeraSteel introduce librăriile BIM (Building Information Modelling) pentru patru clase de produse Lead by TeraSteel. Librăriile BIM reprezintă o resursă centrală de informaţii des-pre un produs sau o clădire, care formează o bază fiabilă în luarea deciziilor pe întreaga durată a ciclului său de viaţă.

Cosmin Pătroiu a subliniat: "Delocalizarea şi digitalizarea fac parte din ADN-ul TeraSteel. Introducerea librăriilor BIM este un pas firesc, atât din perspectiva prezenţei regionale a produselor TeraSteel, cât şi a eficientizării proceselor. Fluxul de lucru digital sporeşte nivelul de coordonare şi colaborare între membrii tuturor echipelor implicate în proiect, fie că vorbim de arhitecţi, ingineri, fabricanţi sau beneficiari. Astfel, noi ajungem la clienţii noştri mai uşor, iar ei au la dispoziţie, în mod accesibil, informaţii complete despre produsele noastre".

Pentru 2020, TeraSteel România şi Serbia îşi propun o cifră de afaceri de peste 350 milioane de lei şi o EBITDA de peste 44 milioane lei. Compania îşi continuă direcţia de dezvoltare a prezenţei regionale prin consolidarea şi extinderea reţelei de distribuţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb