Georgel Călin, şef de serviciu în cadrul Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) şi membru provizoriu în Consiliul de Administraţie al "Conpet" (COTE), a preluat temporar funcţia de preşedinte CA al companiei care administrează sistemul naţional de transport al produselor petroliere, potrivit unui comunicat transmis către Rasdaq.
Călin a fost numit administrator provizoriu la "Conpet" la finele lunii iunie, urmând ca la începutul lunii august, într-o AGA, să fie confirmat administrator deplin.
El a preluat funcţia de preşedinte al CA de la Corneliu Condrea, director în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA). Codrea a demisionat marţi din poziţiile de administrator şi preşedinte CA al companiei.
Compania a anunţat, ieri, că Adrian Popescu, reprezentant al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, a demisionat din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al companiei.
Astfel, în Consiliul de Administraţie erau vacante două locuri, pe care au fost numiţi temporar Ioan Ignat şi Laurenţiu Dan Tudor.
Tudor a făcut, anul trecut, donaţii de 30.000 de lei către PNL, potrivit unei liste publicate în Monitorul Oficial. Anterior, în 2010, el a donat aceluiaşi partid 70.000 de lei.
"Conpet" a anunţat, la finele lunii iunie, că Adunarea Generală a Acţionarilor programată pentru 3 august va discuta propunerile de revocare a directorului general Dorin Tudora şi de numire a doi administratori, după demisiile lui Toader Sorin şi Ioan Mircea Cotoşman.
Tudora va fi înlocuit, în funcţiile de director general şi administrator, cu Nicolae Alexandri, fost prefect de Prahova, iar în locul celorlalţi doi administratori vor fi numiţi Georgel Călin şi de Mihai Radu Şaptefraţi.
Şaptefraţi a fost, în perioada 1995-2007, consilier parlamentar al fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor Bogdan Olteanu, director în Direcţia pentru Relaţia cu Parlamentul şi Partenerii Sociali în AVAS şi consilier al preşedintelui AVAS, potrivit propriului CV.
Premierul Victor Ponta declara, la începutul lunii iunie, că viitoarea conducere a "Conpet" nu va fi una politică, fiind agreată ideea unui management privat.
Ministerul Economiei controlează 58,71% din capitalul "Conpet", iar Fondul Proprietatea deţine 29,7% din titluri.