Ţuca Zbârcea & Asociaţii, locul al 3-lea în clasamentul firmelor continentale de avocatură

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 20 octombrie 2008

"Ţuca Zbârcea & Asociaţii" a obţinut 275 de puncte în clasamentul firmelor continentale, cel mai mare punctaj acordat unei case de avocatură din Europa Centrală şi de Sud-Est.

FT Law 50: Financial Times acordă cel mai mare punctaj

pe Europa Centrală şi de Sud-Est unei firme de avocatură din România.

Financial Times a lansat ediţia din acest an a raportului "Financial Times Innovative Lawyers", joi, 16 octombrie, în prezenţa a peste 400 de avocaţi şi consilieri juridici din Europa.

Pentru al doilea an consecutiv, România a fost reprezentată în elita juridică europeană alături de nume sonore precum Clifford Chance, Allen & Overy, DLA Piper, Linklaters, Freshfields, Eversheds etc., de Ţuca Zbârcea & Asociaţii "singura casă de avocatură din Europa de Est evidenţiată în raportul Financial Times din acest an", au subliniat jurnaliştii publicaţiei lodoneze.

"Este o performanţă deosebită faptul că numele unei firme din România a răsunat într-o sală cu 400 dintre cei mari avocaţi ai Europei", ne-a declarat Florentin Ţuca, Managing Partner la Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

În baza punctajului ponderat şi a celor 275 de puncte obţinute în total, Ţuca Zbârcea & Asociaţii a intrat pe locul al 3-lea în clasamentul firmelor continentale, după spaniolii de la Garrigues şi olandezii de la De Brauw Blackstone Westbroeck, case de avocatură înfiinţate în anul 1941, respectiv 1871.

Cu cele 275 de puncte, Ţuca Zbârcea & Asociaţii are cel mai mare punctaj acordat unei firme continentale.

Pe poziţiile următoare se află diverse firme din Germania, Turcia, Danemarca, Austria, Franţa, Grecia, Belgia, Polonia, cu scoruri variind între 12 şi 217 puncte.

"Un performer constant în rapoartele noastre din ultimii doi ani este Ţuca Zbârcea & Asociaţii din România. Constituită în urmă cu 3 ani, această firmă a inovat, conform standardelor locale, în fiecare aspect al business-ului", au apreciat jurnaliştii de la Financial Times.

Casa de avocatură din România a primit recomandări pentru o paletă largă de categorii, dovedind şi în acest fel că este o firmă robustă, construită pe principii solide de business.

Astfel, Ţuca Zbârcea & Asociaţii a punctat în următoarele categorii ale raportului:

Highly Commended în categoria Expertiza Juridică ("Legal Expertise"), pentru proiectul de unbundling CEZ vizând separarea activităţilor de furnizare şi distribuţie în cadrul Electrica Oltenia - primul proiect în industria energetică din România finalizat cu succes înainte de termenul impus de Comisia Europeană;

Commended în categoria Facturare ("Billing and Fees"), pentru implementarea unei scheme de onorarii ingenioase în dosarele de arbitraj internaţional;

Commended în categoria Marketing şi Relaţii Publice ("Marketing and PR"), pentru deschiderea manifestată faţă de proiectul www.bizlawyer.ro;

Commended în categoria Responsabilitate Socială ("Responsible Business"), pentru contribuţia probono la implementarea primei scheme guvernamentale de asistenţă juridică în favoarea cetăţenilor români din Italia.

De asemenea, în categoria Mediu şi contribuţia la Protecţia Mediului ("Environment"), Ţuca Zbârcea & Asociaţii a reuşit "să devanseze firme cu vechime din City prin atitudinea faţă de mediul înconjurător şi implementarea de politici "verzi", se arată în raportul "Financial Times Innovative Lawyers".

O altă premieră a constituit-o nominalizarea unui avocat român pentru premiul "Legal Innovator of the Year". Florentin Ţuca, Managing Partner al Ţuca Zbârcea & Asociaţii a reţinut atenţia jurnaliştilor Financial Times pentru "performanţa de a fi construit, în numai 3 ani, cea mai bună casă de avocatură din România", au declarat organizatorii galei "Financial Times Innovative Lawyers Awards". Avocatul din România a concurat cu 30 de lideri ai firmelor de prestigiu din Europa, dintre care doar 10 au rămas în cursa finală: Eversheds, Allen & Overy, Slaughter and May, Simmons & Simmons, SJ Berwin, Field Fisher Waterhouse. Juriul l-a desemnat câştigător al premiului "Legal Innovator of the Year" pe Stewart Room, Partner la Field Fisher Waterhouse, pentru măiestria cu care a îmbinat cunoştinţele de drept şi tehnologia informaţiei, reuşind să creeze o suită de produse inovatoare în beneficiul clienţilor Field Fisher Waterhouse.

Comentând pe marginea acestei nominalizări, Florentin Ţuca, Managing Partner al Ţuca Zbârcea & Asociaţii ne-a declarat: "A fost o seară cu adevărat emoţionantă şi copleşitoare. M-am simţit extrem de onorat să fiu nominalizat alături de manageri ai celor mai puternice case de avocatură de pe bătrânul continent. Consider însă că tot ceea ce s-a întâmplat în această seară se datorează echipei de la Ţuca Zbârcea & Asociaţii şi sunt mândru că meritele acestor oameni excepţionali au fost recunoscute de cea mai prestigioasă publicaţie din lume."

Conform declaraţiilor reprezentanţilor Financial Times, numărul caselor de avocatură participante la studiul din acest an s-a dublat faţă de 2007, astfel că au fost analizate 600 de candidaturi, dintre care doar 82 au întrunit punctajul necesar pentru a figura în raport. Din cele 82 de candidaturi, casele de avocatură cu cele mai bune rezultate au fost incluse în clasamentul FT Law 50 - al celor mai inovatoare 50 de firme din Europa. În acest clasament, Ţuca Zbârcea & Asociaţii a obţinut locul 18, devansând nume precum Simmons & Simmons, Noerr Stiefenhofer Lutz, Norton Rose, Wolf Theiss, Cutrecasas, Skadden Arps etc.

*

Despre raportul "Financial Times Innovative Lawyers" 2008:

Raportul "Financial Times Innovative Lawyers" reprezintă un studiu aprofundat al inovaţiei în mediul juridic, cu precădere în ceea ce priveşte: Expertiza Juridică; Serviciile acordate Clienţilor; Facturare; Tehnologia Informaţiei şi Know-How; Management; Mediu şi contribuţia la Protecţia Mediului; Resurse Umane; Politici de Diversitate; Marketing şi Relaţii Publice; Responsabilitate Socială.

În fiecare an, firmele de avocatură din întreaga Europă sunt solicitate să depună candidaturi pentru una sau mai multe din categoriile de mai sus.

Ulterior, documentaţiile sunt apreciate de către jurnaliştii de la Financial Times în baza unor indicatori de performanţă precum originalitate, motivaţie şi impactul proiectelor inovatoare derulate. Fiecare casă de avocatură primeşte un anumit punctaj, cu care speră să acceadă în topul general FT Law 50 - al celor mai inovatoare 50 de firme din Europa.

De asemenea, fiecare candidatură face obiectul unui studiu de piaţă extrem de riguros, realizat de Financial Times în colaborare cu firma de cercetare RSG Consulting. Pentru ediţia din acest an, studiul de piaţă a durat 6 luni şi a presupus realizarea a peste 690 de interviuri cu avocaţi, experţi şi alte contacte relevante.

În 2008, numărul caselor de avocatură participante s-a dublat faţă de 2007, fiind analizate 600 de candidaturi în total, dintre care doar 82 au întrunit punctajul necesar pentru a figura în raport. Din cele 82 de candidaturi, casele de avocatură cu cele mai bune rezultate au fost incluse în clasamentul FT Law 50 - al celor mai inovatoare 50 de firme din Europa.

Raportul "Financial Times Innovative Lawyers" 2008 a fost lansat la Londra, în seara zilei de 16 octombrie, la Royal Courts of Justice. Cu acelaşi prilej, au fost acordate 13 premii de excelenţă în următoarele categorii: Innovation in Marketing and PR; Innovation in Billing and Fees; Innovation in Technology and Know-how; Innovation in Human Resources; Innovation in Responsible Business; Innovation in Client Service; Innovation in Legal Expertise; Innovation in Management; Innovation in European Public-Private Projects; Most Innovative US Law Firm in Europe; Most Innovative European In-house Counsel; Legal Innovator of the Year; Most Innovative European Law Firm.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb