Transportatorii au încheiat protestul, după aproape şapte ore

Andreea Cuzub
Companii / 20 decembrie 2017

Transportatorii au încheiat protestul, după aproape şapte ore

Actualizare 19:10

Transportatorii au încheiat protestul din Piaţa Victoriei împotriva pirateriei ilegale după aproape şapte ore.

Preşedintele COTAR, Vasile Ştefănescu, a declarat la finele acţiunii de protest că ministrul pentru Dialog Social va face premierului o informare scrisă despre problema transportatorilor.

"Am discutat cu ministrul Gabriel Petrea (ministrul pentru Dialog Social - n. r.). Concluzia a fost că ne păcălesc, aşa cum ne păcălesc de fiecare dată, dar nu e problemă. Ca să venim să stăm aici 12 ore şi să nu obţinem ceea ce trebuie să obţinem, adică nu bani, nu facilităţi fiscale, vă spun că este o pată neagră pe obrazul Guvernului, nu pe obrazul nostru. Se pare că interesele sunt foarte mari în acest moment în această sintagmă ('în mod repetat' din Legea 38/2003 - n. r.) . M-a sunat acum câteva minute ministrul Gabriel Petrea şi mi-a spus că îi face (premierului - n. r.) informarea scrisă, în şedinţa de Guvern. Urmează să îi facă acea informare scrisă şi ne va comunica decizia. Din punctul nostru de vedere, domnule prim-ministru, decizia este una singură. Să ţineţi cont şi de hotărârea Curţii de Justiţie Europene şi să ţineţi cont până la urmă de poliţiştii de pe stradă, care îngheaţă de frig toată iarna, să ţineţi cont de jandarmerie, care a stat cu noi aici, să ţineţi cont că legea nu poate fi aplicată din cauza acestei sintagme şi să ţineţi cont că, indiferent de unde venim, noi muncim în această ţară şi trebuie să respectăm aceeaşi lege. Transportul în România este reglementat prin lege, este foarte clar. Nimeni nu poate să nege lucrul acesta. Nu putem lua o maşină şi ne apucăm de transport public de persoane, în spatele unor aplicaţii", a spus preşedintele COTAR, potrivit Agerpres.

(G.F.)

-----------

Actualizare 11:20 Decizia Curţii Europene de Justiţie: Uber este o companie de transport

Curtea Europeană de Justiţie (CJE) a decis astăzi că Uber este serviciu de transport, nu un serviciu din domeniul informaţiilor. Reprezentanţii Uber susţin că această decizie nu afectează activitatea companiei în ţările în care operează sub legea transportului sau este în curs de reglementare.

Platforma electronică Uber furnizează, prin intermediul unei aplicaţii, un serviciu plătit care conectează şoferii neprofesionişti, ce utilizează propriul autovehicul, cu persoane care doresc să călătorească în interiorul oraşelor.

Astfel, CJE a considerat că Uber este un serviciu din domeniul transporturilor şi trebuie să se supună regulamentelor existente în acest domeniu, nu regulilor din domeniul serviciilor digitale.

Uber consideră că această decizie nu va afecta compania în multe state europene, relatează News.ro

"În majoritatea ţărilor UE în care operăm sub legea transportului sau suntem în curs de reglementare, această hotărâre nu afectează mersul lucrurilor. Totuşi, în continuare, milioane de europeni sunt împiedicaţi să folosească aplicaţii similare cu ale noastre. Aşa cum a declarat noul nostru CEO, Dara, este necesar ca serviciile de tip Uber să fie reglementate, astfel vom continua dialogul cu autorităţile din Europa. Aceasta este abordarea noastră pentru a ne asigura că oricine poate comanda o cursă sigură la apăsarea unui buton", a declarat purtătorul de cuvânt Uber.

(V.D.)

----

Actualizare 11:10 Piaţa Victoriei blocată datorită sutelor de taximetrişti şi microbuze

Sute de taxiuri şi microbuze au blocat astăzi Piaţa Victoriei pentru a protesta faţă de pirateria şi concurenţa neloială, manifestaţii similare fiind anunţate şi în alte oraşe din ţară precum Constanţa, Timişoara, Arad, Bacău. De asemenea, reprezentanţii COTAR avertizează că au aprobare pentru astfel de acţiuni şi pentru zilele de 21 şi 22 decembrie.

Bogdan Dincă, preşedinte COTAR Bucureşti a declarat: "Avem aprobare şi pentru 21 şi 22 şi suntem hotărâţi să ţinem protestul dacă Guvernul nu ne rezolvă problema care trenează de ani de zile şi promisiunea că protoculul va fi semnat în martie. Nu mai avem ce să negociem, trebuie să aprobe ordonanţa care are 4 din 5 aprobări necesare".

"Chiar dacă primarul general, Gabriela Firea, a luat hotărârea eliminării concurenţei neloiale din Bucureşti, restul ţării suferă în continuare din cauza concurenţei neloiale şi a pirateriei, astfel încât protestele vor continua. Miercuri, 13 decembrie, COTAR a renunţat la protestul care deja era anunţat, în contextul funeraliilor regale, dar şi pentru a aştepta ca ministrul Transporturilor, Felix Stroe, să-şi ducă la îndeplinire promisiunea pe care ne-a făcut-o, la întâlnirea la care ne-a convocat înainte de mitingul anunţat", anunţa un comunicat COTAR.

(V.D.)

----

Până la 5.000 de transportatori vor protesta astăzi, în faţa Guvernului, faţă de pirateria şi concurenţa neloială, a anunţat Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), potrivit News.ro.

Protestul este programat de la ora 9:30.

Traficul rutier va fi restricţionat, astăzi, în intervalul 7:00 - 21:00, între Piaţa Victoriei şi Piaţa Presei Libere, din cauza mitingului de protest organizat în faţa Guvernului de Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

Brigada Rutieră a Capitalei a anunţat că începând cu ora 07:00 va fi restricţionat traficul rutier pe Şoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, respectiv Şoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere (zona central - mediană, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor), permiţându-se permanent circulaţia pe ambele sensuri ale străziii Arhitect Ion Mincu.

La nevoie, se va restricţiona traficul şi pe strada Paris şi breteaua care leagă bulevardul Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei, potrivit sursei citate.

Începând cu ora 07:00, circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului, între bulevarul Aviatorilor şi Caea Victoriei, respectiv bulevardul Lascăr Catargiu, asigurându-se circulaţia pe Calea Victoriei, bulevarul Ion Mihalache, strada Buzeşti şi bulevardul Lascăr Catargiu.

Restricţiile rutiere vor fi în vigoare până la ora 21:00, cel târziu.

Rutele alternative sunt: bulevardul Aviatorilor - bulevardul Beijing - strada Nicolae Caramfil - bulevardul Aerogării - Şoseaua Bucureşti-Ploieşti; bulevarul Ion Mihalache - bulevardul Mareşal Averescu - bulevardul Mărăşti - Piaţa Montreal - Şoseaua Bucureşti-Ploieşti. Până la 5.000 de transportatori vor protesta miercuri, în faţa Guvernului, faţă de pirateria şi concurenţa neloială, a anunţat Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb