Thierry Breton va face azi o vizită în România

A.F.
Politică / 12 aprilie 2023

Thierry Breton va face azi o vizită în România

Actualizare Comisarul european Thierry Breton, responsabil pentru piaţa internă, s-a întâlnit azi cu prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Printre punctele de discuţie s-au numărat bugetul de apărare şi securitatea cibernetică.

"Suntem într-o criză energetică. Statele membre sunt libere să decidă ce trebuie făcut, acest lucru este trecut în tratat. Unii au decis să scape total de energia nucleară, inclusiv astăzi. Unii au decis că este vorba de jucarea unui rol important pentru a obţine acest lucru. Până în 2050 trebuie să ne asigurăm că livrăm ce este important pentru clima, avem nevoie de aproximativ 20% energie regenerabilă pana în 2050", a declarat Breton.

Thierry Breton apreciază că România vrea să crească bugetul de apărare al ţării la 2,5%.

În finalul discursului, Breton a ţinut să mulţumească României pentru toate eforturile depuse de la începutul războiului în Ucraina, cât şi pentru ajutorul oferit Republicii Moldova.

"Trebuie să credem ca progresul ne va ajuta să atingem ţeluri importante. Mulţumesc pentru toate eforturile voaste, pentru tot ce aţi făcut de la începutul războiului. Puteţi conta pe mine ca şi comisar pe piaţa internă. Mulţumesc României, pentru ce aţi făcut atât pentru Ucraina şi Republica Moldova, cât şi în ţara voastră", a conchis acesta.

"Am discutat în detaliu despre apărare. Toată lumea ştie că există un război pe continentul nostru şi, ca orice război, este nesigur. Dar acesta este un război care are o semnificaţie imensă. Noi, cele 27 de state, am hotărât împreună să facem tot ce putem pentru a sprijini cererea Guvernului ucrainean încă de la începutul războiului. (...) Ce ştim acum: este foarte important să furnizăm, la cererea Ucrainei, muniţie şi capacităţi. Avem, din fericire, ce ne trebuie ca să construim industria de apărare în Europa din nou, dar trebuie să o facem împreună, iar acum (...) am decis că trebuie să facem tot ceea ce putem pentru a creşte capacitatea de apărare a graniţelor noastre, inclusiv dacă este necesar să punem câţiva bani (...) pentru a creşte capacităţile noastre de apărare. Şi o vom face. (...) Vom vorbi astăzi să vedem ce se poate face. Sunt sigur că vom avea o discuţie fructuoasă, pentru că aceasta este o cerere a Ucrainei şi este angajamentul nostru", a spus comisarul european după întrevederea cu premierul Nicolae Ciucă.

---

Comisarul european Thierry Breton, responsabil pentru piaţa internă, va efectua azi o vizită în România, conform Agerpres.

Comisarul european se va întâlni cu prim-ministrul Nicolae Ciucă şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

De asemenea, oficialul european va vizita viitorul sediu al Centrului european de competenţe în materie de securitate cibernetică (ECCC), alături de ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja.

Tot azi, Thierry Breton va vizita două fabrici importante de echipamente de apărare, împreună cu ministrul român al Economiei, Florin Spătaru. Este vorba despre Uzina Mecanică Plopeni şi Uzina de Produse Speciale Dragomireşti. La finalul vizitei, cei doi oficiali vor susţine o conferinţă de presă comună.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb