Trei ani de la tranzacţia DENT ESTET şi MedLife

T.E.
Companii / 6 august 2019

Trei ani de la tranzacţia DENT ESTET şi MedLife

Anul acesta, se împlinesc trei ani de la cea mai mare tranzacţie de pe piaţa serviciilor de medicină dentară din ţara noastră, prin care grupul MedLife a obţinut un pachet majoritar din acţiunile companiei DENT ESTET, restul fiind în continuare deţinute de fondator, Oana Taban, potrivit unui comunicat al DENT ESTET.

Mai mult decât atât, DENT ESTET aniversează anul acesta 20 de ani de activitate în România.

În cei trei ani de la tranzacţie, numărul de unituri dentare din clinicile DENT ESTET a înregistrat creşteri substanţiale de până la 70%, ajungând la 57 în prezent, faţă de 33 câte erau în 2016.

"Acum trei ani, vorbeam despre un parteneriat solid dedicat pieţei de medicină dentară şi pacienţilor, dintre două companii lider în medicina din România. Am reuşit să îndeplinim obiectivele pe care ni le-am propus privind dezvoltarea şi extinderea DENT ESTET, concretizând deschiderea a trei clinici în trei ani: în anul 2017 la Bucureşti, pe Bulevardul Aviatorilor nr. 98, cea mai mare investiţie într-o clinică stomatologică din România până la acel moment, iar un an mai târziu am extins aria de acoperire DENT ESTET cu două clinici la Sibiu, una pentru copii şi cea de-a doua pentru adulţi. La nivel de business, DENT ESTET a crescut cu 60% în ceea ce priveşte cifra de afaceri în ultimii trei ani. Iar acest ritm de creştere este menţinut în continuare, deja cifrele raportate în primul trimestru din acest an depăşesc cu peste 35% aceeaşi perioadă a anului trecut. Know-how-ul nostru cu privire la extinderi şi achiziţii, inclusiv în afara graniţelor ţării, alături de leadershipul DENT ESTET, demonstrează că două companii 100% româneşti, atunci când urmează o strategie bine construită, pot stabili noi modele de business responsabil şi vizionar", spune Mihai Marcu, Preşedintele Consiliului de Administraţie al MedLife, citat în comunicat.

În ceea ce priveşte componenţa echipei DENT ESTET, aceasta a crescut cu peste 100% în ultimii trei ani, de la 149 la peste 320 în acest moment. Totodată, şi în ceea ce priveşte echipa medicală din clinicile DENT ESTET se cunoaşte o evoluţie semnificativă, de peste 46% în ultimii trei ani, ajungând în prezent la un număr de 105 medici. Ca volum, cea mai mare creştere se observă în rândul echipei de suport a medicilor. Numărul lor a crescut de peste trei ori, de la 37 în anul 2016, la 118 în prezent.

Odată cu alăturarea sistemului medical MedLife, se observă evoluţii semnificative şi la nivelul numărului de pacienţi. Astfel, numărul total al celor care au vizitat clinicile DENT ESTET este cu peste 100% mai mare în acest moment faţă de acum trei ani: 37.490 în 2016 şi peste 80.000 în prezent. Privitor la numărul de vizite, şi aici DENT ESTET raportează cifre în creştere, depăşind 555.000 faţă de aproape 300.000 în 2016, ceea ce se traduce într-o creştere de peste 85%.

În ceea ce priveşte cazurile complexe, datele DENT ESTET arată o creştere semnificativă a numărului de pacienţi care se adresează clinicii. Solicitările pentru tratamente complexe au crescut cu peste 40% doar în ultimul an: reconstrucţie dentară, protetică dentară, implantologie.

Şi în ceea ce priveşte segmentul de pacienţi corporate se constată o creştere a solicitărilor din partea companiilor care deja beneficiază de pachetele de prevenţie medicală MedLife, în special pentru tratamentele premium. În prezent, acest segment generează între 5 şi 10% din business.

Grupul DENT ESTET numără 10 clinici în oraşele: Bucureşti (două pentru copii, una pentru adolescenţi şi patru pentru adulţi), Timişoara (o clinică pentru copii) şi Sibiu (o clinică pentru copii şi una pentru adulţi). Suprafaţa totală cumulată a celor zece clinici şi a spaţiilor de birouri depăşeşte 3.600 metri pătraţi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Medlife va ajunge in 5 ani companie de 1 miliard de euro. Bravo!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb