Un general ucrainean susţine că trupele sale au depăşit prima linie rusească în Zaporojie

T.B.
Internaţional / 3 septembrie 2023

Un general ucrainean susţine că trupele sale au depăşit prima linie rusească în Zaporojie

Armata ucraineană a realizat o străpungere importantă a defensivei ruseşti pe un sector al frontului în provincia sud-estică Zaporojie, a susţinut un general ucrainean într-o declaraţie acordată duminică ziarului britanic The Guardian, citat de agenţiile AFP şi EFE, conform agerpres.ro.

"Ne aflăm în prezent între prima şi a doua linie a defensivei" ruse, afirmă generalul Oleksandr Tarnavski, comandant al contraofensivei armatei ucrainene în sud, pe axa de atac ce urmăreşte atingerea Mării Azov şi tăierea coridorului terestru ar armatei ruse către Crimeea şi celelalte teritorii din sudul Ucrainei.

"Acum acţionăm pentru distrugerea unităţilor inamice însărcinate cu protecţia trupelor ruse care se retrag în spatele celei de-a doua linii defensive a lor", a adăugat acelaşi general, la câteva zile după ce Kievul a anunţat o victorie simbolică prin eliberarea satului Robotine, deşi atunci trupele ucrainene încă nu îl controlau complet. Bloggeri militari ruşi au confirmat între timp că trupele ruse s-au retras şi din partea de sud a acestui sat, pe care trupele ucrainene l-au încercuit parţial în timp ce au continuat înaintarea către satul Novoprokopivka, situat câţiva kilometri mai la sud.

Potrivit generalului Tarnavski, armata ucraineană a fost întârziată în contraofensiva sa întrucât "a avut nevoie de mai mult timp decât a crezut pentru deminarea teritoriilor". "Din păcate, evacuarea răniţilor (ucraineni) a fost dificilă pentru noi. Şi în plus ne-a complicat înaintarea", a adăugat el, recunoscând că armata ucraineană suferă pierderi grele. "Cu cât ne apropiem mai mult de victorie, cu atât este mai dificil. De ce ? Pentru că, din păcate, pierdem cei mai puternici şi mai buni" soldaţi", a admis el.

Potrivit unui alt responsabil militar ucrainean, Ilia Ievlaş, purtător de cuvânt al armatei, lupte grele sunt în desfăşurare de asemenea în provinciile Doneţk şi Harkov, în special în sectorul de front Kupiansk-Liman, numele a două mari oraşe din zonă. Trupele ruse desfăşoară în direcţia oraşului Kupiank o ofensivă pentru care au fost desfăşurate forţe semnificative, cu obiectivul de a ocupa din nou această provincie eliberată de armata ucraineană printr-o ofensivă-fulger toamna trecută.

În ultima lună, în ceea ce pare a fi o scurgere organizată de informaţii, presa americană citează responsabili de la Washington care critică sub acoperirea anonimatului strategia ucraineană în contraofensiva pe care a lansat-o la începutul lunii iunie. În esenţă, aceştia reproşează Kievului că şi-a dispersat prea mult trupele în loc să le concentreze pe o axă potrivită de atac pentru a putea străpunge defensiva rusească.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Informatie neconfirmata din surse occidentale,

    se pare ca patrunderea grupurilor mici in apropierea,

    primei linii de aparare ruse, este reala  

    ce castiga ucraina in sud = pierde in nord-est

    deci mii de morti = din text = "din păcate, pierdem cei mai puternici şi mai buni" soldaţi" 

    sute de echipamente militare distruse = tancuri , transportatoare , artilerie , drone ale armatei ucrainiene primite donatie din europa si america  

    slava ucraina

    Marea Contraofensiva cu 1 500 000 de soldati,inarmati cu super arme+logistica+contrainformati i+banii a 30 tari NATO,

    dupa 3 luni de zile au cucerit cateva sate parasite,

    tare subtirel rezultat la ce bani turnam in enervarea rusilor 

    1. Și pentru tine care e cea mai mare problemă? Că dăm bani sau că se enervează rușii săracii?

      Ca mor sute de mii de oameni ptr. americani,

      umanistule "democrat" !!! 

      umanist ?

      nu avem voie sa publicam ce este acest "umanist "  

    Suntem chiar asa de prosti sa halim balivernele acestor salbatici rusi + ucraineni ? Ne pasa noua, Romaniei, de razboiul lor? Noi avem lupta noastra de supravietuire cu statul esuat care ne vrea docili, idioti si indiferenti la tragediile semenilor nostri romani.

    1. Fals. Statul nu este eșuat. Statul capitalist funcționează perfect pentru ceea ce a fost creat: susținerea intereselor Burgheziei în detrimentul intereselor Proletariatului exploatat de către aceasta.

      Nu statul nu ne vrea docili, idioți și indiferenți, ci Marele și Micul Capital ce ne exploatează munca, profită de pe urma ei și ne răpește nouă și copiilor noștri șansa la o viața decentă. Statul este doar o unealtă. 

      În capitalism tragediile semenilor sunt neimportante deoarece ele nu aduc Profit. Capitalistul ce empatizează cu semenii lui este sortit pieirii și înlocuirii cu Capitalistul ce-și exploatează semenii. Asta pentru că cel din urmă realizează un profit mai mare decât primul și, prin urmare, îl scoate pe acesta din piață și de la frâiele puterii. 

      Ia spune-ne si noua cati proletari "ne-exploatati" din mujicia ai iachturi...cati proletari se incalzesc cu lemne in timp ce mujicia exporta gazul si petrolul "Marelui si micului capital care exploateaza munca":-)

      propaganda comunista pura

      pur si simplu tu nu intelegi ce este capitalul !  

      statul este cel mai prost manager = deoarece oamenii statului fura pentru ca nu sant banii lor ci sant banii cetatenilor care nu mai au nici un control asupra banilor luati prin taxe fortate tot de stat

    Inca un pic si ocupa toata Rusia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb