Tunisia vrea ca firmele româneşti să se implice în proiectele sale de infrastructură şi construcţii

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 3 iunie 2008

Ministrul de Externe tunisian, Abdelwahab Abdallah, a declarat ieri, în cadrul unei întrevederi cu premierul Tăriceanu, la Palatul Victoria, că ţara sa este interesată de implicarea companiilor româ­neşti în proiecte de infrastructură, construcţii şi de ex­ploatare a resurselor.

Şeful diplomaţiei tunisiene i-a adresat premierului Tăriceanu invitaţia de a efectua o vizită oficială în Tunisia, invitaţie acceptată de prim-ministrul român. "O vizită la acest nivel ar impulsiona relaţiile dintre ţările noas­tre", a spus ministrul de Externe, precizând că ţara sa este interesată de implicarea companiilor româneşti în proiecte de infrastructură, construcţii şi de exploatare a resurselor.

Tăriceanu a precizat, în acest context, că va invita, cu ocazia vizitei în Tunisia, şi o delegaţie de oameni de afaceri, care să participe la un forum economic. Şeful Executivului a subliniat că este necesar ca România, stat membru al Uniunii Europene, şi Tunisia, unul dintre statele africane din vecinătatea UE, să susţină proiectul european pentru crearea cadrului de stabilitate şi securitate politică, socială şi economică în bazinul mediteranean.

Franţa a promovat în interiorul UE proiectul unei Uniuni Mediteraneene, menit să consolideze cooperarea UE, în special cu ţările din Magreb (grup de state nord-africane din care face parte şi Tunisia).

Schimburile comerciale cu Tunisia au totalizat, anul trecut, peste 55 milioane dolari, din care aproximativ 45 de milioane dolari au fost exporturi româneşti. Principalele produse exportate de ţara noastră spre Tunisia au fost produse siderurgice, produse petroliere prelucrate, cherestea, geamuri, articole de sticlărie, articole de uz casnic, fire şi fibre sintetice, produse chimice, hârtie, rulmenţi, grâu, îngrăşăminte chimice, articole din cauciuc, cazane industriale etc.

România importă din Tunisia, în special, fosfaţi, îngrăşăminte fosfatice, alimente pentru copii, citrice, măsline, ulei de măsline, confecţii. Anul trecut, importurile din această ţară au totalizat 10,40 milioane dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb