Trump l-a concediat pe Rudy Giuliani, avocatul său personal

J.P.
Internaţional / 17 februarie 2021

Trump l-a concediat pe Rudy Giuliani, avocatul său personal

Fostul preşedinte american Donald Trump ar fi tăiat legăturile cu Rudy Giuliani, avocatul său personal, relatează Business Insider, citat de Hotnews.

Jason Miller, unul dintre consilierii principali ai lui Trump, a declarat marţi pentru CNN că fostul primar al New York-ului "nu îl reprezintă în prezent pe preşedintele Trump în nicio problemă de natură juridică".

Trump a afirmat ulterior pe Twitter că Giuliani nu îl reprezintă pe fostul preşedinte "fiindcă pur şi simplu nu există cazuri în desfăşurare", adăugând că "primarul rămâne un aliat şi un prieten".

Potrivit unor informaţii anterioare, Trump ar fi fost furios pe Giuliani şi le-a spus consilierilor săi să nu îi plătească onorariul deoarece s-a simţit jignit de unele acţiuni ale lui Giuliani printre care perceperea unui comision de 20.000 de dolari pe zi.

Deşi Giuliani a respins categoric informaţiile potrivit cărora a solicitat suma respectivă, acesta a recunoscut în cele din urmă că unii din asociaţii săi au cerut campaniei lui Trump un onorariu de 20.000 de dolari pe zi pentru a-l ajuta pe fostul preşedinte să conteste rezultatul alegerilor din 3 noiembrie.

Giuliani nu l-a reprezentat pe Trump în al doilea său proces în care a fost pus sub acuzare deoarece a fost martor în acesta fiind somat să depună mărturie după ce a ţinut un discurs la mitingul pro-Trump care a precedat violenţele de la Capitoliu şi în care a spus mulţimii că a venit timpul pentru un "proces prin luptă".

Timp de mai multe luni Giuliani a promovat teorii ale conspiraţiei nefondate care au contestat integritatea alegerilor prezidenţiale de anul trecut, reprezentând campania lui Trump în mai multe procese care au încercat să răstoarne rezultatul scrutinului prezidenţial.

Trump şi-a pierdut imunitatea prezidenţială când a părăsit Casa Albă în luna ianuarie şi se confruntă cu un "tsunami" de procese civile şi anchete penale cu privire la administraţia sa, echipa de campanie, interesele de afaceri şi propriile cuvinte.

Deşi a fost achitat de Senat pentru rolul său în incitarea insurecţiei de la Dealul Capitoliului, procurorii federali nu au exclus posibilitatea de a-l ancheta pe Trump pentru incitarea violenţelor în urma cărora cinci persoane şi-au pierdut viaţa.

"E îngrijorat cu privire la asta", a declarat unul din consilierii fostului preşedinte republican pentru CNN.

Trump este vizat şi de o anchetă declanşată în statul Georgia cu privire la un apel telefonic avut cu secretarul de stat Brad Raffensperger în care a făcut presiuni asupra acestuia să "găsească" voturi suplimentare care să-l ajute să câştige alegerile din statul respectiv.

Rudy Giuliani a fost unul dintre cei mai loiali ai lui Trump de-a lungul preşedinţiei sale deşi prietenia sa cu Trump i-a provocat numeroase probleme legale fostului primar al New York-ului.

Luni, un procuror din Georgia a anunţat că investighează punerea sub acuzare a lui Giuliani pentru înşelăciune datorită numeroaselor sale afirmaţii privind fraudarea alegerilor.

Marţi, congresmenul Bennie Thompson din Mississippi i-a acţionat în instanţă pe Giuliani, Trump şi două grupări extremiste în legătură cu rolul lor în insurecţia de la Capitoliul american.

Giuliani se confruntă de asemenea cu două procese intentate de companiile Dominion Voting Systems şi Smartmatic pe care le-a acuzat fără dovezi că ar fi fost responsabile de fraudarea alegerilor şi că au făcut parte dintr-o conspiraţie internaţională care a complotat să îi fure preşedinţia lui Trump.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. CE , MIRA PE CINEVA ??? EL CONCEDIAZA PE TOATA LUMEA !!! MAI ARE SA SE DEA , SI PE EL , AFARA !!! SI PE NEVASTA-SA !!! SI PE FI-SA , DACA ARE !!!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb