UIMIŢI DE TEHNOLOGIE, ÎNCEPÂND DE ASTĂZI, Aşteptăm lansările produselor de la târgul CES 2013

Mihaela Dalar Stanca
Ziarul BURSA #Companii / 8 ianuarie 2013

Pe repede înainte, începând de astăzi şi până pe 11 ianuarie, în Las Vegas se desfăşoară târgul de tehnologie Consumer Electronics Show (CES). Giganţii din IT&C, dar şi companii din zona auto se vor întrece, pe parcursul celor patru zile, în prezentarea tehnologiilor care ne vor influenţa viitorul. Potrivit presei, la eveniment îşi vor expune produsele şi serviciile 3.000 de companii producătoare de gadget-uri şi echipamente, pe o suprafaţă de 170.000 de metri pătraţi.

În zona auto, "Toyota" şi "Audi" îşi vor prezenta prototipurile de maşini care se conduc singure. "Toyota" va veni la târg cu un prototip "Lexus", pentru care oficialii companiei au alcătuit şi un scurt film de prezentare a caracteristicilor, disponibil pe Internet.

Totodată, cu ajutorul noilor tehnologii specifice automobilelor, vom putea monitoriza cât de obosit este şoferul, vom putea controla numeroase funcţii ale maşinii prin comenzi vocale, având, totodată, şi ecrane touch-screen de dimensiuni mai mari.

Televizoare ultra subţiri, de o claritate excepţională şi telefoane mai inteligente

Marii producători din industrie lansează în aceste zile la CES televizoarele 4K şi OLED, tehnologii care permit o imagine la o claritate avansată şi un design mai subţire al aparatului.

Dacă oficialii sud-coreeni de la "Samsung" ar putea amâna prezentarea unui model de smartphone, chinezii care produc terminalele "Huawei" vor lansa smartphone-uri noi, ce prezintă sisteme diferite de operare, respectiv "Android" şi "Windows Phone 8". Telefonul dotat cu sistemul de operare "Android" va avea un ecran full HD de 5 inci şi camera foto principal de 13 megapixeli.

"Apple" şi "Microsoft" nu şi-au anunţat prezenţa la târg

Rivalităţile dintre companiile "Samsung" şi "Apple" vor fi uşor evitate şi la ediţia CES din acest an, având în vedere că "Apple" nu şi-a anunţat prezenţa la evenimentul din Las Vegas.

Nici compania "Microsoft" nu va participa la ediţia din acest an a CES.

Apariţia accelerată a gadget-urilor de la sud-coreenii "Samsung" îşi păstrează ritmul şi în acest an, fie că vorbim de televizoare sau de un nou model de smartphone. Este vehiculată din ce în ce mai des ideea apariţiei telefonului inteligent din gama "Galaxy" - S IV. Impresiile specialiştilor din piaţă sunt întărite de apariţia recentă a unei fotografii cu noul model pe un site de profil, fotografia fiind publicată de un apropiat al companiei. Dacă fotografia publicată de sursa citată este reală, noul terminal va fi mai subţire şi va avea o cameră foto care va depăşi 10 megapixeli (se vehiculează dotarea aparatului cu o cameră foto de 13 megapixeli).

Tot de la "Samsung" este aşteptată, la târg, şi lansarea unui televizor cu un design deosebit, care ar putea avea ecranul transparent, potrivit presei străine.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb