Compania Twitter se luptă să-şi păstreze angajaţii, după ce Elon Musk i-a pus să semneze un document de fidelitate prin care să se angajeze să lucreze mai mult şi mai intens. Criza de la Twitter a atins noi cote vineri, deoarece sute de angajaţi au respins acest ultimatum, ceea ce duce la scăderea capacităţii de operare a platformei, relatează The Guardian, potrivit News.ro.
Pe măsură ce compania şi-a închis temporar birourile pentru personal, utilizatorii Twitter au început să renunţe la conturi şi să se conecteze la alte platforme.
#RIPTwitter, #TwitterDown, Mastodon şi Myspace au fost toate în tendinţe pe platformă după expirarea termenului ultimatumului lui Musk prin care cerea angajaţilor rămaşi să lucreze "mai multe ore la intensitate mare" sau să plece. Se estimează că sute de angajaţi au optat să plece.
Printre cei care au ales să plece sunt mulţi ingineri responsabili cu remedierea erorilor şi prevenirea întreruperilor aplicaţiei, ceea ce ridică întrebări cu privire la stabilitatea platformei pe fondul pierderii angajaţilor şi provoacă dezbateri în rândul managerilor cu privire la cine ar trebui să fie rugat să se întoarcă, au spus actualii şi foştii angajaţi.
După ce numărul celor care au refuzat să semneze a devenit mai mare decât era anticipat, Musk a transmis o notă de revenire la birou pe care a emis-o în urmă cu o săptămână, spunând angajaţilor joi că li se va permite să lucreze de la distanţă dacă managerii lor ar garanta că aduc "o contribuţie excelentă".
Twitter a anunţat ulterior prin e-mail că va închide "clădirile noastre de birouri" şi va dezactiva accesul la insigne angajaţilor până luni, conform The New York Times.
Online, utilizatorii speculau că site-ul s-ar putea prăbuşi în câteva ore sau zile.
Joi seară, versiunea aplicaţiei Twitter folosită de angajaţi a început să încetinească, potrivit unei surse, care a estimat că versiunea publică a Twitter riscă să se prăbuşească în timpul nopţii. Website DownDetector a raportat o creştere semnificativă a notificărilor din partea utilizatorilor privind problemele de pe site.
"Dacă se prăbuşeşte, nu mai rămâne nimeni care să repare lucrurile în multe domenii", a spus persoana, care a refuzat să fie numită de teama răzbunării.
Vestea a provocat multă nemulţumire pe platformă şi a determinat mulţi utilizatori să se conecteze la conturile lor de pe Instagram sau Mastodon ca alternativă.
Alexandria Ocasio-Cortez, membră a Camerei Reprezentanţilor, a scris pe Twitter că poate fi găsită pe Instagram sau pe e-mail.
De asemenea, conturi oficiale ale guvernului au început să găsească alternative.
Vineri, Musk a postat un meme în care râde de aşteptata dispariţie a platformei şi a spus că utilizarea Twitter a fost la "cel mai înalt nivel", lucru pentru care a învinovăţit mass-media.
De când Musk, care este şi CEO al Tesla şi SpaceX, a preluat conducerea la 28 octombrie, el a anunţat schimbări majore planificate pentru Twitter.
O schimbare pentru care a insistat să fie lansată rapid, numită Twitter Blue pentru verificare, a trebuit totuşi să fie anulată. Serviciul de abonament Blue, de 7,99 dolari/lună, le permitea oamenilor să plătească pentru o bifă albastră care arăta ca marca rezervată anterior, pentru a asigura că un cont a fost verificat sau că este oficial.
O mulţime de imitatori au cumpărat bife ale abonaţilor plătiţi, pentru a se prezenta drept celebrităţi, mărci şi politicieni legitimi şi, în unele cazuri, au postat informaţii false despre companii.
1. fără titlu
(mesaj trimis de mark în data de 18.11.2022, 09:45)
haha,
angajatii woke ai twitter nu sunt obisnuiti cu munca de la firmele lui musk
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.11.2022, 11:06)
haha,
pare ca musk e manager cam ca jiji de pipera. La ce te astepti cand dai cu biciul?
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.11.2022, 23:12)
Manajerul Tesla, Elon Musk, si-a setat un pachet salarial cu care cumpara Twitter. Si ramine cu un maruntis de 10 miliarde dolari.
Cumpara Twitter si le transmite angajatilor ca trebuie sa munceasca mai mult, adica sa cistige mai putin.
La fel ca el la Tesla.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.11.2022, 11:24)
Pleacă degenerații woke care oricum erau inutili. Și mai degrabă sunt concediați
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.11.2022, 17:12)
woke aia degenerati au facut o platforma pe care Musk a platit 44 de miliarde, chiar asa prost o fi Musk sa imprastie miliarde pe stifturi woke?