TOKES LASZLO: ''Revendicăm drepturile de autodeterminare a populaţiei maghiare din Transilvania''

G.U.
Politică / 12 martie 2021

''Revendicăm drepturile de autodeterminare a populaţiei maghiare din Transilvania''

Preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania (CNMT), Tokes Laszlo, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că revendică drepturile de autodeterminare a populaţiei maghiare din Transilvania, informează Agerpres.

"Poporul secuiesc este neînfricat în libertatea sa şi a transmis mereu un mesaj către puterile dintotdeauna. Secuii n-au căzut niciodată la compromis în privinţa autodeterminării lor. În urmă cu 100 de ani, la Trianon, am fost privaţi de aceste drepturi. În '89, deşi secuii şi maghiarii erau în prima linie în lupta anticomunistă, am fost ignoraţi. Revendicăm drepturi de autodeterminare a populaţiei maghiare din Transilvania. Nu cunoaştem compromis în această cauză. Suntem consternaţi văzându-l pe preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, ce poziţie a luat în discursul antimaghiar al lui Klaus Iohannis. În ceea ce priveşte procesul lui Beke Istvan şi Zoltan Szocs, pilda lor dovedeşte că sunt în închisoare pentru că au luptat pentru autodeterminare şi libertatea secuilor. L-aş ruga pe Kelemen Hunor să ia poziţie în favoarea autonomiei ţinutului secuiesc şi a celor doi", a spus Tokes Laszlo.

El a susţinut o conferinţă de presă alături de preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsak Bal, şi de preşedintele Cabinetului de politică externă şi naţională al Partidului Popular Maghiar din Transilvania, Szilagy Zsolt, pe tema Zilei Libertăţii Secuilor, 10 martie, când se comemorează executarea Secuilor Martiri postpaşoptişti, şi pe tema iniţiativei cetăţeneşti europene pentru protecţia regiunilor naţionale, notează sursa citată.

"Exodul de astăzi cunoaşte noi valuri, nu doar transilvănenii, ci şi secuii. Această iniţiativă cetăţenească are un ţel important, să îi ţină pe maghiari şi secui aici în ţară, să nu plece. Cer încetarea discriminării economice a secuimii. Transilvania, Partiumul au nevoie de posibilităţi de dezvoltare a economiei", a mai spus Tokes Laszlo.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Asa arata un terorist "neînfricat în libertatea sa" reactivat de o pandemie nenorocita sa "revendice drepturi de autodeterminare "chiar si in contradictie cu Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania reprezentati nediscriminatoriu la nivel de vicepremier in Guvernul Romaniei?

    ... ca noi , secuii si ungurii in general , din toata lumea , am pierdut razboiul , adica primul razboi mondial ...

    deci era normal ca in urma pierderi unui razboi , sa pierdem si teritorii ... deci Tratatul de la Trianon , nu a fost decat o consecinta perfect logica si corecta a faptului ca noi , ungurii si secuii , am pierdut un razboi ! ca sa nu mai zic ca am pierdut si al doilea razboi mondial ... 

    SINGURA SOLUȚIE ÎNC-O REVOLUȚIE !!!!!?!???!!!

    mai ghiury

    ai avut o erectie intelectuala azi noapte? 

    te asteapta taticul tau la Cotroceni!

    da fuguta! 

    1. apropos

      care este traducerea libera a numelui tau?

      stii cumva? 

    Ce mai latri si tu, bai fosila bozgoreasca? Nu ti-a stat inca in gat, autonomia aia pe care o predici toata ziua? Sau, n-a venit inca Doamna cu Coasa, ca sa-ti tina de urat? Esti la fel de toxic si nociv pt neamul romanesc, tot asa precum este betiva sorosita, Macovei!

    1. Corect!

    Numai niste nesimtiti si escroci pot revendica niste drepturi mai ales materiale pentru care au fost platite dupa primul razboi mondial.De fapt ei cer niste drepturi care au fost furate romanilor.Ei au fost niste cotropitori ordinari.

    1. Exact.Ei ar trebui sa plateasca si sa-si ceara scuze dar la gradul de nesimtire....Vrea si Tokes asta sa fia mare sef,cred ca mai degraba un fel de guvernator.

    Cei mai toxici " revoluționari ":Iliescu si Tokes!

    Iliescu a tras in noi,noi spuneam că îl iubim si l-am votat ( bine,nu eu!) 

    Tokes,la Timișoara românii te-au ajutat si acum vrei să te izolezi ,în loc să creezi o punte de legătură româno-maghiară? 

    Să înteleg în mintea ta bolnavă că românii care te-au ajutat la Timișoara erau trădători de țară? 

    Păi cred că un roman normal la cap totdeauna mai bine îl păstrează pe Ceaușescu decât să piardă Transilvania !

    Ce preot este ăsta, cu așa ură? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb