TOP 5 domenii de activitate cele mai căutate de tineri în 2023

Comunicate de presă / 9 august 2023

TOP 5 domenii de activitate cele mai căutate de tineri în 2023

Hipo anunţă oficial TOP 5 domenii de activitate cele mai căutate de tineri, alături de domeniile cu cele mai multe oferte de angajare în 2023. Conform datelor analizate din platformă, oportunităţile la care au aplicat cel mai mult tinerii anul acesta sunt programele de internship şi joburile entry-level în arii precum programare, achiziţii, marketing, HR şi administrativ.

În ceea ce priveşte oferta angajatorilor, din 15 700 de oportunităţi, 2700 de joburi sunt adresate studenţilor sau proaspăt absolvenţilor, iar 9000 sunt disponibile pentru cei cu 1-5 ani experienţă. În urma studiului Generaţia Z pe Piaţa Muncii în 2023, peste jumătate din tinerii respondenţi susţin că obţinerea de noi abilităţi şi creşterile salariale sunt cei mai importanţi factori care demonstrează progresul în carieră.

Conform unui studiu realizat de Hipo asupra oportunităţilor cu cele mai multe aplicări din partea tinerilor (studenţi şi proaspăt absolvenţi), internshipurile sunt clasate pe primele poziţii, urmând joburile entry-level. TOP 5 domenii cu cele mai multe aplicări din partea tinerilor sunt:

IT&C

Achiziţii

Digital marketing

Recrutare

Secretariat-administrativ

Conform rezultatelor studiului Generaţia Z pe Piaţa Muncii în 2023, principalul obiectiv în cadrul unui program de internship sau job entry-level a peste jumătate din tinerii respondenţi este de a învăţa şi de a se dezvolta personal. Printre aşteptările lor se numără apoi, obţinerea unui salariu satisfăcător, creşterea şanselor ulterioare de angajare, precum şi crearea de conexiuni în industrie. Peste 50% dintre tinerii respondenţi susţin că obţinerea de noi abilităţi şi creşterea salarială sunt cei mai importanţi factori care indică un progres în carieră. În momentul actual, tinerii care îşi caută primul job au acces la 2700 de posturi vacante pe Hipo.ro.

Din totalul de 15 700 de joburi disponibile pe Hipo, angajatorii le oferă tinerilor fără experienţă pe piaţa muncii 2700 de oportunităţi. Cei care au urmat un program de internship şi îşi caută un job entry-level, au acces la 3000 de joburi care cer experienţă între 0-1 ani. Cele mai multe oferte de angajare disponibile se adresează candidaţilor cu 1-5 ani experienţă în domeniu - 9000 de oportunităţi. În jur de 1000 de joburi sunt disponibile pe Hipo pentru candidaţii seniori şi manageri.

Atât cei care se află în căutarea unui job, cât şi angajatorii care îşi doresc să comunice despre posturile lor disponibile pot accesa Hipo.ro, site de joburi cu o notorietate de 17 ani în piaţa muncii din România. Platforma este dedicată exclusiv candidaţilor cu studii superioare şi oferă oportunitatea angajatorilor să-şi afişeze ofertele disponibile de: programe de internship şi trainee, stagii de practică, joburi entry-level şi locuri de muncă pentru middle, respectiv senior level. Pe Hipo.ro se derulează proiecte, precum: Internship and Trainee Marathon, iar sub umbrela acestuia, Summer Career Fair, Angajatori de TOP Online, Top Talents Romania, iar lista continuă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb