TRAIAN BĂSESCU:  "PSD şi PNL sunt acoperite de neputinţa de a găsi un nou obiectiv de ţară şi de neîncrederea românilor"

Andrei Stan
Politică / 10 aprilie 2016

Fostul preşedinte al ţării, Traian Băsescu, a declarat sâmbătă că formaţiunea sa (PMP) se dovedeşte a fi una viabilă, pentru că România are nevoie de un partid nou, întrucât PSD şi PNL ar fi acoperite de neputinţa de a găsi un nou obiectiv de ţară, dar şi de neîncrederea românilor.

"PMP se dovedeşte viabil nu doar pentru că a fost o idee bună, ci pentru că în România este nevoie de un partid nou. Un partid cu structuri teritoriale puternice, dar un partid nou. Eu nu spun că cele două mari partide de astăzi - se auto-dezmiardă când spun că «noi suntem cele două mari partide», eu nu le recunosc ca fiind atât de mari. Deci cele două vechi partide, PSD şi PNL, şi-au atins în cei 26 de ani de tranziţie, obiectivele fundamentale, obiectivele importante de ţară. Ţara este membră NATO, ţara este în Uniunea Europeană - şi sunt foarte mândru că am avut onoarea să semnez Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană, în aprilie 2005, la Luxemburg - dar dincolo de aceste realităţi importante pentru prezentul şi viitorul României, cele două partide vechi, partide ale tranziţiei, sunt acoperite de mizeria corupţiei, de ineficienţa în administraţie, de incompetenţă, de blamul numirii în funcţii publice a unei clientele de partid şi nu a unor oameni valoroşi, sunt acoperite de neputinţa de a găsi un nou obiectiv de ţară şi, cel mai grav, sunt acoperite de neîncrederea românilor", a afirmat Traian Băsescu, la Târgu Mureş, în cadrul manifestării de lansare a candidaţilor PMP Mureş la alegerile locale, potrivit Agerpres.

Politicianul şi-a exprimat convingerea că PMP este partidul care reprezintă viitorul, întrucât este format din mulţi tineri, din generaţia Facebook, care poate garanta evoluţiile viitoare ale României.

"Şi mă uit pe scenă şi în sală, este o formidabilă combinaţie de oameni tineri, ceea ce înseamnă entuziasm şi energie, şi oameni maturi, care au trecut prin viaţă şi au dobândit o experienţă care să o pună la un loc cu entuziasmul tinerilor. Cred că şi prin structura acestui partid suntem partidul care va garanta evoluţiile viitoare ale României (...) Peste tot avem candidaţi foarte tineri. Inclusiv ieri seară, la Braşov, am fost surprins să văd foarte mulţi tineri care candidează, aş putea să spun că parcă se insinuează în politică generaţia Facebook, ceea ce nu e cel mai rău lucru iar noi avem obligaţia să-i susţinem", a afirmat liderul PMP.

Acesta a subliniat că nu a fost iniţiatorul acestui partid pentru că avea nevoie de unul, întrucât nu mai are ce să obţină de la politică, dar s-a gândit că experienţa în politica internă şi în cea externă trebuie să fie transferată unui partid.

"Tot ce s-a putut obţine prin vot am obţinut. Am fost de două ori, în două legislaturi parlamentar, am fost de două ori ales în funcţia de Primar General al Capitalei, am fost ales de două ori în funcţia de Preşedinte al României. Eu, personal, nu mai am ce să obţin de la politică, am obţinut tot ce am vrut, tot ce am putut, tot ce a fost nevoie să obţin. Mă puteam retrage liniştit să-mi scriu memoriile, să-mi aşez experienţa a 24 de ani de politică într-o carte pe care cine vrea să o citească la bibliotecă să o poată citi, cine vrea să o cumpere să o cumpere, dar experienţa rămânea într-o carte. Mi s-a părut prea puţin şi incorect în acelaşi timp. Până la urmă experienţa uriaşă pe care am acumulat-o ca om politic, atât în politica internă, cât şi în politica externă, capacitatea de a înţelege ce se întâmplă în lumea largă, capacitatea de a previziona lucrurile pentru că se văd elemente despre ce se va întâmpla în perioadele viitoare, acest lucru este păcat să rămână într-o carte şi să nu fie transferat unui partid, să nu fie pus la dispoziţia românilor în mod direct prin instrumente democratice care înseamnă partidele şi să nu beneficieze românii de ele", a subliniat fostul .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb