UN NOU ACORD Parteneriat între Institutul de Fizică Atomică şi Comisariatul francez pentru Energie Atomică

Alexandru Costea
Cultură / 30 martie 2015

Un nou acord de parteneriat între Institutul român de Fizică Atomică (IFA) şi Comisariatul francez pentru Energie Atomică (CEA) va fi semnat, miercuri, la Măgurele, domeniul său de aplicare extinzându-se la cooperarea în domeniul prezervării operelor de artă prin intermediul tehnicilor nucleare, tehnici pentru care CEA are un laborator special în Franţa, Arc - Nucleart, arată un comunicat remis azi redacţiei.

Semnarea acestui acord de parteneriat va avea loc în cadrul celui de-al treilea simpozion comun IFA-CEA, care va avea loc pe 1 şi 2 aprilie la Bucureşti. Acordul iniţial între cele două instituţii a fost semnat în 2009.

Simpozionul este structurat în trei sesiuni. La această sesiune vor participa ambasadorul Franţei la Bucureşti, Francois Saint-Paul, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare, Tudor Prisacaru, administratorul general adjunct al CEA Herve Bernard şi directorul general IFA, Florin Buzatu.

Cea de a două sesiune va fi dedicată temei conservării patrimoniului cultural prin tehnici nucleare, iar la a treia sesiune vor fi prezentate mai multe proiecte de cercetare din cadrul parteneriatului CEA-IFA.

Înfiinţat în urmă cu patruzeci de ani din necesitatea de a răspunde nevoilor de prezervare a elementelor de patrimoniu istoric şi de conservare a vestigiilor arheologice descoperite în urma săpăturilor sub-lacustrice, ARC-Nucleart a devenit în 1997 un grup de interes public cu scop cultural, la iniţiativa mai multor parteneri - statul, Comisariatul pentru Energie Atomică şi Resurse Alternative (CEA), Consiliul regional Rhone-Alpes, oraşul Grenoble, asociaţia ProNucleart. ARC-Nucleart are ca misiune conservarea şi restaurarea obiectelor din materiale organice (lemn, piele, fibre) produse de oameni în toate domeniile lor de activitate, cercetarea destinată studiului materialelor degradate şi dezvoltarea unor noi metode de tratament.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb