Twitter a eliminat o campanie de dezinformare a guvernului chinez

A.D.
Anticorupţie / 12 iunie 2020

Twitter a eliminat o campanie de dezinformare a guvernului chinez

Twitter a anunţat joi că a eliminat peste 170.000 de conturi legate de o operaţiune de influenţă a Beijingului prin care erau promovate mesaje înşelătoare favorabile guvernului chinez, inclusiv despre coronavirus, scrie Reuters.

Compania a suspendat o reţea de bază de 23.750 de conturi extrem de active, precum şi o reţea mai mare de aproximativ 150.000 de conturi utilizate ca "amplificatoare" pentru a stimula distribuirea conţinutului postat de conturilor de bază.

Twitter, împreună cu cercetătorii care au analizat conturile, au declarat că reţeaua este în mare parte o cameră ecografică a conturilor false, fără prea multă tracţiune.

Twitter, împreună cu alte reţele de socializare americane, precum Facebook şi Instagram, sunt blocate în China, precizează Reuters.com.

De asemenea, compania a înlăturat două operaţiuni mai mici susţinute de state pe care le-a atribuit Rusiei şi Turciei, ambele axate pe publicul intern.

Twitter a declarat că reţeaua chineză are legături cu o operaţiune anterioară susţinută de stat, demontată anul trecut de Twitter, Facebook şi YouTube care a promovat naraţiuni înşelătoare despre dinamica politică din Hong Kong.

Noua operaţiune s-a concentrat foarte mult şi pe Hong Kong, dar a promovat şi mesaje despre pandemia de coronavirusul, miliardar chinez în exil Guo Wengui şi Taiwan, au spus cercetătorii.

Renee DiResta, de la Stanford Internet Observatory, a declarat că activitatea reţelei s-a extins la sfârşitul lunii ianuarie, pe măsură ce focarul de coronavirus s-a extins dincolo de China şi a crescut în martie.

Conturile lăudau răspunsul Chinei la virus, în timp ce se folosea de pandemia pentru a antagoniza activiştii din SUA şi Hong Kong, a spus ea.

Departamentul de Stat al SUA a declarat, în mai, că a găsit o reţea de conturi Twitter neautentice, cu legături "foarte probabile" cu China, care difuzează afirmaţii false despre coronavirus.

O purtătoare de cuvânt pe Twitter a declarat, joi, că reţeaua pe care a eliminat-o compania nu are legătură cu cea identificată de Departamentul de Stat.

În ultimul an, un număr mare de diplomaţi şi misiuni diplomatice chineze au creat conturi de Twitter sau Facebook, folosindu-le adesea pentru a ataca criticii Beijingului din întreaga lume.

Luna trecută, Twitter a semnalat un tweet scris în martie de un purtător de cuvânt al guvernului chinez care a sugerat că armata americană a adus noul coronavirus în China, într-o campanie în care reţeaua socială a sporit verificarea veridicităţii postările care rulează pe platformă.

Ministerul de Externe al Chinei nu a răspuns imediat unei cereri de a comenta situaţia, conchide sursa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb