Trump Entertainment a cerut intrarea sub protecţia legii falimentului

(N.I.)
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 februarie 2009

Zâmbetul va dispărea cît de curând de pe chipul lui Donald Trump, care datorează în total deţinătorilor de obligaţiuni 1,3 miliarde dolari.

Zâmbetul va dispărea cît de curând de pe chipul lui Donald Trump, care datorează în total deţinătorilor de obligaţiuni 1,3 miliarde dolari.

Donald Trump, cunoscut ca un antreprenor de succes de milioanele de telespectatori ce urmăresc emisiunea "The Apprentice", a suferit ieri umilinţa de a vedea o companie ce îi poartă numele cerând intrarea sub protecţia legii falimentului, relatează Financial Times.

Trump Entertainment Resorts, lanţul de cazinouri înfiinţat de miliardar, în cadrul căruia Trump deţine 28% din acţiuni, s-a înscris ieri sub protecţia legii falimentului, după ce nu a respectat termenul de plată a dobânzilor, în valoare de 53 milioane dolari.

Nu este prima oară când grupul recurge la această măsură, Trump Entertainment solicitând în urmă cu patru ani să fie protejat de creditori. Trump a demisionat din consiliul companiei la sfârşitul săptămânii trecute.

Cererea arată că grupul deţine active în valoare totală de 2 miliarde dolari şi datorii de 1,7 miliarde dolari. Cel mai mare creditor este US Bank, ce are rol de agent pentru deţinătorii de obligaţiuni în cadrul grupului.

Trump Entertainment datorează în total deţinătorilor de obligaţiuni 1,3 miliarde dolari. Alţi creditori sunt Bally Gaming, un grup din Las Vegas, şi Bovis Lend Lease, căruia Trump Entertainment îi datorează 7,5 milioane dolari.

Ca şi alţi operatori de cazinouri, Trump Entertainment a fost grav afectat de criza economică şi de scăderea drastică a vizitatorilor şi a veniturilor din jocuri de noroc.

Într-o declaraţie publicată săptămâna trecută, Trump a pus prăbuşirea grupului pe seama deţinătorilor de obligaţiuni. Trump i-a acuzat pe reprezentanţii acestora că au luat "o serie de decizii proaste" şi că "au încurajat cheltuielile risipitoare, provocând grave probleme companiei".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb