Testul PCR, criteriu de intrat în sesiune

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 13 mai 2021

Toate regulile posibile şi imposibile au fost date peste cap în ultimul an, care a stat sub semnul pandemiei. Studenţii au un nou motiv de nemulţumire după ce au aflat că pot rata examene şi pe motiv de vaccinare sau testare. Un caz local este relevant pentru ce se poate petrece la nivel naţional. Mai mulţi studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi sunt nemulţumiţi de varianta ca susţinerea examenelor să fie condiţionată de prezentarea unui certificat de vaccinare sau a unui test PCR negativ, considerând că este o decizie discriminatorie. Studenţii au adresat o scrisoare deschisă membrilor Consiliului de Administraţie din UMF Iaşi, fiind iniţiată şi o petiţie online în acest sens. Autorii scrisorii îşi arată dezacordul faţă de posibilitatea ca susţinerea examenelor din sesiunea de vară să fie condiţionată de prezentarea unui certificat de vaccinare, a unui test RT-PCR negativ sau a unei adeverinţe care să ateste antecedente de infecţie COVID-19: "Discuţia lansată nu este pro sau contra vaccinării, ci vizează modul abuziv, neconstituţional şi injust prin care se încearcă constrângerea studenţilor Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi de a se vaccina în vederea susţinerii examenelor din sesiunea de vară. Conform surselor oficiale, în România, vaccinarea împotriva COVID-19 este voluntară / neobligatorie şi, ca orice act medical, este asumată de către cel în cauză. Considerăm că aprobarea unei astfel de decizii, care trece peste voinţa studenţilor de a nu se vaccina, încalcă libertatea de alegere şi transformă vaccinarea într-o obligativitate / constrângere a unor drepturi şi libertăţi". Ei afirmă că nici alternativa prezentării unui test RT-PCR negativ înainte de fiecare examen nu este echitabilă, întrucât supune studenţii la un stres financiar, psihic şi emoţional: "Orice student care refuză actul medical din diverse motive, având în vedere că acesta (vaccinarea anti-COVID-19) nu este obligatoriu, şi nu-şi permite din punct de vedere financiar plătirea testelor RT-PCR nu poate fi discriminat prin înlăturarea sa de la activităţile la care au dreptul şi colegii lui care s-au vaccinat împotriva COVID-19 şi nici nu poate fi ostracizat de către societate şi instituţia din care face parte. Totodată, studenţii nu pot fi opriţi din a-şi desfăşura activităţile necesare evoluţiei lor academice, precum participarea la stagii, cursuri şi examene, deoarece acest lucru ar depăşi cadrul legal existent în România. Punerea în aplicare a unei astfel de decizii constituie o acţiune discriminatorie faţă de un număr considerabil de studenţi". Studenţii susţin că adoptarea deciziei prin care s-ar condiţiona prezentarea certificatului de vacinare la examene sau a unui test PCR negativ încalcă propriul regulament de funcţionare al UMF Iaşi, dar în acelaşi timp i-ar afecta pe studenţii care au o situaţie financiară precară şi nu îşi permit efectuarea unui test, dar şi pe cei care au diverse afecţiuni şi nu li se recomandă vaccinul.

Studenţii de la UMF Iaşi solicită ca sesiunea de vară să aibă loc cu respectarea măsurilor de protecţie, respectiv purtarea corectă a măştii, folosirea dezinfectantului şi păstrarea distanţei minime de 1,5 m între persoane.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. E abuz absolut la drepturile omului ce fac ăia de la UMF Iași. Studenții nu pot fi condiționați de vaccin daca nu cred in el și aleg sa fie oameni liberi.

    1. Testul PCR trebuie platit de Ministerul Sanatatii.

      Iar fiecare infectat sa i se conditioneze intrarea in spital de PLATA ZILELOR DE SPITALIZARE COVID DACA A REFUZAT VACCINAREA !

      IMBECILII SI DEZAXATII ce scriu ELUCUBRATII sa nu uite ca ORICE ANGAJAT DIN CORPUL MEDICAL DIN ITALIA CE REFUZA VACCINAREA ESTE TRIMIS IN SOMAJ FARA A MAI AVEA DREPTUL SA MAI LUCREZE IN DOMENIU VREODATA ! Iar decizia se va generaliza in UE ! 

      IMBECIL SI DEZAXAT esti tu, mai oaie beata si dementa.

      Da, in Italia se incearca ce spui tu si se dau cateva exemple de cazuri in care niste asistente au infectat bolnavi. Pentru ca esti SOSOC vaccinist, un tembel fara minte, am sa fac ceva ce oricum nu are sens.... sa iti prezint niste elemente logice. 

       

      In cazurile din Italia, asistentele despre care se spune ca au infectat bolnavi, erau sau nu SIMPTOMATICE? Purtau sau nu echipament de protectie (masti FFP2)? 

      Pentru ca in pandemie (chiar si de gripa), si vaccinat dar si nevaccinat, atunci cand intri in contact cu un om bolnav trebuie sa porti MASCA FFP2. 

       

      Deci, mai sosoc oaie beata, acele asistente purtau sau nu MASCA FFP2 atunci cand ingrijeau bolnavii si batranii? Nu avem date pentru ca suntem mintiti tot timpul. Dar eu sunt sigur 100% ca nu purtau masca. Studiile arata ca masca FFP2 reduce la zero riscul de raspandire a virusului de catre un posibil purtator. 

       

      Al doilea element, erau sau nu acele asistente SIMPTOMATICE? Tuseau, aveau febra? Asta este ceva ce orice asistenta stie despre sine. Daca erau ASIMPTOMATICE (A... adica FARA) si purtau si MASCA FFP2, atunci riscul de a infecta bolnavi este ZEEEEEEROOOOOOOOOOOO, ZERO, ZERO, ZEEEEEEEEROOOOOOOOO. Ai inteles oaie beata? Sosocul analfabet functional. ZERO. 

       

      Deci, presupunand ca intr-adevar niste asistente au infectat niste bolnavi in Italia, atunci cel mai probabil erau ASIMPTOMATICE SI NU PURTAU MASCA. Pentru ca acesta este cel mai probabil caz. Ei bine, mai SOSOC OAIE BEATA si analfabet functional, iata o veste foarte proasta pentru tine. 

       

      Vaccinurile sunt APA de PLOAIE, repet, apa de ploaie, in fata infectarii. Studiile facute de britanici ca parte din testele 2/3 de aprobare a vaccinului AstraZenecc au aratat fara INDOIALA, ca vacinarea cu doua doze este eficienta doar 20% in a preveni infectarea ASIMPTOMATICA (A, deci fara simptome). Din grupul de vaccinati, 1% s-au infectat ASIMPTOMATIC, iar din grupul de control care a primit placebo, 1.2% s-au infectat ASIMPTOMATIC. 

       

      Deci, chiar daca asistentele ar fi fost vaccinate, ar fi fost infectate ASIMPTOMATIC si ar fi venit in contact cu pacientii fara sa poarte masca FFP2, atunci tot i-ar fi omorat. 

       

      Mai dezaxatule sosoc vaccinist nebun, cei vaccinati sunt in raspandesc in continuare boala si ei TREBUIE sa poarte masca atunci cand sunt in contact cu bolnavi si oameni fragili. 

      .... Tot ce am scris mai sus sunt DATE STIINTIFICE certificate de echipe de cercetatori si publicate in documente oficiale. 

      " In those who received two standard doses, 22 of 2,168 participants (1%) in the vaccine group and 23 of 2,223 in the control group (1%) had asymptomatic infection, indicating a 4% vaccine effectiveness against asymptomatic spread."

      Din ce am vazut intr-o clinica privata din Romania, toti medicii si asistentele, indiferent de starea de vaccinare sau nu, poarta echipament de protectie complet, cu masca FFP2.

      platim c.a.s.s.-ul

      ca daca o luam pe calea asta, si grasii trebuie sa plateasca in plus daca au nevoie de tratament de boli de inima, de exemplu. sau fumatorii. 

      ce-i aia sosoc , boule ? lui ma-ta sa-i zici asa , cretinule !

      Sosocul este un om care amesteca jumatati de adevaruri, conspiratii, ipoteze nerezonabile, fanteziste, intr-o desfasurare nu foarte logica, dar care si face gura foarte mare si isterica. Te recunosti, boule, tu si cu ma-ta, mai cretinule.

    Onorabilii studenti isi asuma dreptul de a raspandi virusul intrucat la grupa lor de varsta riscul de imbolnavire este foarte mic, chiar daca sunt purtatori. Majoritatea au accesat universitatea de medicina fara taxe . Este interesant ca in Romania pastram unele avantaje din socialism dar dorim sa avem asa zise libertati individuale pe spinarea celor care platesc impozitele si preiau riscul imbolnavirii.

    dreptul la educatie apare clar stipulat in constitutie ca drept pozitiv garantat de stat.

    de cand accesul la educatie e permis in baza unui vaccin? 

    inca o incalcare crunta a constitutiei?

    tara tribala fara de lege unica peste toti? 

    1. Din totdeauna, accesul la educatie a fost conditionat de vaccinarea obligatorie.

      Insa, atentie mare, in acele cazuri vorbeam de boli cu potential periculos de sechele si mortalitate. Nu de gripa sau ceva comparabil cu gripa. Accesul la educatie conditionat de vaccinarea contra gripei, asta nu s-a auzit.

      Si macar daca am avea vaccin. Dar nu avem vaccin, avem doar teste, doar experimente. Nu avem vaccin aprobat oficial. 

      nu e adevarat, dreptul la educatie nu e conditionat de nimic

      30000 de morti pentru tine nu este o moralitate suficienta .

      La 6 milioane de infectati, nu, nu este ceva deosebit de alte pandemii.

      "Pe baza morbidității gripei A H1N1 (indexul de îmbolnăvire a populației) posibile spre finele anului 2009, Ministerul Sănătății din România estimează un număr de circa 2200–2400 decese, majoritatea sub vârsta de 40 de ani, respectiv cam un deces la 10.000 de locuitori (estimările mai sumbre multiplică acest număr cu 10). Această mortalitate este egală sau inferioară celei provocate de gripele din ultima decadă." 

       

      Deci daca luam in serios estimarile mai sumbre si am fi aplicat aceeasi unitate de masura (orice deces testat pozitiv este considerat deces din cauza gripei A H1N1), atunci poate ca am fi numarat 25000 de decese si din cauza acelei gripe. 

      Nu am auzit atunci sa se conditioneze invatamantul de vaccinarea antigripala..... care totusi este mult, mult, mult mai benigna si mai usor de tolerat decat terapia genetica mRNA. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb