Toate datoriile constructorului Construcţii Montaj SA au fost acoperite în cadrul procedurii de faliment gestionate de Eurosmart

A.F.
Companii / 1 aprilie

Toate datoriile constructorului Construcţii Montaj SA au fost acoperite în cadrul procedurii de faliment gestionate de Eurosmart

Specialiştii Eurosmart au finalizat cu succes demersurile de stingere integrală a datoriilor societăţii Construcţii Montaj SA. Fondată în 1970 sub denumirea de Întreprinderea Judeţeană de Construcţii Montaj şi transformată ulterior în 1991 în societate comercială pe acţiuni, constructorul reprezenta un pilon esenţial pe piaţa de construcţii din judeţul Sălaj, realizând construcţii civile, industriale şi agricole, instalaţii pentru construcţii şi betoane, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, principalii clienţi ai societăţii erau instituţii bugetare cu finanţare de la bugetul de stat şi bugetele locale. După o lungă perioadă de activitate prolifică, societatea a intrat în procedura de insolvenţă în anul 2016, din cauza dificultăţilor înregistrate la încasarea creanţelor de la beneficiari, la care s-au adăugat creşterea costurilor financiare şi imposibilitatea de ajustare a costurilor cu materiile prime ce au crescut de la momentul câştigării proiectelor până la decontarea efectivă a acestora.

În cadrul procedurii de faliment, echipa Eurosmart a reuşit să valorifice ultimele active ale societăţii la preţul de 1.364.597 euro + TVA, obţinând astfel o sumă care a permis achitarea integrală a tuturor datoriilor societăţii în cuantum de 5,8 milioane lei. Mai mult decât atât, în contul societăţii au rămas sume suplimentare, ce vor fi distribuite acţionarilor, ţinând cont de cota deţinută în capitalul societăţii.

"Ne bucurăm că am reuşit să stingem în integralitate datoriile societăţii Construcţii Montaj SA, marcând o nouă reuşită nu doar pentru creditorii din această procedură de faliment, dar şi pentru acţionarii debitorului. La baza acestui succes au stat o serie de factori: echipa de specialişti foarte bine pregătiţi, dorinţa de a maximiza gradul de încasare a creanţelor creditorilor şi o bună colaborare cu toţi participanţii la procedură", a declarat Alexandra Gălăţan, Partner Eurosmart.

În cadrul şedinţei din data de 21.03.2024, Tribunalul Sălaj a aprobat raportul final întocmit în procedură, dispunând radierea societăţii şi distribuirea sumelor rămase în contul societăţii către acţionarii săi, proporţional cu cota de deţinere a participaţiilor.

"Astăzi, mai mult ca oricând, este necesar ca antreprenorii să conştientizeze situaţia reală a companiilor pe care le gestionează, deoarece, chiar şi în cazul unor condiţii optime, nu putem ignora gradul de imprevizibilitate ce caracterizează, inevitabil, activitatea oricărei companii, şi care poate impacta negativ evoluţia acesteia.

Comunicat de presă | Cluj-Napoca, 27.03.2024

Astfel, imprevizibilul şi nesiguranţa asociată acestuia, deşi, la prima vedere, par elemente de stres, pot, în fapt, oferi companiilor şansa de a se îmbunătăţi, de a se consolida, de a se reinventa, devenind antifragile, iar în astfel de momente considerăm că este important ca antreprenorii să aibă un profesionist lângă ei, care să îi sprijine cu soluţii în gestionarea provocărilor apărute.

În prezent, legislaţia prevede mecanisme de prevenţie a insolvenţei ce vin în sprijinul antreprenorilor, acordând posibilităţi de finanţare, de renegociere a contractelor şi termenelor de plată a datoriilor, care, accesate la timp, pot duce la depăşirea stării de dificultate. Chiar şi în cazurile în care accesarea mecanismelor de prevenţie nu este o opţiune, este necesar ca antreprenorii să conştientizeze că insolvenţa este o oportunitate, care oferă nu doar protecţie în faţa executărilor silite, dar şi posibilitatea de a reseta businessul şi, alături de un profesionist, de a depăşi perioada dificilă pe care o traversează.

Insolvenţa este de asemenea benefică şi pentru creditori, care pot avea siguranţa derulării unei proceduri în condiţii de transparenţă şi concursualitate, practicianul în insolvenţă fiind un garant al respectării prevederilor legale şi a respectării principiului maximizării distribuirilor efectuate în procedură.

Specialiştii Eurosmart sunt aici să îi ghideze pe participanţii la procedură, prin crearea şi păstrarea atentă a unui echilibru între antreprenorii care caută soluţii şi sprijin şi creditorii care urmăresc maximizarea gradului de recuperare a creanţelor pe care le au de încasat de la debitorii lor", menţionează Eurosmart.

Eurosmart este o companie specializată în proceduri complexe de insolvenţă, reorganizare şi lichidare judiciară, oferind soluţii personalizate pentru companiile aflate în dificultate financiară. Cu 7 filiale la nivel naţional şi peste 40 de specialişti, Eurosmart gestionează un portofoliu de peste 200 de dosare, contribuind la revitalizarea şi repoziţionarea companiilor pe piaţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb