Ucraina primeşte din partea SUA armament şi echipament militar în valoare de peste 60 de milioane de dolari

G.U.
Internaţional / 17 iunie 2020

Ucraina primeşte din partea SUA armament şi echipament militar în valoare de peste 60 de milioane de dolari

Statele Unite au trimis în Ucraina armament şi echipament militar în valoare de peste 60 de milioane de dolari - inclusiv rachete antitanc de tip Javelin -, în cadrul unui ajutor militar american, a anunţat miercuri Ambasada americană la Kiev, relatează The Associated Press, potrivit News.ro.

Biroul Cooperării în domeniul Apărării a primit marţi rachete antitanc de tip Javelin, echipament radio şi muniţie, a anunţat, într-un mesaj postat pe Twitter, Ambasada Statelor Unite la Kiev.

"Statele Unite susţin puternic suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei împotriva agresiunii Rusiei", subliniază ambasada.

Ucraina depinde puternic de ajutoare americane în războiul, care durează de şase ani, cu separatişti propruşi în estul ţării, soldat cu peste 14.000 de morţi.

Kievul a primit un prim lot de rachete de tip Javelin în 2018.

Aceste ajutoare militare americane s-au aflat în 2019 în centrul procesului destituirii preşedintelui american Donald Trump.

Şeful statului american a fost inculpat ("impeachment") de "abuz de putere", dar a fost achitat de Senat

În centrul scandalului ucrainean s-a aflat acuzaţia potrivit căreia Trump a suspendat acest ajutor militar, cu scopul de a-l determina pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski să anunţe anchete împotriva rivalului său în alegerile rezidenţiale de la 3 noiembrie, fostul vicepreşedinte democrat Joe Biden, şi a fiului acestuia Hunter Biden.

Ajutorul a fost deblocat până la urmă, după ce un avertizor de integritate a dezvăluit o convorbire la telefon între Trump şi Zelenski, care a devenit baza anchetei în vederea inculpării lui Trump.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. NORMAL AR FI , CA SI ASA NUMITII ''''''' SEPARATISTI '''''', DIN REGIUNILE DONETK , SI HARKOW , SA PRIMEASCA AJUTOR , IN VALOARE DE 60 000 000 DE DOLARI , DE LA GUVERNUL RUS !!! PAI , CE FACEM AICI ??? ALIMENTAM RAZBOIUL ??? NU CA MI-AR FI DRAG DE LOCUITORII DE ACOLO !!! DAR , S-O SPUNEM PE DREPTATE !!! PAMANTURILE DE ACOLO , SANT PAMANTURI RUSESTI !!! DIN NEAM , IN NEAM !!! LOCUITORII DE ACOLO , SANT RUSI !!! CA UCRAINIENII S-AU DUS PESTE EI , CA SA-I REDUCA LA TACERE , SI I-AU TOCAT CU MITRALIERELE , ASTA E ALTA POVESTE !!! EI , RUSOFONII , CUM LE SPUN UCRAINIENII , CU MULT DISPRET , A-SI APARA GLIA , SI NEVOILE , SI NEAMUL , CUM SPUNEA EMINESCU , IN ''''''' SCRISOAREA A 3 - A !!! ASA CA : STAI ASA , CA NU-I ASA !!! E ALTFEL !!!

    1. Aha,deci se ia un birou(transnistria,serbia,subs olul ambasadei rusnace )pe scaun unul doi trolli rusnaci si se incepe turuitul minciunilor oficiale de la kremlin:ba ucraina a furat de la romani,ba rusii au infiintat totul,ba ca Vestul ne fura pe noi,ba se baga strambe cu ortodocsi....ribiata,noi nu scriem Harkov cu W,basca e o minciuna sfruntata,nu-s rusnaci la vest de Donetsk,aia din Crimeea au venit ca si panaramele mutate in Basarabia dupa razboiul 1939-1945.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb