Transylvania College oferă burse de 37.500 de euro elevilor din ţara noastră

Amalia Pană
Companii / 4 aprilie 2016

Fundaţia Transylvania College din Cluj-Napoca a lansat un nou program prin care oferă burse de excelenţă cu o valoare anuală de 37.500 euro, de care vor beneficia, începând cu anul şcolar 2016-2017, trei elevi cu rezultate academice excepţionale, aflaţi în prezent în clasa a VIII-a, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

Candidaţii pentru bursele oferite de Transylvania College Scholarship Society pot fi elevi din orice instituţie de învăţământ, din orice oraş din ţară. Bursele sunt oferite pentru întreaga perioadă a studiilor liceale şi includ integral taxa anuală de şcolarizare, iar în cazul elevilor din alte localităţi, cazarea în internatul şcolii.

Potrivit sursei citate, etapele de înscriere în programul de burse sunt următoarele:

- Candidaţii vor avea de parcurs trei etape, fiecare fiind eliminatorie. Prima este depunerea până pe data de 6 mai a unui dosar ce trebuie să conţină cererea de bursă, scrisoarea de motivaţie a elevului, o scrisoare de motivaţie din partea părintelui şi una de recomandare din partea unui cadru didactic (tipizată). Toate documentele vor fi solicitate prin e-mail la adresa: scholarship-society@transylvania-college.ro.

- A doua etapă presupune susţinerea testelor de admitere, la limba engleză şi matematică. Probele scrise sunt programate pentru 16 mai, dată la care toţi candidaţii pentru înscriere în Liceul Internaţional Cambridge vor susţine examenul de admitere.

- Etapa finală va fi interviul cu comisia de burse, în perioada 30 mai - 3 iunie, aceasta fiind alcătuită din reprezentaţi ai şcolii, ai părinţilor din comunitatea Transylvania College, reprezentanţi ai universităţilor locale şi specialişti din mediul de business.

Trei dintre candidaţii care vor trece cu succes prin toate etapele de mai sus vor deveni beneficiarii bursei de excelenţă Transylvania College Scholarship Society. Ei vor fi anunţaţi public în data de 10 iulie. Bursele vor fi acordate pentru întreg ciclul şcolar (patru ani), în condiţiile unei evaluări anuale a elevilor respectivi.

Noul program Transylvania College Scholarship Society le oferă elevilor oportunitatea de a începe studiile liceale, în limba engleză, într-un sistem bazat pe curriculum-ul naţional al Marii Britanii, centrat pe elev şi adaptat conform abilităţilor şi aspiraţiilor fiecăruia, se mai precizează în comunicat.

"Această personalizare este dată de faptul că, la Transylvania College, fiind şcoală britanică, elevii au posibilitatea de a-şi alege o parte dintre disciplinele pe care le studiază, asumându-şi astfel un traseu educaţional relevant în raport cu viitoarea lor carieră.", potrivit sursei.

În 2015, "Transylvania College. The Cambridge International School in Cluj" a fost singura şcoală din Europa nominalizată la categoria "Şcoala britanică internaţională a anului" în cadrul TES, Independent School Awards, clasându-se în primele 4 locuri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb