Autorităţile din oraşul chinez Wuhan au anunţat duminică sfârşitul vastei operaţiuni de testare Covid-19, organizată după o creştere a numărului de cazuri, la mai bine de un an de la apariţia coronavirusului acolo, relatează AFP, citat de Hotnews.
Testarea a peste 11 milioane de persoane de marţi încoace permite în esenţă "acoperirea completă" a tuturor locuitorilor oraşului cu excepţia copiilor sub şase ani şi a studenţilor aflaţi în vacanţă în străinătate, a declarat Li Tao, un înalt oficial din Wuhan, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit agenţiei Xinhua.
Operaţiunea masivă de testare a survenit după ce trei noi cazuri de covid-19 au fost confirmate luni în această metropolă, cuprinsă de un val al epidemiei cu varianta indiană (delta) a SARS-CoV-2. Ultimele cazuri de Covid-19 au fost înregistrate la Wuhan în mai 2020.
Această recrudescenţă a virusului reprezintă o lovitură pentru oraş, primul din lume care a fost plasat în carantină încă de la 23 ianuarie 2020, timp de 76 de zile.
După ce viaţa a revenit puţin câte puţin la normal, locuitorii urbei se lăudau că trăiesc în "cel mai sigur oraş din lume", în comparaţie cu efectele pandemiei, care a ucis peste patru milioane de oameni la nivel mondial.
În total, şapte muncitori - originari din alte provincii - au fost testaţi pozitiv, au anunţat luni autorităţile. Patru dintre ei nu prezintă, însă, simptome ale bolii.
1. Romania?
(mesaj trimis de anonim în data de 09.08.2021, 01:02)
In timp ce in Romania guvernul s-a imprumutat masiv ca sa testeze masiv populatia si sa tina sub control situatia.
Nu, glumeam: guvernul face niste teste la cateva cazuri si in rest aduna datele de la cei care-si fac teste pe banii lor sa ca poata pleca din tara. Pe langa asta asteapta sa vada ce mai zice Medlife, care face studii statistice la nivel de tara moka.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 09.08.2021, 09:11)
si daca nu se testau , ce era ? si daca se testeaza ce este ? testele , o mega smecherie de facut bani si atat !