Ucraina cere noi arme occidentale pentru a scoate din impas războiul cu Rusia

G.D.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 29 decembrie 2022

Ucraina cere noi arme occidentale pentru a scoate din impas războiul cu Rusia

Armata ucraineană are nevoie de noi arme şi muniţii occidentale pentru a putea avansa şi a scoate astfel din impas războiul declanşat de Rusia, a declarat şeful serviciului de informaţii al Ucrainei, Kirilo Budanov, relatează astăzi CNN, conform Agerpres.

''Situaţia este pur şi simplu în impas'', nici trupele ucrainene şi nici cele ruse nu reuşesc înaintări substanţiale, a spus Budanov la postul BBC.

După ce trupele ruse s-au retras în noiembrie de pe malul vestic al fluviului Nipru în provincia ucraineană sudică Herson, acum luptele cele mai grele se dau în jurul oraşului Bahmut din provincia estică Doneţk. Cele două tabele sunt captive acolo în lupte crâncene de când trupele ruse au lansat în luna mai asaltul asupra oraşului.

Venirea iernii a încetinit înaintările şi forţele ruse sunt ''acum complet într-un punct mort'', cu pierderi grele, potrivit şefului informaţiilor militare ucrainene. El admite însă că nici trupele ucrainene nu pot avansa dacă nu primesc noi resurse, adică noi arme şi muniţii occidentale.

''Nu-i putem învinge categoric în toate direcţiile. Dar nici ei nu pot'', a rezumat Kirilo Budanov situaţia de pe front după zece luni de la începutul agresiunii ruse. ''Aşteptăm cu mare nerăbdare noi livrări de arme, şi venirea unor arme mai moderne'', a subliniat şeful serviciului de informaţii militare ucrainean.

Cât despre ideea că Rusia ar putea redeschide un nou front în nord printr-un alt atac din Belarus, el a estimat că cel puţin deocamdată nu există condiţii pentru lansarea unei asemenea operaţiuni. ''În acest moment, nu văd vreun semn de pregătire pentru o invazie asupra Kievului sau asupra zonelor din nord dinspre Belarus'', a spus Kirilo Budanov.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a obţinut săptămâna trecută la Washington, unde s-a întâlnit cu preşedintele american Joe Biden, un nou ajutor militar din partea SUA, în valoare de circa 1,8 miliarde de dolari. Acesta ridică la peste 21 de miliarde de dolari ajutorul militar oferit Ucrainei de SUA de când a început invazia rusă.

Şi state europene au dat Ucrainei în acest timp un ajutor semnificativ constând în arme, muniţii, programe de instrucţie pentru armata ucraineană şi fonduri, dar Kievul insistă că are nevoie de mai mult pentru a înclina balanţa în favoarea sa în conflictul cu Rusia.

Acest ajutor a contribuit mult la eşecurile armatei ruse, dar în acelaşi timp a diminuat semnificativ stocurile occidentale, iar în privinţa muniţiilor de artilerie completarea lor va necesita 10-15 ani, a avertizat proprietarul unei mari companii cehe producătoare de armament implicată în ajutorul militar oferit Ucrainei.

Opinia Cititorului ( 19 )

  1. Cersitul la coltul de strada al Vestului este calitatea de baza a nazistilor ucrainieni, alaturi de dictatura, controlul si supravegherea asupra propriului lor popor!

    1. da unde ai auzit la sedinta de partid HAUR?

      Esti cumva din etnia lui Salam? Caci aia scriu mult cu litera "h" inainte! Haoleu!

      Bai asta cu"haur", tu cred ca esti prea handicapat ca sa intelegi cat esti de penibil! Cred ca ai zeci de comentarii in care nu scrii nimic decat idiotenii, folosind doar cateva cuvinte dintre care "haur" e mantra ta, cuvantul pe care-l scrii invariabil tocmai ca sa poti sa-ti recunosti propriile aiureli!

      Furatul de prin Vest este calitatea de baza a nazistilor rusi, alaturi de dictatura, controlul si supravegherea asupra propriului lor popor!

      Din contra, Vestul a furat de la rusi, prin confiscarea in jur de 500 miliarde de euro detinuti de acestia in bancile europene! Pe de alta parte, ca sa nu mori "prea destept", vreau sa te informez ca, nazisti au doar nemtii, austriecii, ucrainienii si americanii, in nici un caz rusii!

      deocamdata banii sunt blocati, iar ca sa nu pleznesti de atata propaganda sovietica informeaza-te ca sa afli de grupurile naziste si neo-naziste rusesti

      La cat de spalat pe creier esti, degeba iti spun ca, rusii aia de care vorbesti sunt nazisti doar prin frizura si in nici un caz prin ideologie! E prea tarziu pt tine, ca sa mai intelegi ceva real!

      Frezatii aia au comis sute de crime, mai iesi in lume, mai citeste si altceva in afara de propaganda pe care v-o servesc la ferma de troli: Russia's long history of neo-Nazis

      Probabil mai e o mica sansa sa nu fie prea tarziu pt tine, ca sa mai intelegi ceva real! 

      Cap ai, neuroni la ce-ti mai trebuie!

      poate data viitoare reusesti ceva mai mult, sau poate nu

    Europa deja a golit magazia de arme,

    sa vedem pe amaricani cât mai sunt

    dispuși sa susțină conflictul provocat 

    1. pentru ce arme daca armata ukrainei e praf si pulbere, rusii simuleaza ca lupta ca sa mai ia cate o masina de spalat

    Europa chiar trebuie sa finanteze vanzarea

    tuturor armelor invechite din america, sub

    pretexul conflictului provocat ??!! 

    1. Corect SUA castiga din razboiul din Ukraina....De aceea il si lungesc...

    Statele europene nu mai au ce arme sa mai trimita in Ukraina stocul a fost lichidat... Asa ca Kubela dute si cerseste la Chinezi poate te ascund aia de tot.....

    1. chinezii fac pe neutrii si spun ca sunt prieteni si cu ucrainienii

    Extraordinar cati tradatori de tara sunt pe aici! Slugi ruse care ar vrea sa vada Romania subjugata Rusiei, ca deh, era mai bine inainte de 1990.

    Slugi ruse care nu cunosc istoria Romaniei si cat ne-au furat rusii din tara. Ei ne-au luat Moldova, Cernautiul, Tezaurul, au furat, violat, ucis romani si romance...iar acum aceste slugi ruse, plang dupa ei! 

    1. Bine punctat!

      Like 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb