UE alocă peste 66 milioane de euro pentru cooperarea transfrontalieră cu Ucraina

F.D.
Internaţional / 4 noiembrie 2022

UE alocă peste 66 milioane de euro pentru cooperarea transfrontalieră cu Ucraina

Primul program de cooperare transfrontalieră adoptat de Comisie, Interreg NEXT Ungaria-Slovacia-România-Ucraina, va pune la dispoziţie peste 66 milioane euro pentru cooperarea transfrontalieră cu Ucraina, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Programul acoperă perioada 2021-2027. Prin intermediul acestui program al politicii de coeziune, trei state membre (Ungaria, Slovacia şi România) şi Ucraina vor colabora pentru a asigura accesul egal la asistenţă medicală şi o mai mare rezilienţă a sistemelor lor de sănătate. Programul va sprijini, de asemenea, soluţii durabile pentru adaptarea la schimbările climatice şi prevenirea riscurilor de dezastre.

Ţările participante vor coopera şi pentru a proteja natura, a promova infrastructurile ecologice şi a consolida turismul durabil.

Comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira, a declarat: "Acest program face parte din sprijinul pe care UE îl oferă Ucrainei în general şi este un alt exemplu de solidaritate de neclintit a UE faţă de Ucraina. În cadrul politicii de coeziune, Interreg va ajuta Ucraina şi statele membre învecinate să facă faţă provocărilor comune şi să profite de oportunităţile comune. Ucraina face parte din familia europeană, iar acesta este încă un semn concret de colaborare pe o cale comună de urmat."

Programul va contribui, de asemenea, la alinierea standardelor statelor membre ale UE şi ale Ucrainei pentru o administraţie publică eficientă. Proiectele vor promova cooperarea juridică şi administrativă în vederea soluţionării obstacolelor comune din regiunile de frontieră, încurajând în acelaşi timp cooperarea dintre cetăţeni, societatea civilă şi instituţii.

Programele de cooperare Interreg NEXT pentru perioada 2021-2027 dispun de un buget alocat de 1,1 miliarde EUR din Fondul european de dezvoltare regională(FEDR), Instrumentul de vecinătate, cooperare pentru dezvoltare şi cooperare internaţională (IVCDCI) şi Instrumentul de asistenţă pentru preaderare(IPA). Pentru perioada 2021-2027, se vor acorda aproape 600 milioane EUR pentru cinci programe Interreg, pentru sprijinirea activităţilor de cooperare transfrontalieră şi transnaţională dintre statele membre şi Ucraina, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. UE tot dispune de banii nostrii din impozite

    si taxe, fara rusine 

    1. Daca te uite pe toate statisticile, suntem beneficiari neti ai UE. Adica primim mai multi bani decat platin prin taxe.

      Dar na, daca esti platit in ruble, trebuie sa aplici modelul rusesc sa raspandesti doar minciuni! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb