Titlurile "Antibiotice" Iaşi, primele în topul creşterilor de la Bursă

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 3 iulie 2009

Titlurile "Antibiotice" Iaşi, primele în topul creşterilor de la Bursă

Acţiunile "Antibiotice" Iaşi, tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul ATB, au adus cele mai bune randamente investitorilor, reprezentând cel mai bun plasament de pe piaţă, realizat la termen de o lună. Astfel, persoanele care ar fi decis să-şi lichideze acţiunile ATB din portofolii, miercuri, ar fi obţinut un plus de aproape 40%, comparativ cu acum o lună.

Preţul titlurilor celor cinci SIF-uri a scăzut în schimb cu 4,94% în perioada 1 iunie - 1 iulie, după ce investitorii au preferat să-şi lichideze acţiunile SIF din portofolii ca să-şi marcheze profitul obţinut.

Şi indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni cotate la Bursa de Valori Bucureşti, a afişat o depreciere de 0,72% în perioada analizată, în timp ce BET-NG, responsabil cu evoluţia preţurilor celor mai lichide 25 de acţiuni, a coborât cu 1,82%.

Mai mulţumite au fost persoanele care au preferat investiţiile în fondurile mutuale. Astfel, cei care s-au orientat către fondul "Omnitrust", au înregistrat cele mai mari câştiguri la această variantă de plasament, raportând, în intervalul 1 mai - 1 iunie, o creştere de 3,9% a sumei investite iniţial.

Tot pe plus s-au găsit şi persoanele care şi-au direcţionat economiile într-un depozit lunar în euro la o bancă comercială. Astfel, cei care, în urmă cu o lună, au ales această categorie de plasament, ar fi obţinut un câştig de 0,54% (exprimat în euro), dacă s-ar fi decis pentru depozitele în euro de la "Romanian International Bank".

Cu toate acestea, cei care s-au hotărât, în perioa­da analizată, să constituie depozite în lei la bănci s-au dovedit şi mai inspiraţi, înregistrând câştiguri mai mari la aceas­tă categorie de plasament. Cei mai norocoşi investitori au fost cei care s-au orientat către "Garanti Bank", cea mai bună ofertă în acest caz, aceştia câştigând 0,99% din depozitul iniţial.

În schimb, persoanele care s-au hotărât, luna trecută, să-şi păstreze banii "la ciorap", le-a părut rău de alegere. Din cauza deprecierii leului în raport cu moneda euro, cei care nu au optat pentru un alt tip de plasament au înregistrat o devalorizare a economiilor cu 0,18%.

Investitorii care au mizat pe creşterea aurului au înregistrat şi ei pierderi, preţul metalului galben depreciindu-se cu peste 4,5%, comparativ cu luna trecută

Precizare

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb