UE, îngrijorată de activităţi militare ruseşti în apropierea Ucrainei

S.B.
Internaţional / 5 aprilie 2021

UE, îngrijorată de activităţi militare ruseşti în apropierea Ucrainei

Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell promite Kievului susinerea "de nezdruncinat" a Uniunii Europene (UE) şi se declară îngrijorat faţă de deplasări de trupe ruseşti în paropierea Ucrainei, informează news.ro.

"Urmărim cu o mare îngrijorare activitatea militară rusă în apropierea Ucrainei", a anunţat Borrell, într-un mesaj postat pe Twitter în urma unei discuţii la telefon, duminică, cu ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba,

"UE susţine de nezdruncinat suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei", subliniază el.

Borrell a anunţat că urmează să discute cu şeful diplomaţiei ucrainene şi miniştrii de Externe ai celor 27 de state membre UE în cadrul unei reuniuni în aprilie.

Ucraina a acuzat Rusia, săptămâna trecută, de o comasare a unor trupe la frontieră, în nord şi est şi în Peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Moscova în 2014.

Kremlinul nu a negat aceste deplasări de trupe, însă a insistat asupra faptului că ele "nu amenină pe nimeni".

Războiul din estul Ucrainei, între separatişti proruşi şi trupe guvernamentale ucrainene s-a soldat cu peste 13.000 de morţi din 2014, potrivit ONU.

Lideri occidentali, inclusiv Joe Biden, şi-au exprimat susţinerea faţă de Ucraina, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. urmeaza conflict.

    nu zic unde. 

    in urmatoarele 6 saptamani avem o intretaiere de mari evenimente istorice ale secolului 21.  

    Acum e "the sweet spot" pentru mici ajustari in fluxurile situationale proxime.  

     

    Recomand liniste in societate, fara miscari de strada indiferent de motiv (si mi se rupe de masca, virus....stati naibii linistiti vreo 6 saptamani sa pot lucra bine!).  

    Noi aici avem nevoie de liniste pentru bunastare pe timp lung.  

    Lucrez cu un talent teribil cum nimeni nu o mai poate face.  

    Aveti incredere si stati linistiti.  

    Cu miscarile la granita din Ucraina, Putin e pe punctul ca in acest joc de forte (fata de Biden, fata de UE) sa faca o greseala masiva de strategie de care nu isi da seama in acest moment (si pe care eu am observat-o). Pentru ca el gandeste totul in termeni cantitativi, de forta, nu in termeni calitativi , de micro-detalii care schimba intreaga conformatie a unei situatii.  

    Ii recomand lui Putin sa joace sah mai des.  

    Va avea de invatat.  

    Poate (cine stie?) voi avea ocazia unei partide de sah cu d-nul Putin (desi sansele sunt mai mici decat sa ma loveasca un fulger sau sa castig premiul cel mare la loto).  

    O sa fie placerea mea deosebita.  

    Intre timp lucratorii in timp si spatiu lucreaza. Si o fac desavarsit.  

    Cuvant de incheiere : “…. tot asa si cuvantul Meu, care iese din gura Mea, nu se intoarce la Mine fara rod, ci va face voia Mea si va implini planurile Mele.” Isaia 55-11, Biblia.  

    1. Evident, va urma un război. Să vedem unde. Ipoteza cea mai plauzibilă e totuşi o invadare masivă a Ucrainei de către Rusia, datorită crizei de apă din Crimeea. Rușii sunt obligați să rezolve problema asta până în vară.

      graba cu care Romania a semnat (in pofida intereselor ei nationale) un tratat cu Ucraina in 29.03.2021 e graba cu care conducatorii Romaniei ce si-au tradat oamenii condusi vor fi impinsi catre moarte.

      ca si conducator cand iti impingi poporul catre razboaiele altora ... in oglinda te auto-impingi spre moarte.  

      sunt bine cunoscute actele profund ostile si anti-romanesti ale ucrainienilor pe teritoriile romanesti din Ucraina (ex: Bucovina de nord). Si Iohannis tace la tipetele de durere ale romanilor de acolo. Ba mai mult.... semneaza tratate cu o tara in frictiuni cu Rusia.  

      ce credeti voi ca se va intampla cu o intreaga clasa politica care lucreaza irational la a baga Romania in razboi ?  

      va zic eu ce: coliva si viermii o asteapta pe aceasta clasa politica.  

      intre timp eu lucrez la mutarea centrului de greutate beligerant din Ucraina in alte parti.  

      Si voi si reusi.  

      Dupa care ma ocup sa fac ordine aici, in Romania.  

      Nu uit faptele anti-romanesti ale clasei politice de aici.  

      Toti pasii facuti de ei conduc catre impingerea noastra catre un conflict cu Rusia (via Ucraina) din pozitia de proxy-USA.  

      Eu nu vreau asta.  

      Si vointa mea suprema e deasupra vointei vremelnice a clasei politice romanesti sau a presedintelui Romaniei.  

      Va trece timpul si veti vedea ca e asa cum zic eu si niciodata altfel.  

      Mai apoi o sa ma ocup si de maestrii-papusari care lucreaza conducand din ate papusile politice romanesti. Vor fi stransi de gat exact cu aceste ate -literalmente vorbind, dincolo de dimensiunea de metafora a ce am zis.  

      Eu zic asa: Romania nu va intra in razboaiele altora pentru ca asa vrea Iohannis ca asa i-au dictat stapanii lui.

      Eu am dreptate caci forta mea e suprema.  

      Ciudat, un tratat în 29.03.2021, de care n-am auzit, care să reglementeze implicarea noastră într-un război?

      Din păcate, rușii vor trebui să rezolve problema apei în Crimeea, iar asta se poate face doar prin forță, chiar dacă ar lupta concomitent în Armenia și Siria, cu titlu exemplificativ, iar China ar ataca în același timp Taiwanul.

      Puterea a fost preluată de servicii de facto încă din noiembrie 1989, de iure din martie 1989, iar acestea nu o vor ceda decât dacă puteți angaja în luptă o flotilă de ozn-uri, pe care presupun că o conduceți în calitate de reprezentant al unei civilizații extraterestre benefice. Astfel am avea o posibilă soluție sf la o dilemă creată acum 31 de ani. 

      reglementeaza altceva, nu implicarea noastra in acel razboi .

      dar are implicatii corelate.  

      in rest nu ma mai obosesc sa raspund la presupuse lucruri amuzante ( "iar acestea nu o vor ceda decât dacă puteți angaja în luptă o flotilă de ozn-uri, pe care presupun că o conduceți în calitate de reprezentant al unei civilizații extraterestre benefice.") 

      Sincer, nu cred că se mai poate schimba ceva în țară, în sens pozitiv, în contextul actual, al sărmanei colonii, trădată de propriul sistem, aservită mai multor puteri coloniale. Dar, puterea lui Dumnezeu poate face miracole, întrucât doar puterea Lui este supremă, în vreme ce forțele noastre sunt limitate, nicidecum supreme.

      Dumnezeu lucreaza prin oameni.

      ... si de situatia din Romania, atunci e bine, sunt linistit, problemele sunt ca si rezolvate, oricare ar fi ele.

      Singura mea nedumerire ramane - da' pana acuma, 25 de ani si mai bine, ce pusca mea ati pazit??? 

      draga Prostu' satului tu trebuie sa intelegi cateva chestii legate de mine:

       

      - eu intervin direct doar atunci cand partile care ar fi trebuit sa isi faca treaba (clasa politica locala si aparatul administrativ aferent) au intrat in blocaj complet sau lucreaza explicit impotriva romanilor si Romaniei, fapte afirmate, confirmate si reconfirmate atat la nivel verbal cat mai ales la nivel practic (vezi deciziile si afirmatiile legate de asa-zisa pandemie, vezi (ne)reprezentarea intereselor in relatie cu UE si restul tarilor Lumii , vezi modul administrarii relatiilor cetateni -stat, vezi riscurile enorme pe care ei, politicienii, le asuma in numele Tarii, vezi actele de tradare nationala mai mari sau mai mici, etc).  

       

      - eu nu am mandat de interventie din partea nici unei entitati in afara de Dumnezeu si fac apel la acest mandat doar in momentele cand intreg mecanismul e blocat sau observ fenomene de anti-pozitionare a Sistemului politic si administrativ fata de proprii cetateni (ex: alianta cu un stat care va fi curand atacat - Ucraina...astfel tragand cu forta TARA MEA in conflict cu Rusia- fapt nedorit de mine si nici de fortele superioare oamenilor... doar satanistii si-ar dori moarte si conflict, razboi).  

      - dupa cum e usor de observat mandatul meu si mijloacele la care fac apel nu se afla in teritoriul democratiei (si sunt constient de asta) dar reprezinta in cel mai inalt grad interesele Romaniei si romanilor.  

      - dupa cum e usor de observat - din nou - interventiile mele sunt efective, minimal-invazive si mai ales RARE, extrem de RARE. Ca o metafora, sunt un fel de vrajitor Merlin, nu ucenicul sau nesabuit.  

      In fond nimeni nu e nebun sa dea cu bomba atomica dupa muste. Mijloacele puternice se aplica in situatii puternice.  

      - non-interventia mea programatica are un singur argument: mai omule, draga Prostu'satului... era treaba lor (a politicienilor) sa faca o treaba buna pentru Romania si pentru romani, nu a mea. Ei sunt reprezentantii alesi, nu eu - si eu recunosc acest lucru si sustin acest lucru, eu fiind un constitutionalist , un om ce respecta structura regulilor dintr-o tara.  

       

      Faptul ca acesti politicieni (de toate culorile) au fost lasati sa dea cronic in toate gropile pana acum si sa isi faca toate hotiile are o dimensiune paideica, de invatare: oamenii simpli trebuiau sa vada si sa traiasca toate mizeriile pentru a invata cateva mari lectii : imensa responsabilitate a individului (nu a altei entitati in afara sa, gen : Sef, Patron, Stat, etc), respectarea legilor care asigura coeziunea unei societati (principial asimilabile Decalogului din Biblie), legea iubirii si a ajutarii semenului - indiferent de rasa sau nationalitate sau cetatenie - fara asteptarea de rasplata materiala sau imateriala, etc.  

      Ma intelegi?  

      Romanii fara ocazia invatarii nu ar fi invatat.  

      Fructul amaraciunii de 30 de ani (ocazia invatarii) e invatarea responsabilitatii si responsabilitatea continuei invatari cu fructul dulce al unui brusc salt spiritual cu mari beneficii practice in viata de zi cu zi a fiecarui cetatean, neumbrit de egoism si rautate in deciziile si actiunile de zi cu zi.  

      Nimeni nu iti pune in traista.  

      Nici macar Dumnezeu cu care colaborez in mod apropiat in fiecare zi. Dumnezeu ajuta prin oameni si Dumnezeu lucreaza prin oportunitati oferite (astfel mentinand conditia liberului arbitru acordat omului - a capacitatii sale de alegere).  

      Dumnezeul Vechiului Testament nu e Dumnezeul Noului Testament - vremea aparitiilor directe si a minunilor explicite a trecut din simplul motiv ca Dumnezeu ajuta la urcarea oamenilor, a sufletului lor si spiritului lor prin mijloace din ce in ce mai avansate.  

      Atunci era vremea minunilor explicite pentru ca spiritul omului era mai mic , mai infantil. In vremurile noastre, Dumnezeu lucreaza din ascuns prin optiuni si oportunitati oferite - din dragoste si din mare respect pentru capacitatea omului de a alege (deci implicit de a fi responsabil pentru ce alege).  

      - Utilizarea capacitatii acordate mie de interventie punctuala la nivel situational spatio-temporal are un cost dar acest lucru tine strict de relatia mea directa cu Dumnezeu si nu poate fi cuprins de mintea altor oameni , inclusiv de mintea ta (nu e o insulta, e o constatare neutra data de faptul ca eu am trait actul revelatiei a ce am descoperit - sau a ce mi s-a descoperit- nu tu).  

      Eu fac, eu platesc - atat in mod relativ (care nu conteaza atat de mult), cat mai ales in mod absolut.  

      Plata ta ca om, Prostu'satului e mica in fata lui Dumnezeu daca tu gresesti , infinit mai mica decat a mea daca eu gresesc. Caci masura platii e dupa masura capacitatii, puterii, cunoasterii fiecarui om.  

       

      Ma intelegi omule?  

      Sau iar ai dispozitie sa te tii de mistouri ieftine, facile (datorita ...probabil caracteristicilor mediului de comunicare care probabil te indeamna la o comunicare mistocareasca, nu serioasa).  

      Eu iti vorbesc de la om la om. Ma intelegi ce iti transmit?  

      Eu am o lucrare si mi-o fac foarte bine. Si toate sunt la timpul lor si nimic mai devreme sau mai tarziu. Caci daca fac o greseala eu voi plati cu mult mai mult decat un necunoscator.

      Domnule Vali, va urmaresc cu interes postarile. Dar cine sunteti dumneavoastra de fapt? :)

      Va mai pot urmari si altundeva in afara de comentariile de le lasati pe acest site? 

      buna.

      postez doar aici atunci cand postez, aici si doar aici - din acest punct de vedere Bursa are exclusivitate pe ce postez (atunci cand postez si nu iau pauze). Nu am nici un beneficiu de nici o natura nici din partea Bursa , nici din partea unei alte parti. Si nici nu vreau, nu e nevoie, muncesc eu pentru banii mei, atatia cati sunt.  

      am avut undeva pana in 2014 conturi de facebook dar am renuntat la ele datorita politicilor dictatoriale impuse de Fb. M-au enervat la un moment dat cand mi-au cerut buletinul ca sa imi deblocheze un cont Fb raportat aiurea. Mi-am dat seama ca ei nu sunt autoritati ale statului Roman, deci nu au dreptul sa imi ceara mie buletinul. Si mi-am inchis conturile.  

      am gasit Bursa si eu sunt multumit de politicile Bursa de acceptare a postarilor fara logare efectiva cu date reale.  

      Eu postez sub acest nume si atasez un mail - fals, de altfel - dar unul si acelasi mail ca semn ca sunt eu si nu altcineva care ar posta sub numele meu.  

      Lucrez in sistemul bancar de peste 10 ani, facultatea facuta la Univ Bucuresti, master in banci facut la ASE, sunt manager de departament intr-o banca de marime medie, conduc un departament de creditare corporate (companii) de 14 colegi.  

      Am 42 ani.  

      Casatorit, viata sociala cu prieteni, etc. Fara copii.  

      Acum, in aceasta perioada nu ar trebui sa postez foarte mult, mi-am impus o pauza pana dupa jumatatea lunii Mai 2021 (dar care pauza vad ca nu prea o respect).  

      Sunt interesat de dezvoltarea secundara a unei teorii cunoscute deja din anii 1980 (remote viewing) dar tratata nu in termeni spatiali, ci in termeni temporali (cunoasterea si alterarea lanturilor situationale plasate in timp cu manifestare in spatiu, cu o atentie catre culegerea de date si informatii din prezent si cunoasterea/alterarea lanturilor implicative situationale din viitorul proxim/mediu/indepartat). Stiu ca suna SF dar e posibil. Dar nu am spatiu aici sa dezvolt aceste aspecte.  

      Nu reprezint decat interesele romanilor si Romaniei, nu postez in numele altor tari sau altor cercuri de interese.  

      Sunt interesat de variate domenii de la economie, statistica, filosofie pana la istorie (marea mea dragoste), religii comparate, filosofie cuantica si pana la mistica, numerologie, stiinte oculte si astrologie. Am un orizont mai vast de interese.  

      mi-am impus o perioada de pauza de la postari intre finalizarea lunii Aprilie 2021 si jumatatea lunii Mai 2021 pentru ca am identificat (de mult timp, de aproximativ 8-9 luni) o fereastra de risc in istoria proxima (in viitor) - acestei ferestre am vazut ca i-a corespouns cu o masare a unei mari forte de razboi la sud, est si nord de Ucraina (de catre armata rusa).

      de asemenea am observat germenii unei miscari de strada autentice in Romania + situatii periculoase in Moldova (echilibrele politice din Parlamentul lor si relatiile statale moldovenesti versus actiunile periculoase ale lui Dodon la Moscova).  

      de aceea am facut apel la organizatorii de proteste in Romania sa se calmeze momentan , sa acorde o amanare, un moratoriu de 6 saptamani (de la inceputul lunii Aprilie pana la jumatate lunii Mai 2021). Mai apoi pot protesta dupa pofta inimii. Dar un protest emergent cu risc de continuitate peste noapte (asezare de corturi, de exemplu in p-ta victoriei) ar fi condus poate la sanse de ucrainizare a protestelor in Romania. Si Romania NU ARE NEVOIE DE ASA CEVA avand in vedere axa de conflict in curs de reactivare Rusia-Ucraina-Transnistria-Mol dova-Romania-Balcanii de Vest.  

      Multumesc organizatorilor de proteste ca au ascultat. Eu sunt de acord cu cauza lor. Dar momentul era tare prost ales pentru interesele Romaniei. Le cer rabdare pana este decongestionata situatia la est de Ucraina.  

      Conflictul Rusia-Ucraina va fi extirpat si mutat in alta zona dar nu pot dezvalui unde il voi muta din ratiuni de la sine intelese.  

      Sunt totusi trist ca trebuie sa apelez la asemenea mijloace pentru ca liderii romani asculta prosteste de SUA si UK si capii NATO. Ei vor razboi dar niciodata pe teritoriul lor. Doar pe "table de sah" gen Ucraina sau Belarus sau Moldova sau Georgia sau Doamne fereste Romania!  

      Eu spun atat: SUA isi va lua pedeapsa pentru ce a facut - pentru jocurile de razboi intretinute in diverse locuri in lume. Rusia isi va lua pedeapsa pentru ce a facut si cum a batjocorit Romania de-a lungul timpului.  

      Stiu ce se va intampla, stiu cand se va intampla, am observat evenimentele in timp si le cunosc declansatorii ... dar nu am sa o zic aici. Surprizele de origine divina nu trebuie stricate.  

      SUA mai are luni de zile, maxim 1-2 ani pana la o mare surpriza.  

       

      Rusia mai are 15 ani (perioada 2036-2040) pana la o mare surpriza urmata de ruperea sa in 8-9 tari care se vor lupta intre ele militar, inclusiv cu armament nuclear (dupa ce pleaca liderul Putin, generalii ramasi vor declansa miscari secesioniste teribile). Se vor crede mici Putini... dar vor fi doar epigoni ieftini ai marilor lideri.  

      Eu am tot zis: Romania sa se tina DEPARTE de orice conflict militar. Nu asa cum fac actualii lideri care parca apropie si imping Romania de conflicte militare posibile (ba se baga in seama cu comentarii cu Belarus, ba se apropie periculos de dictatoriala Turcia, ba se implica impotriva anti-romanilor din Ucraina) ... le-am vazut miscarile si nu imi plac. Sunt nebunii de pe tabla de sah a stapanilor lumii care imi imping poporul catre moarte.  

      Ma deranjeaza asta.

      O repet pentru conducatorii Romaniei : tineti Romania la distanta de conflicte militare sau va sterg de pe fata Pamantului !  

    Toate , absolut toate informatiile postate de mine la acest articol au fost confirmate in corpore de experti in securitate rusa in datele de 6 si 7 aprilie:

    - surse: EUObserver (Pavel Felgenhauer, ex­pert rus în securitate - declaratii), declaratii ale ministrului de externe al Lituaniei (Gabrielius Landsbergis), declaratii ambasador Ucraina la UE (Mykola Tochytskyi) si altii.  

    Ceea ce am scris eu am postat aici pe 5 aprilie, INAINTE de aceste declaratii.  

    Si inca o data revin si spun: pregatiti-va de surprize neasteptate. Cand toti stau cu ochii undeva, altceva se intampla altundeva.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb