Trump încearcă să întoarcă rezultatul alegerilor din Michigan, unde ar fi pierdut

J.P.
Internaţional / 20 noiembrie 2020

Trump încearcă să întoarcă rezultatul alegerilor din Michigan, unde ar fi pierdut

Preşedintele în funcţie al SUA, Donald Trump, a invitat legiuitorii republicani din Michigan la Casa Albă vineri, potrivit unei persoane familiare cu această situaţie, el şi echipa sa juridică încercând să întoarcă rezultatele alegerilor pe care le-a pierdut în faţa preşedintelui ales Joe Biden, potrivit CNN, citat de Digi24.

Trump a mai chemat şi doi membri republicani ai comisiei de validare a voturilor din Wayne County, pentru a le oferi sprijin, potrivit persoanei respective, după ce aceştia şi-au schimbat de două ori decizia privind certificarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale din cel mai mare "judeţ" al statului Michigan, care include şi Detroit.

Membrii republicani ai comisiei din Wayne County au provocat haos în procesul normal de certificare a rezultatelor electorale când marţi au votat iniţial împotriva validării rezultatelor din regiune, lăsând comisia într-un blocaj de 2 la 2. După ore de presiuni publice şi plângeri că privează sute de mii de votanţi din oraşul Detroit, care este majoritar afro-american, republicanii şi-au schimbat voturile şi certificarea a trecut în unanimitate.

Însă, miercuri, Palmer şi William Hartman, celălalt membru republican al comisiei, au trimis declaraţii pe propria răspundere la avocatul regional prin care dezavuează voturile precedente de certificare. Chiar şi aşa, termenul limită pentru certificare în regiune a trecut, şi nu este clar ce măsuri legale sau argumente legitime cei doi republicani pot face pentru a revoca în mod formal voturile lor.

În Wayne County, cei doi membri republicani ai comisiei de validare au primit, marţi, telefoane de la Trump. Monica Palmer, unul dintre membri comisiei, a vorbit aproximativ 2 minute cu Trump, spunând că nu s-a simţit presată să-şi schimbe votul pentru el, a relatat Washington Post.

Trump a extins invitaţia, joi dimineaţă, către membrii din Michigan ai legislativului sunându-l pe liderul senatorilor majoritari republicani din statul american, a mai declarat persoana citată de CNN.

Certificarea este de obicei o formalitate, însă Trump încearcă să blocheze sau să întârzie procesul în state cheie, ca parte a unui efort de a întoarce înfrângerea sa electorală prin Colegiul Elector. Avocatul lui Trump, Rudy Giuliani, şi alţi aliaţi ai său au sugerat că legislativele republicane din state cheie în care Biden a câştigat ar trebui să întârzie certificarea, pentru a-şi numi proprii electori şi să ignore voturile populare pentru Biden.

Aceasta vine ca urmare a faptului că dispar opţiunile echipei juridice a lui Trump de a contesta rezultatele alegerilor în state pierdute de preşedintele în funcţie şi a faptului că statele merg către autentificarea rezultatelor electorale. Avocatul lui Trump, Rudy Giuliani a ţinut, joi, o conferinţă de presă de 90 de minute în care el şi echipa sa au făcut acuzaţii legale dubioase, au emis teorii ale conspiraţiei deconspirate şi nu au adus dovezi punctuale, credibile privind fraude electorale.

"Este foarte periculos pentru democraţia noastră, deoarece este o încercare de a zădărnici voinţa alegătorilor prin presiuni politice făcute de preşedinte. Deşi este puţin probabil să funcţioneze, este în mod profund antidemocratic şi o încălcare a statului de drept. Este de neiertat", a scris Rick Hasen, expert legislativ pentru CNN, pe site-ul său.

Argumentele campaniei lui Trump au eşuat în instanţă, procesele intentate de aceştia fiind retrase sau anulate în Arizona, Michigan şi Pennsylvania.

Biden are în prezent un avans de 154.187 de voturi în faţa lui Trump în statul marilor lacuri.

O sursă familiară cu gândirea preşedintelui a declarat pentru CNN că mai mulţi prieteni şi asociaţi în afaceri ai lui Trump i-ar fi spus măcar să lase tranziţia să înceapă, chiar dacă nu vrea să cedeze. El le-ar fi spus acestora că " absolut se înşeală", a declarat sursa.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. In 30 de ani Justitia din Romania nu a fost in stare sa judece dosarul Revolutiei. Au trecut peste 5 ani de la dosarul Colectiv si Justitia din Romania nu a fost in stare sa gaseasca vinovatii. Cazul Caracal in care politia si procurorii au stat in fata portii pentru ca Dinca sa isi stearga urmele. Justita nu a dat niciun verdict in acest caz. Dosarul 10 august, batuti de PSD, clasat de PNL. Justitia din nou apara sistemul Mafiot. In schimb Justitia primeste pensii speciale si ies la pensie la 50 de ani pentru servirea sistemului si pentru a cheltui pensia speciala. Acelasi lucru primesc si celelalte organe Politia si Jandarmeria.De 30 de ani votam un sistem corupt si plin de Mafioti si Hoti. In continuare iti place sa ii votezi. Cazul Hexi Pharma unde sistemul medical te omora cu zile, ca de altfel si acum cazul de la Piatra Neamt unde sistemul pe fata a omorat oamenii, se va cerceta, verdictul nimeni vinovat. Normal Justitia va taragana cazul ani de zile. Voteaza in continuare sistemul mafiot instituit de PSD si PNL de 30 de ani Romaniei. Aceste clanuri isi numesc oameni fara nicio valoare in toate institutiile statului. PSD=PNL= 1%, tu poti sa faci asta, acum.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb