Twitter trebuie să plătească 500 de milioane de dolari pentru indemnizaţii de concediere

A.C.
Internaţional / 13 iulie 2023

Twitter trebuie să plătească 500 de milioane de dolari pentru indemnizaţii de concediere

Twitter trebuie să plătească 500 de milioane de dolari pentru indemnizaţii de concediere

Twitter ar fi refuzat să plătească cel puţin 500 de milioane de dolari în compensaţii promise miilor de angajaţi care au fost concediaţi, după ce Elon Musk a achiziţionat compania, susţin documente depuse miercuri la tribunal, scrie The Guardian.

Courtney McMillian, care a supervizat programele de beneficii pentru angajaţii Twitter în calitate de "şefă a recompenselor totale" înainte de a fi concediată în ianuarie, a depus acţiunea colectivă propusă la tribunalul federal din San Francisco, informează news.ro

McMillian susţine că, în cadrul unui plan de indemnizaţie creat de Twitter în 2019, celor mai mulţi lucrători li s-au promis două luni din salariul de bază, plus o săptămână de plată pentru fiecare an complet de serviciu, în cazul în care erau concediaţi. Angajaţilor cu vechime, cum ar fi McMillian, li se datorau şase luni din salariul de bază, potrivit procesului.

Dar Twitter a oferit celor concediaţi doar o indemnizaţie de concediere, iar mulţi dintre ei nu au primit nimic, susţine McMillian.

Twitter a concediat mai mult de jumătate din forţa sa de muncă ca măsură de reducere a costurilor, după ce Musk a achiziţionat compania în octombrie.

Twitter nu mai are un departament de relaţii cu presa. Compania a răspuns la o solicitare de a comenta din partea Reuters cu un emoji.

Procesul îi acuză pe Twitter şi Musk de încălcarea unei legi federale care reglementează planurile de beneficii pentru angajaţi. Twitter a fost deja dată în judecată pentru că nu ar fi plătit indemnizaţiile de concediere, dar aceste cazuri implică pretenţii de încălcare a contractului şi nu a legii privind beneficiile. Compania a declarat că a plătit integral foştii angajaţi.

Un proces în curs de soluţionare, intentat luna trecută, acuză Twitter că nu a plătit, de asemenea, milioane de dolari în bonusuri pe care le datorează angajaţilor rămaşi. Twitter a declarat că aceste afirmaţii nu sunt întemeiate.

Compania se confruntă, de asemenea, cu o serie de alte procese care decurg din concedierile care au început anul trecut, inclusiv cu afirmaţii potrivit cărora ar fi vizat femeile şi lucrătorii cu dizabilităţi. Twitter a negat că ar fi comis vreo infracţiune.

2

Microsoft: Hackeri chinezi care au legături cu Beijingul au accesat e-mailuri guvernamentale, inclusiv din SUA

Hackeri chinezi care au legături cu Beijingul au accesat din luna mai conturi de e-mail de la aproximativ 25 de organizaţii, inclusiv conturi guvernamentale americane, într-o campanie de spionaj cibernetic, au declarat miercuri Microsoft şi oficiali americani, transmite Reuters.

Statele Unite au detectat "destul de rapid" o accesare a conturilor guvernului federal şi au reuşit să prevină intruziuni ulterioare, a declarat consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, într-un interviu acordat programului "Good Morning America" de la ABC.

Departamentul de Stat al SUA a fost una dintre agenţiile guvernamentale afectate, potrivit unei persoane familiarizate cu ancheta, care a vorbit sub condiţia anonimatului.

Grupul de hacking, pe care Microsoft l-a numit Storm-0558, a falsificat tokenuri de autentificare digitală pentru a accesa conturile de webmail care rulează pe serviciul Outlook, a spus compania într-un comunicat.

Activitatea a început în mai, a spus Microsoft.

"Ca şi în cazul oricărei activităţi observate de un actor de stat naţional, Microsoft a contactat toate organizaţiile vizate sau compromise direct prin administratorii lor şi le-a oferit informaţii importante pentru a le ajuta să investigheze şi să răspundă", a adăugat compania.

Microsoft nu a spus ce organizaţii sau guverne au fost afectate, dar a adăugat că grupul de hacking implicat vizează în primul rând entităţile din Europa de Vest.

Ambasada Chinei la Londra a spus că acuzaţia reprezintă o "dezinformare" şi a numit guvernul SUA "cel mai mare imperiu de hacking din lume şi hoţ cibernetic global".

China neagă în mod obişnuit implicarea în operaţiuni de hacking, indiferent de dovezile sau contextul disponibil.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, Adam Hodge, a declarat că o intruziune în securitatea cloud a Microsoft "a afectat sistemele neclasificate", fără a detalia.

"Oficialii au contactat imediat Microsoft pentru a găsi sursa şi vulnerabilitatea în serviciul lor cloud", a adăugat Hodge.

Departamentul de Stat "a detectat activitatea anormală" şi "a luat măsuri imediate pentru a ne securiza sistemele", a declarat un purtător de cuvânt al departamentului, într-un comunicat.

Experţii în securitate cibernetică din sectorul privat au spus că activitatea de hacking recent descoperită arată modul în care grupurile chineze îşi îmbunătăţesc capacităţile cibernetice.

"Spionajul cibernetic chinez a parcurs un drum lung de la tacticile de spargere şi de acapare cu care mulţi dintre noi sunt familiarizaţi", a declarat John Hultquist, analist şef la firma americană de securitate cibernetică Mandiant.

Volodimir Zelenski a avertizat că Ucriana nu se va mulţumi cu un front "îngheţat" cu Rusia şi că intenţionează să recupereze toate teritoriile ocupate

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb