Ucraina anunţă că a provocat pierderi grele Rusiei

Ucraina anunţă că a provocat pierderi grele Rusiei

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 20 februarie 2023

Preşedintele american Joe Biden este aşteptat luni în Polonia, înainte de împlinirea unui an de la invazia Rusiei în Ucraina vecină, care afirmă că a reuşit să provoace pierderi grele ruşilor pe frontul de est, informează news.ro.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat duminică seară că Rusia a suferit pierderi "extraordinar de grele" în apropierea oraşului Vuhledar, în estul regiunii Donbas, pe care Moscova a anunţat că a anexat-o în septembrie. "Situaţia este foarte complicată. Şi noi luptăm. Îi zdrobim pe invadatori şi provocăm pierderi extraordinar de grele Rusiei", a declarat Volodimir Zelenski în discursul său zilnic.

Ministerul rus al Apărării a declarat sâmbătă că forţele sale au cucerit Hrianikivka, un sat din estul regiunii Harkov, la nord de partea cea mai activă a frontului, reprezentată de zona din jurul oraşului Bahmut.

Luni, Statul Major General ucrainean a declarat că forţele sale au "respins atacurile ruseşti în zonele din satul Hrianikivka", dar că ruşii continuă să bombardeze puternic zona.

Pe de altă parte, premierul polonez Mateusz Morawiecki a declarat duminică că el şi Joe Biden, care vine luni la Varşovia, vor discuta despre posibilitatea de a creşte prezenţa trupelor americane în Polonia şi de a o face mai permanentă. Joe Biden, care urmează să rămână în Polonia până miercuri, a declarat în iunie anul trecut că SUA ar urma să înfiinţeze un nou cartier general militar permanent în Polonia ca răspuns la ameninţările ruseşti.

Preşedintele american urmează să se întâlnească cu omologul său Andrzej Duda şi cu alţi aliaţi est-europeni, inclusiv preşedintele Klaus Iohannis, în timpul acestei vizite. El va discuta în Polonia despre situaţia din Ucraina, dar nu este aşteptat să treacă granţa şi să facă o vizită şi în ţara vecină, invadată de ruşi în urmă cu un an, potrivit precizărilor Casei Albe.

Oficialii ucraineni i-au îndemnat pe membrii Congresului american, în weekend, în marja conferinţei de securitate de la Munchen, să facă presiuni asupra administraţiei Biden pentru a trimite Kievului avioane de luptă F-16, produse de Lockheed-Martin, după ce luna trecută preşedintele american a respins o cerere ucraineană în acest sens.

Oficialii americani au transmis că SUA ar trebui să se concentreze pe furnizarea de arme care pot fi folosite imediat pe câmpul de luptă, şi nu pe avioane de luptă, care necesită o pregătire îndelungată. Cu toate acestea, ei nu au exclus posibilitatea de a furniza la un moment dat şi avioane de vânătoare F-16. "Discuţiile vor continua în următoarele săptămâni şi luni", a declarat pentru CNN ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Sunt foarte competitivi nazistii ucrainieni, mai ales atunci cand o dau pe propaganda si cand se retrag pe linie din fatza rusilor! Tineti-o tot asa, nazistilor, pana cand o sa ajungeti sa va retrageti cu totii in Polonia!

    1. Vine baidn cu cașcavalul, trebuie sa presteze și ei ceva,mai crede cineva minciunile ucrainienilor care ne mint cu tupeu și nerușinare ca doar fac întreținere în delta

    Ucraina a pierdut 20 %din teritoriu si este in FALIMENT economic statal,

    nu poate plati salarii,pensii,dobanzi si rate la imprumuturi din venituri proprii,

    dar "a provocat pierderi grele Rusiei",cred ca populatia este in culmea fericirii 

    1. Rusia s-a jucat cu urnele. În lumea reală rușii crapă cu mia pe zi, iar teritoriile anexate sunt locuite de ruși care sapă gropi pentru nani.

    Si eu anunt ca am provocat pierderi grele azi-noapte intr'o sala de slot machine.

    Da au scos o "masea de minte" de te minte.

    s c cret 

    Povesti, nu a murit nici un mujic din Februarie 2022, mai mult, s-au inmultit...e adevarat ca peste tot in lume, mai putin in mujicia. Este exod de mujice insarcinate sa nasca in tara de vis, Argentina....don't cry for me Argentina:-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb