Ucraina a testat cu succes o rachetă de fabricaţie proprie

Ioana Dogaru
Internaţional / 24 martie 2016

Ucraina a testat cu succes o rachetă de fabricaţie proprie la unul dintre poligoanele sale militare, a relatat miercuri publicaţia electronică Ukrainskaia Pravda, citând un comunicat al Consiliului pentru Securitatea Naţională şi Apărare de la Kiev (SNBO), fără să ofere precizări cu privire la tipul de rachetă sau detalii tehnice.

"Am început testele cu o rachetă de fabricaţie ucraineană şi lansarea de astăzi (marţi) a arătat că racheta a realizat în totalitate obiectivul planificat şi a lovit exact ţinta planificată", a declarat Oleksandr Turcinov în comunicatul menţionat, subliniind că, spre deosebire de proiectilul rus de acelaşi tip, racheta ucraineană este "controlabilă", ceea ce o face mai eficientă.

"În faţa industriei noastre militare, a oamenilor noştri de ştiinţă şi constructorilor noştri a fost pusă sarcina de a asigura producţia de rachete ucrainene fără a recurge la componente fabricate în Federaţia Rusă", a spus Turcinov, adăugând că "acest obiectiv a fost atins".

Dar acesta nu este singurul program de rachete dezvoltat de industria militară a Ucrainei şi oameni de ştiinţă din domeniu, a subliniat şeful SNBO.

"Pregătim pentru utilizare rachete puternice şi eficiente, care vor proteja într-un mod fiabil ţara noastră", a mai spus Turcinov, indicând că refacerea "scutului de rachete" al Ucrainei reprezintă "una dintre priorităţile" Kievului în domeniul apărării şi securităţii.

Potrivit unor experţi ruşi, ar putea fi vorba de proiectele "Grom" şi "Korşun" ale biroului de construcţii de rachete "Iujnoe" din Dnepropetrovsk. Conform acestora, "Korşun" ( CJ-10) ar fi o rachetă de croazieră supersonică, de fapt o clonă ucraineană a rachetei sovietice X-55.

În urma Memorandumului de la Budapesta - semnat la 5 decembrie 1994 în capitala Ungariei de Ucraina, SUA, Marea Britanie şi Rusia - Kievul a renunţat la arsenalul său nuclear, în schimbul unor garanţii de securitate şi a independenţei sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb