Terminale cerealiere din Ucraina lovite de rachete ruseşti

A.C.
Internaţional / 21 iulie 2023

Terminale cerealiere din Ucraina lovite de rachete ruseşti

În a patra noapte consecutivă de atacuri aeriene ruse asupra sudului Ucrainei, rachetele au lovit terminale cerealiere şi o companie agricolă din regiunea Odessa, a declarat vineri guvernatorul raionului respectiv, Oleh Kiper, citat de Reuters.

Atacurile au fost însă mai puţin intense decât cele precedente, în care s-au folosit şi drone, iar ţintele au fost şi porturi ucrainene, după ce Rusia s-a retras din acordul mediat de ONU şi Turcia pentru exportul cerealelor din Ucraina pe Marea Neagră.

Kiper a anunţat că la firma afectată sunt doi răniţi, însă nu a precizat unde este situată.

"Inamicul a distrus 100 de tone de mazăre şi 20 de tone de orz", a scris el pe Telegram.

Guvernatorul a afirmat că Rusia a folosit rachete de croazieră Kalibr, trase de pe Marea Neagră, la altitudine joasă, astfel încât să evite sistemele de apărare antiaeriană. Două rachete au lovit silozuri de cereale, unde au provocat un incendiu, iar o altă rachetă a lovit firma agricolă în timpul intervenţiei pentru stingerea focului, avariind echipamente agricole şi de intervenţie.

În fotografii de la faţa locului se văd flăcările între clădiri metalice deformate, care par depozite, şi un vehicul de pompieri avariat, conform Agerpres.

Moscova susţine că atacurile constituie "represalii" şi acuză Ucraina de exploziile de luni de la podul peste Strâmtoarea Kerci care leagă teritoriul rus de peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

Bombardamentele ruseşti au continuat săptămâna aceasta şi în sudul şi estul Ucrainei. Guvernatorul raionului Zaporojie din sud, Iuri Malaşko, a relatat că au avut loc 80 de atacuri asupra unor localităţi în ultimele 24 de ore, iar patru oameni au fost ucişi. Procuratura generală ucraineană a afirmat că loviturile ruse au ucis un bărbat şi o femeie, căsătoriţi, cu vârste de peste 50 de ani, în oraşul Kostantinivka din raionul Doneţk din est.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. altfel nu va rămâne piatra în picioare și om în viață, ce porcărie !

    1. Va carati in mujicia si e pace...

    A meritat sa loveasca podul?! Nu a meritat, se va repara tablierul si l vor folosi! Au meritat distrugerile de baraje, de poduri etc?! Nu a meritat nici una din miscarile tactice disperate facute ca sa nu piarda tot, imediat! Folosesc acum munitia cu fragmentatie :pamantul acela nu va mai pute produce niciodata! Nu e bine i au avertizat cunoscatori din Coreea, din US, dar ei tot contamineaza solul . Pace imediat nu pot face la cat singe s a varsat si cate distrugeri sunt de ambele parti :macar un armistitiu pt bietii soldat care sunt prinsi in acest iad, la peste 40 g celsius. Viata, integritatea corpului, a mintii, sanatatea a sute de mii de oameni obligati sa lupte in infern nu conteaza de loc pt acesti lideri?! Atunci nu merita sa mai fie la varful politicii! Se folosesc de conflict ca sa poata ramane la varf!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb