Un medicament antiviral experimental dezvoltat de Merck & Co, sub formă de pastilă, ar putea reduce la jumătate riscurile de deces sau de spitalizare pentru persoanele cu cel mai mare risc de a contracta forme greve de Covid-19, potrivit datelor clinice pe care experţii le consideră un potenţial progres aş modului în care poate fi tratat virusul, transmite Reuters, citată de News.ro
Dacă va obţine autorizaţie, molnupiravir, care este conceput pentru a introduce erori în codul genetic al virusului, ar fi primul medicament antiviral oral pentru Covid-19.
Merck şi partenerul Ridgeback Biotherapeutics au declarat că intenţionează să solicite cât mai curând posibil autorizaţia de utilizare de urgenţă în SUA a medicamentului sub formă de pastile şi să depună cereri de autorizare la autorităţile de reglementare la nivel mondial.
"Un antiviral oral care poate reduce riscul spitalizării într-un asemenea grad ar fi o schimbare de joc", a spus Amesh Adalja, cercetător principal la Centrul Johns Hopkins pentru Securitatea Sănătăţii.
Opţiunile curente de tratament includ remdesivir, antiviralul sub formă de soluţie perfuzabilă al companiei Gilead Sciences şi dexametazona generică cu steroizi, ambele fiind administrate în general numai după ce un pacient a fost deja internat în spital.
"Acest lucru va schimba dialogul cu privire la modul de gestionare a Covid-19", a declarat pentru Reuters directorul executiv al Merck, Robert Davis.
Tratamentele existente sunt "greoaie şi dificil de administrat din punct de vedere logistic. O pastilă orală simplă ar fi opusul acesteia", a adăugat Adalja.
Rezultatele studiului clinicde fază a III-a, a căror publicare a adus la creşterea acţiunilor Merck cu peste 9%, sunt atât de puternice încât studiul este oprit mai devreme, la recomandarea unor observatori externi.
Acţiunile Atea Pharmaceuticals, care dezvoltă un tratament similar pentru Covid-19, au crescut cu peste 21% în urma informaţiilor.
Acţiunile producătorului de vaccinuri împotriva Covid-19 Moderna au scăzut cu peste 10%, în timp ce titlurile Pfizer) a scăzut cu mai puţin de 1%.
Analistul Jefferies Michael Yee a declarat că investitorii cred că "oamenii se vor teme mai puţin de Covid-19 şi vor fi mai puţin înclinaţi să primească vaccinuri dacă există o pastilă simplă care să poată trata Covid-19".
Pfizer şi grupul elveţian Roche Holding lucreazătă, de asemenea, pentru a dezvolta o pilulă antivirală uşor de administrat pentru Covid-19.
Deocamdată, numai cocktailurile cu anticorpi care trebuie administrate intravenos sunt aprobate pentru pacienţii care nu sunt spitalizaţi.
Jeff Zients, coordonatorul reacţiei Casei Albe la Covid-19, a declarat vineri că molnupiravirul este "un potenţial instrument suplimentar ... pentru a proteja oamenii de cele mai grave efecte ale Covid", dar a adăugat că vaccinarea "rămâne în continuare cel mai bun instrument al nostru împotriva Covid- 19.
" O evaluare intermediară planificată a 775 de pacienţi din studiul Merck a analizat spitalizările sau decesele în rândul persoanelor cu risc de boli severe. S-a constatat că 7,3% dintre cei cărora li s-a administrat molnupiravir de două ori pe zi timp de cinci zile au fost spitalizaţi şi niciunul nu a murit la 29 de zile după tratament. Aceasta în comparaţie cu o rată de spitalizare de 14,1% pentru pacienţii cu placebo. Au existat, de asemenea, opt decese în grupul placebo.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.10.2021, 10:30)
Noi nu cumparam medicamente.Noi trebuie sa folosim 120 milioane de vaccinuri pe care le-au cumparat escrocii din guvern.Probabil,primesc si ei ceva din comisionul dat la UE.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.10.2021, 11:51)
Păi nu cumpăra boss că-s de la Big Pharma și Ocultă. Doar n-ai vrea să facă escrocii profit de pe urma ta.
Bagă usturoi pisat, spală-te pe muci cu agheasmă și cântă o rugăciune la Prea Cuvioasa Șoșoacă. Și uite așa scapi de COVID.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.10.2021, 16:28)
tu,anoninumule dela pct.1,cind te trezesti din betia inconstientei ,fa un efort si incearca un curs indelun gat de alpfabetizare.nu cred ca te va ajuta prea mult ,poate sa devii macar ,,civilizat,,
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.10.2021, 16:35)
mii de scuze catre anonim pct 1.mesajul meu este adresat catre 1.2
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.10.2021, 10:42)
Nu va bucurati prea tare. Cititi intai cum actioneaza acest medicament antiviral.
Strica intentionat mecanismul de producere a ARN-urilor in celule. De fapt il gripeaza si ARN-urile sunt produse prost. Nu este specific doar ARN-urilor virale ci a TUTUROR ARN-urilor din celule, inclusiv cele ale celulei.
Atentie, IAR NE JUCAM CU FOCUL in interiorul celulei. De fapt, nu blocheaza intrarea virusului in celule, ci deregleaza mecanismul celulei pe care l-a confiscat virusul. Nediscriminat, pentru toate celulele din corp. UAAAAAU..... Nu suna bine deloc.
Va sfatuiesc sa reluati cumpararea de sapun, spalati-va foarte des pe maini, fata (virusul poate sta pe piele pana la 9 ore, fata de o ora cel gripal) si clatiti-va si mucoasele. Si fiti precauti.