"Transparency International" va cere autorităţilor documente privind proiectul Henri Coandă

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 18 septembrie 2007

Organizaţia "Transparency International România" va cere autorităţilor documente referitoare la proiectul de construcţie a locuinţelor în cartierul Henri Coandă, a declarat, ieri, directorul executiv al organizaţiei, Victor Alistar, în urma unei întâlniri cu reprezentanţi ai Asociaţiei Deţinătorilor de Loturi din cartierul respectiv. Luni ar fi trebuit să aibă loc o dezbatere la care erau invitaţi reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL), ai Primăriei Sectorului 1, ai Primăriei Capitalei, dar aceştia, deşi au confirmat iniţial participarea la întâlnirea cu reprezentanţii deţinătorilor de loturi din Henri Coandă, nu s-au prezentat la întrevedere.

Reprezentantul Transparency International (care ar fi trebuit să medieze dezbaterea, alături de Pro Democraţia) a anunţat că vor face publice toate datele pe care le vor afla, în baza Legii accesului la informaţii.

"Dorim transparenţă decizională. Să se facă publice documentele legate de acest proiect: actele adiţionale la toate contractele de antrepriză şi subantrepriză, mecanismele de garantare şi, mai ales, o analiză a responsabilităţii funcţionarilor publici în raport cu prevederile legale. Ne interesează cum răspund autorităţile statului de aceste investiţii", a declarat Victor Alistar.

Pe de altă parte, preşedintele Asociaţiei Deţinătorilor de Loturi din cartierul Henry Coandă, Ionel Gavrilescu, a declarat că, deşi primele 40 de case din cadrul acestui proiect, din Voluntari, trebuie să fie finalizate în septembrie, aceste construcţii nu beneficiază deloc de utilităţi şi de drumuri de acces.

El a adăugat că Primăria Sectorului 1 ar fi trebuit să aloce 40 milioane de euro pentru asigurarea utilităţilor, dar că o astfel de decizie nu a fost aprobată de-a lungul ultimilor trei ani, motivându-se că nu există bani. Ionel Gavrilescu a menţionat că, în prezent, construirea a 50 de locuinţe este blocată, deoarece Consiliul General al Municipiului Bucureşti nu a aprobat un schimb de terenuri cu Romaero (care revendică o suprafaţă din cartier), deşi un astfel de schimb ar fi agreat de ambele părţi.

Gavrilescu susţine, de asemenea, că procesul de înălţare a locuinţelor este încetinit, deoarece firmele de construcţii se plâng de preţuri, iar unele dintre ele se confruntă cu lipsa forţei de muncă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb