Transelectrica şi Universitatea POLITEHNICA Bucureşti au semnat un parteneriat strategic în domeniul cercetării şi al inovării

G.D.
Companii / 21 martie 2023

Transelectrica şi Universitatea POLITEHNICA Bucureşti au semnat un parteneriat strategic în domeniul cercetării şi al inovării

Compania Naţională de Transport al Energiei Transelectrica şi Universitatea POLITEHNICA Bucureşti (UPB) au semnat astăzi, 21 martie 2023, un parteneriat strategic în domeniul cercetării şi al inovării, conform unui comunicat remis redacţiei. Cele două instituţii consolidează acordul de colaborare cu privire la viitorul tehnologic al sectorului energetic românesc.

Potrivit sursei citate, urmărind materializarea unei viziuni pe parcursul a 5 ani, parteneriatul îşi propune să crească calitatea educaţiei şi formării, pentru a facilita tranziţia studenţilor şi absolvenţilor pe piaţa muncii, dar şi să implementeze proiecte de cercetare, dezvoltare sau inovare, pentru a asigura transfer tehnologic, dar şi un impact social mai mare.

Transelectrica extinde parteneriatul cu UPB la nivelul întregii universităţi.

Succesul obţinut în urma parteneriatului semnat în anul 2021, care a urmărit retehnologizarea staţiei Alba Iulia, DigiTEL, a condus la extinderea colaborării şi la dezvoltarea relaţiilor dintre cele două instituţii care au în centrul preocupărilor comune ştiinţa, cercetarea şi digitalizarea.

Contribuţia extraordinară adusă de Transelectrica şi de Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, prin noul acord de colaborare între cele două instituţii, va construi o punte între mediul economic şi cel academic. Ca urmare a acestei extinderi a parteneriatului, se vor organiza stagii de practică şi internship-uri pentru studenţii universităţii, se vor dezvolta laboratoare, spaţii de networking şi programe de masterat, se vor oferi burse şi oportunităţi de implicare în proiecte de cercetare, dar şi în centrul de afaceri al Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti, subliniază sursa citată.

"Tranziţia energetică şi dezvoltarea fulminantă a noilor tehnologii în domeniu reprezintă provocările majore ale zilelor noastre. Cu atât mai mult pentru noi, operatorul de transport şi sistem, care ne plasăm în centrul tuturor proceselor esenţiale. De aceea, avem convingerea că pentru a face faţă cu succes acestor provocări este primordial să înţelegem necesitatea unei abordări integrate în ceea ce priveşte complexitatea tehnică ridicată a operaţiunilor noastre, în cheia responsabilităţii de a asigura securitatea energetică, şi resursa umană cu înaltă calificare, capabilă să exceleze şi să inoveze. Având în vedere acest lucru, din perspectiva noastră, pentru a atinge acest deziderat, este necesară, de asemenea, o implicare puternică a noastră în procesul educaţional academic de profil. Parteneriatul strategic pe care Transelectrica deja îl are cu Universitatea Politehnica din Bucureşti a ajuns astăzi la un alt nivel, cel în care suntem pregătiţi să ne punem în comun resursele în scopul atenuării decalajului dintre competenţele profesionale şi cererea de pe piaţa muncii în sectorul energetic. Protocolul pe care îl semnăm astăzi vine să consolideze şi să aducă la un nivel superior roadele unei experienţe comune de ani de zile în pregătirea şi sprijinirea studenţilor energeticieni, în susţinerea mediului de învăţare pentru a ţine pasul cu evoluţiile mediului economic real. Mă bucur că am ajuns la această etapă şi am încrederea că punând umărul împreună la formarea viitorilor ingineri sistemul electroenergetic naţional va avea doar de câştigat", a declarat Gabriel ANDRONACHE, preşedintele Directoratului CNTEE Transelectrica SA.

"Inteligenţa artificială, realitatea virtuală sau augmentată, digitalizarea sau robotizarea sunt doar câteva dintre tehnologiile care vor deveni prevalente în cadrul Industriei 4.0. Acordul pe care îl semnăm cu Transelectrica urmăreşte să familiarizeze inginerii viitorului cu tehnologiile care vor fi utilizate în următorii ani. Oferind studenţilor un mediu de formare în care intră în contact direct cu tehnologiile de ultimă oră, avem convingerea că le oferim acestora un avantaj competitiv pe piaţa muncii. Cererea crescută de specialişti în sectorul energetic pe măsură ce economiile se decarbonizează este un semn al faptului că prin acest parteneriat investim în viitor. Le mulţumim partenerilor din cadrul Companiei Naţionale de Transport al Energiei Transelectrica pentru faptul că se implică în formarea inginerilor viitorului." a declarat Mihnea COSTOIU, rectorul Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb