Tradeville vrea să aducă acţiunile L"Oréal, Danone, Christian Dior şi Heineken pe ATS-ul BVB

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 septembrie 2011

Tradeville vrea să aducă încă patru acţiuni europene pe sistemul alternativ de tranzacţionare de la BVB, respectiv L"Oréal, Danone, Christian Dior şi Heineken.

"În acest sens, compania a iniţiat procedurile pentru aducerea pe sistemul alternativ de tranzacţionare CAN-ATS administrat de Bursa de Valori Bucureşti", potrivit unui comunicat al casei de brokeraj.

Prima etapă a procesului de admitere la tranzacţionare a constat în înregistrarea acţiunilor celor patru companii în sistemele RoClear şi de compensare-decontare ale Depozitarului Central, astfel încât investitorii să poată beneficia de dividendele acordate de cele patru companii.

Titlurile L"Oréal pot fi tranzacţionate pe pieţele din Paris, Frankfurt, Londra, Stuttgart, Dusseldorf, Berlin, Munchen, Hamburg, NASDAQ, Hannover, bursa din Italia, Lang&Schwarz şi Xetra International Market. Grupul L"Oréal este prezent în România prin firma L"Oréal Paris, din Bucureşti.

De asemenea, investitorii pot cumpăra şi vinde acţiuni grupului francez Danone, cel mai mare producător de iaurt din lume, pe bursele din Paris, Frankfurt, Londra, Stuttgart, Italia, Dusseldorf, Berlin, Munchen, NASDAQ, Xetra International Market, Hamburg , Hannover, Lang&Schwarz şi SIX Swiss Exchange. Grupul francez este prezent şi pe piaţa românească, prin Danone România, care deţine o fabrică de produse lactate la Bucureşti.

Acţiunile casei de modă Christian Dior sunt listate la Paris, Frankfurt, Londra, Stuttgart, Dusseldorf, Berlin, Munchen, NASDAQ, Xetra International Market şi TradeGate Exchange.

Titlurile Heineken, al treilea mare producător de bere din lume şi cel mai mare din Europa, pot fi tranzacţionate la Paris, Frankfurt, Londra, Stuttgart, Dusseldorf, Berlin, Munchen, NASDAQ, Xetra International Market, Hamburg Stock Exchange şi Lang&Schwarz. Heineken are în România fabrici în Miercurea Ciuc, Târgu Mureş, Craiova şi Constanţa şi 1.100 de angajaţi.

Tradeville a adus săptămâ-na trecută, tot pe sistemul alternativ de tranzacţionare de la BVB, acţiunile producătorului de articole sportive şi încălţăminte adidas şi titlurile liderului mondial al pieţei de software pentru managementul companiilor SAP.

În luna iunie, casa de brokeraj a adus pe ATS-ul BVB, acţiunile companiilor germane Deutsche Telekom (DTE), Bayer (BAYN) şi E.ON (EOAN), pentru care activează ca market maker.

Pentru tranzacţionarea pe ATS nu este nevoie de acordul companiei emitente, precum în cazul unei listări pe o piaţă reglementată, ci doar de un accept din partea operatorului sistemului respectiv.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Puteţi să scrieţi şi simbolurile titlurilor care vor fi tranzacţiate? multumesc

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb