Transilvania Investments scoate la vânzare zece unităţi turistice de la malul Mării Negre

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 12 ianuarie 2023

Transilvania Investments scoate la vânzare zece unităţi turistice de la malul Mării Negre

Consiliul de Administraţie al THR Marea Neagră (EFO), companie controlată de Transilvania Investments, organizează la finele acestei luni o serie de licitaţii publice pentru vânzarea a zece unităţi turistice şi un teren, toate situate în staţiuni de pe litoralul Mării Negre, conform raportului companiei publicat, ieri, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

În data de 25 ianuarie, vor avea loc licitaţii pentru vânzarea Complexului Hotelier Venus şi a Hotelului Jupiter din staţiunea Eforie Nord. În următoarea zi vor fi licitaţii pentru Complexul Hotelier Capitol, Complexul Hotelier Măgura, ambele situate în Eforie Sud, şi a Complexului Hotelier Bran-Brad-Bega din Eforie Nord. În 27 ianuarie va avea loc licitaţia pentru unitatea Băi Reci Nămol din Eforie Sud. În 30 ianuarie vor fi scoase la vânzare Complexul Hotelier Diana şi Grupul Gospodăresc Eforie şi Ateliere din Eforie Nord, precum şi Grupul Gospodăresc Jupiter din staţiunea cu acelaşi nume. În următoarea zi vor avea loc licitaţiile pentru Restaurantul Pelican din Saturn precum şi pentru un teren liber din aceeaşi localitate cu suprafaţa de 21.366 de metri pătraţi.

Caietele de sarcini vor fi disponibile începând de astăzi, ora 12:00, la sediul societăţii sau în format electronic, se mai menţionează în raportul companiei de la BVB.

La finele anului trecut, THR Marea Neagră închiriase Complexul Turistic Bran-Brad-Bega pentru o sumă anuală de 751.000 euro plus TVA, Complex Turistic Sirena din Saturn, pentru o chirie anuală de 567.000 euro plus TVA şi Complex Turistic Siret din aceeaşi staţiune, chiria anuală fiind de 201.000 euro plus TVA. "Pentru Complex Turistic Aida din staţiunea Saturn, contractul de închirere se va semna în cursul lunii ianuarie 2023, chiria anuală fiind de 460.000 euro plus TVA", mai anunţa compania.

Închirierea şi vânzarea de active de pe litoral fusese aprobată de acţionarii THR Marea Neagră în noiembrie anul trecut. Decizia fusese luată în baza unei analize a tuturor activelor deţinute în turism de Transilvania Investments, cu scopul de a defini strategia de investiţii pe termen lung în acest domeniu şi de a maximiza randamentul acestora. "Alături de echipa de consultanţi implicată, fondul de investiţii a decis concentrarea resurselor pe o parte din portofoliul actual, alte active urmând a fi scoase la vânzare sau închiriate", menţiona compania.

Transilvania Investments deţine în prezent, prin companiile de turism din portofoliu, peste 8.000 de camere de hotel în întreaga ţară, sectorul ospitalităţii acoperind 25% din portofoliul fondului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. deci inchirierile au fost de fatada?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb