Ucraina va boicota turneele de calificare la JO la care vor participa sportivi ruşi

D.T.
Internaţional / 31 martie 2023

Ucraina va boicota turneele de calificare la JO la care vor participa sportivi ruşi

Guvernul ucrainean a anunţat că sportivii din Ucraina nu vor participa la turneele de calificare la Jocurile Olimpice la care vor concura reprezentanţi ai Rusiei, conform News.ro.

Decizia a fost anunţată de ministrul Oleg Nemchinov, membru al Comitetului Olimpic Ucrainean.

"La şedinţa de guvern, s-a luat o decizie la propunerea ministrului Vadim Gutzeit, conform căreia vom participa doar la turneele de calificare la care nu sunt ruşi. Drept urmare, participarea în ciuda acetui criteriu poate duce la pierderea de către federaţia respectivă a statutului naţional", a afirmat Nemchinov.

Decizia vine după ce Comitetul Olimpic Internaţional a anunţat, marţi, că sportivii din Rusia şi Belarus ar trebui să poată participa individual la competiţiile internaţionale dacă nu susţin ofensiva militară din Ucraina şi nu au legături cu armata.

Nemchinov recunoaşte că decizia de boicotare a calificărilor înseamnă pentru unii sportivi că nu vor avea şansa de a participa la JO, dar a menţionat că este un preţ care trebuie plătit.

"Ştiu, nu i-aş dori asta nimănui. Ieri am fost prezent la înmormântarea unui bon prieten, care şi-a dedicat mai mult de 20 de ani din viaţă atletismului şi a murit la Harkiv. A lăsat în urmă trei copii. A mers voluntar la război. A făcut parte din unităţile de luptă", a menţionat el.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. NU CRED CĂ MAI IA CINEVA ÎN SEAMĂ UCRAINA ȘI CONDUCEREA UCRAINEI . SUB ASPECT SOCIAL-UMANITAR, ECONOMIC ȘI MILITAR . MAI PUȚIN POZIȚIA GEOGRAFICĂ A ACESTEI ȚĂRI ARTIFICIALE ȘI A STRUCTURII ETNICE A POPULAȚIEI ACESTEIA . SUB ASPECTUL FENOMENELOR ISTORICE ȘI A EVOLUȚIILOR ACESTORA . CARE LA ACEASTĂ DATĂ AU ACUTIZAT LUPTA DE INTERESE . ÎNTRE SUA ȘI FEDERAȚIA RUSĂ ! SUA, ÎN CALITATEA SA DE TIRAN AL LUMII, A ATRAS ÎN ACEASTĂ LUPTĂ O MARE PARTE DIN UNIUNEA EUROPEANĂ ȘI NATO, PRECUM ȘI JAPONIA, COREA DE SUD ȘI AUSTRALIA . DE CEALALTĂ PARTE, FEDERAȚIA RUSĂ, ÎN CALITATE DE RIVALĂ PRINCIPALĂ A HEGEMONIEI AMERICANE, A ATRAS ÎN ACEASTĂ LUPTĂ, RESTUL LUMII . O LUME SĂTULĂ DE JANDARMUL AMERICAN ȘI ACOLIȚII LUI . FEDERAȚIA RUSĂ A INTRAT ÎN UCRAINA DIN INTERESE LEGITIME ! SUA ȘI ACOLIȚII EI APĂRĂ UCRAINA DIN INTERESE NELEGITIME . PRIN ATITUDINEA UCRAINEI, TIMID ȘI SIGUR, AMBELE TABERE, SACRIFICĂ UCRAINA ! ... Enunțarea intereselor SUA și FEDERAȚIEI RUSE în UCRAINA, atitudinea indusă și dedusă a Ucrainei în această conjuctură, precum și unele profeții privind evoluția luptei de interese între cele două tabere, pe scurt, în continuare ...

    Paguba in ciuperci…Ukraina falimentara nu isi permite sa participe.. Nu au bani…. Faliment. Ukraina scrie pe tine… Multumitii lui Zelenski dragi ukraineni…

    1. Women's high jump results for the European Athletics Indoor Championships Istanbul 2023.

      1MAHUCHIKH YaroslavaUKR1.98 

      2WEERMAN Britt NED 1.96 

      3TABASHNYK KaterynaUKR 1.94 

      4TOPI? Angelina SRB1.94 

      5LEVCHENKO Yuliia UKR1.94 

      Doar un exemplu, trei din cinci:-)...Slava Ukraini

    Sigur va exista Ucraina, cand va fi J.O.

    1. UCRAINA NU MAI EXISTĂ ! ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb