TRIBUNALUL BUCUREŞTI: A fost respinsă contestaţia Cameliei Voiculescu faţă de sechestrul din dosarul ICA

E.D.
Anticorupţie / 25 august 2014

Actualizare 19:58

Contestaţia la executare în cazul sechestrului dispus prin decizia definitivă dată în dosarul ICA, înaintată de Camelia Rodica Voiculescu, a fost respinsă astăzi, ca neîntemeiată, de Tribunalul Capitalei, decizia putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), potrivit surselor din presă.

Hotărârea pe care o va lua CAB, în cazul unei eventuale contestaţii, va fi definitivă.

La termenul de astăzi al procesului, apărarea Cameliei Voiculescu a declarat în faţa instanţei că numele fiicei omului de afaceri nu apare în decizia de condamnare a lui Dan Voiculescu şi că nu este firesc sau prevăzut de lege ca un terţ să plătească pentru secundul condamnat.

Pe 14 august, cele două fiice ale lui Dan Voiculescu, Corina şi Camelia, au depus, la Tribunalul Bucureşti, două contestaţii la executare în cazul sechestrului dispus prin decizia definitivă dată în dosarul vizând privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care prejudiciul a fost stabilit la aproximativ 60 de milioane de euro.

Cealaltă contestaţie are termen de judecată în data de 29 august.

Avocata lui Dan Voiculescu, Maria Vasii, afirma că imobilul de pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti nr. 25-27, unde este sediul postului de televiziune Antena 3, a fost indisponibilizat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în urma deciziei definitive din dosarul ICA. Vasii a adăugat că decizia de executare a dispoziţiilor din condamnarea în dosarul ICA a fost contestată la Tribunalul Bucureşti.

Maria Vasii mai relata că a fost luată o singură măsură de sechestru şi nu s-a procedat la indisponibilizarea bunurilor în cazul cărora instanţa a decis definitiv că vor fi confiscate. Domnia sa a adăugat că, până la judecarea contestaţiei la executare, nu poate fi întreprins alt demers.

Avocata a explicat: "Una din poziţiile noastre faţă de măsura sechestrului este aceea că bunurile trebuiau evaluate şi individualizate în teren, respectiv trebuiau luate taxele care grevează acest imobil şi trebuia ca aceste persoane să fie introduse în procedură, iar această procedură n-a fost urmată. Din punctul nostru de vedere, măsura sechestrului despre care discutăm astăzi este doar o notare în cartea funciară a existenţei acestui ordin de indisponibilizare, respectiv a sechestrului, şi nu antrenează alte consecinţe juridice".

---

Tribunalul Bucureşti judecă astăzi o contestaţie la executare depusă de fiica lui Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, în legătură cu sechestrul pus pe mai multe bunuri în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, prin decizia definitivă a Curţii de Apel Bucureşti.

Acţiunea vine după ce unul dintre avocaţii familiei Voiculescu, Maria Vasii, a anunţat, în urmă cu două săptămâni, că va fi atacată decizia instanţei de punere sub sechestru a mai multor bunuri, printre care se află şi imobilul din str. Bucureşti - Ploieşti nr. 25 -27, unde funcţionează televiziunile din trustul Intact.

Curtea de Apel Bucureşti a dispus, pe 8 august, printr-o decizie definitivă, confiscarea mai multor proprietăţi, terenuri şi imobile aparţinând lui Dan Voiculescu, "care vor trece în patrimoniul statului libere de orice sarcini".

Printre bunurile confiscate se află "imobilul teren intravilan în suprafaţă de 29.220,03 metri pătraţi, situat în Bucureşti, sector 1, strada Gârlei nr.1D, şi a construcţiilor aferente", precum şi a altor două şi a construcţiilor aferente acestora, în suprafaţă de 4.457 de mp şi, respectiv, de 3.000 de mp, ambele situate în Bucureşti, sector 1, strada Gârlei, nr. 1B.

Judecătorii au mai decis confiscarea imobilului situat în şoseaua Bucureşti - Ploieşti, nr. 25 - 27, sector 1, compus din teren în suprafaţă de 4.184,41 mp şi construcţie de 3.140 mp edificată pe o suprafaţă construită la sol de 1.986,25 mp, care vor trece în patrimoniul statului liber de orice sarcini.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb