Trump cere ca NASA să studieze riscurile plasării de astronauţi într-o rachetă nouă

M.C.
Internaţional / 25 februarie 2017

Trump cere ca NASA să studieze riscurile plasării de astronauţi într-o rachetă nouă

Studiul cerut de noua administraţie republicană a SUA marchează un prim pas al preşedintelui Donald Trump către elaborarea unei viziuni asupra National Aeronautics and Space Administration (NASA).

În timpul administraţiei preşedintelui democrat Barack Obama, agenţia spaţială americană a lucrat la realizarea unui nou lansator spaţial greu, racheta Space Launch System (SLS), şi a unei capsule Orion, capabile să ajungă la distanţe îndepărtate în spaţiu, cu scopul de a trimite astronauţi pe un asteroid, la mijlocul anilor 2020, şi apoi pe planeta Marte, pe parcursul anilor 2030, conform Agerpres.ro

Solicitarea de către administraţia Trump a elaborării unui studiu modifică acel plan iniţial, prin faptul că solicită explorarea posibilităţii de a adăuga un echipaj uman într-un prim zbor de testare, pregătind, probabil, revenirea oamenilor pe Lună, comentează reuters.

Oficiali NASA au declarat că nu se simt obligaţi să efectueze un zbor de testare cu echipaj uman la bord, a anunţat Bill Gerstenmaier, directorul departamentului de zboruri spaţiale cu echipaje umane din cadrul NASA.

"Nu există o presiune pentru a face acest lucru. Mi se pare încurajator că ni s-a cerut să facem acest studiu de fezabilitate", a afirmat Gerstenmaier.

El a mai declarat că nu va merita efortul adăugării unui echipaj uman la respectiva misiune în cazul în care zborul va fi amânat mai mult de un an. Al doilea zbor al rachetei, care prevede includerea unui echipaj uman, a fost programat pentru august 2021. Studiul cerut de Trump va explora avantajele din punct de vedere tehnic ale includerii mai devreme decât era stabilit a unui echipaj uman.

Studiul în cauză ar urma să dureze aproximativ o lună. Inginerii de la NASA vor analiza modificările intervenite în sistemele rachetei, amânările programului de lansare, costurile suplimentare şi riscurile sporite ale includerii unui echipaj format din doi astronauţi la bordul rachetei Space Launch System, care este de circa patru ori mai mare şi mai puternică decât oricare alt lansator spaţial de care dispun Statele Unite în acest moment.

Un comitet al NASA de supervizare a siguranţei a atras atenţia oficial joi că agenţia ar trebui să aibă motive convingătoare pentru a justifica costurile suplimentare, riscul pierderii de vieţi omeneşti şi întârzieri ale programului spaţial prin adăugarea unui echipaj de astronauţi în respectivul zbor inaugural.

Dacă noul program va fi aprobat, astronauţii vor zbura în spaţiu la bordul capsulei Orion, aflată în fază de dezvoltare de către compania Lockheed Martin, şi se vor roti în jurul Lunii, în timpul unei misiuni cu o durata de 8-9 zile, asemănătoare misiunii pe care echipajul Apollo 8 a efectuat-o în 1968.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb