Ţara noastră este pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul de decese cauzate de poluare, conform unui comunicat remis redacţiei. Anual, 25.000 de români mor din cauza aerului pe care îl respiră, afirmă fondatorii Energy Vampires, un startup autohton care îşi propune să grăbească tranziţia României către energia verde, cu ajutorul unei colecţii de NFT-uri.
"Energia electrică ne pune în mişcare, fiind în strânsă legătură cu evoluţia omenirii din ultimele sute de ani. În acelaşi timp, prin arderea gazului, petrolului şi a cărbunelui - modalităţile convenţionale prin care se obţine energia electrică - Pământul este poluat într-o manieră atât de agresivă încât, în curând, efectele acestui proces vor deveni ireversibile.
Potrivit sursei citate, avansul tehnologic ne permite astăzi producerea la scară largă a energiei electrice din surse regenerabile (apă, vânt, soare), denumită şi energie verde deoarece pentru producerea acesteia nu sunt degajate în atmosferă gaze cu efect de seră. Startupul nostru îşi propune să sprijine eforturile de diminuare a poluării, printr-un proiect care îmbină două dintre industriile cu potenţial major de creştere în următorii ani: blockchainul şi energia verde," afirmă Ionuţ Vasilică, cofondator Energy Vampires.
În 2021, tranzacţionarea NFT-urilor a totalizat 17.6 miliarde de dolari, un volum în creştere cu 21.000% faţă de anul 2020. O industrie tânără, cu oportunităţi de câştiguri financiare majore, vine la pachet însă cu riscuri pe măsură.
"NFT-urile au potenţialul de a revoluţiona arta, industria de entertainment, dreptul la proprietate şi multe alte domenii. Însă, cred că peste 95% din colecţiile de NFT-uri nu vor mai valora nimic în următorii 5 ani şi asta pentru că, de cele mai multe ori, fondatorii nu gândesc mai departe de momentul mintării acestora, unicul lor scop fiind de a capitaliza financiar de pe urma unei industrii care crează efervescenţă în momentul de faţă.
Noi am vrut să construim un proiect fundamental diferit. 85% din fondurile obţinute prin vânzarea celor 10.000 de NFT-uri din colecţia Energy Vampires se vor duce în achiziţionarea unui parc de producţie a energiei regenerabile pe care o vom livra mai apoi în sistemul energetic naţional. Banii obţinuţi din vânzarea energiei electrice, după plata taxelor, se vor întoarce la posesorii NFT-urilor prin intermediul unui smart contract. Având în vedere că o unitate de producţie a energiei regenerabile are o durată de viaţă de minim 25 de ani, vorbim practic de NFT-uri care timp de cel puţin un sfert de veac vor genera venit pasiv pentru posesorii lor. Mai mult decât atât, am ales să construim această colecţie pe blockchainul Elrond, un blockchain care este carbon neutral, deci care nu poluează şi care sprijină astfel eforturile internaţionale de reducere a gazelor cu efect de seră," afirmă Valentin Albu, cofondator Energy Vampires.
Lansarea colecţiei va avea loc în luna mai, în două etape: pre-sale şi public sale. Informaţiile referitoare la data exactă a lansării vor fi publicate pe site-ul Energy Vampires şi pe pagina oficială de Twitter.
"După vânzarea colecţiei, vom achiziţiona un proiect ready to build şi vom demara construcţia propriu-zisă. Acest proces implică parcurgerea unor etape de NDA, audit, ofertare, administrativ şi licenţiere. Ulterior vânzării colecţiei, în funcţie de momentul conversiei EGLD în FIAT, vom putea achiziţiona un parc cu puterea instalată între 1.2-12 MW. În prezent, preţul unui MW este cuprins între 0.9-1 milion de euro. Echipa noastră este formată din oameni cu experienţă în domeniu, care activează în poziţii de top management în companii din energie, astfel încât ştim ce avem de făcut. Mai mult decât atât, numele noastre, CV-urile şi poze cu noi sunt publice pe site-ul Energy Vampires, suntem asumaţi total în acest proiect, un alt diferenţiator faţă de cele mai multe dintre colecţiile de NFT-uri unde vedem că identitatea fondatorilor este păstrată secretă," adaugă Ionuţ Vasilică, cofondator Energy Vampires, se menţionează în comunicat.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.04.2022, 14:32)
Energie verde pentru fraieri... Folosesti energia cea mai ieftina si de care dispui, nu cai verzi pe pereti...
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.04.2022, 15:11)
"85% din fondurile obţinute prin vânzarea celor 10.000 de NFT-uri din colecţia Energy Vampires se vor duce în achiziţionarea unui parc de producţie a energiei regenerabile...".
Cu restul de 15% ce se întâmplă? Știm, cheltuieli cu funcționarea, îndestularea investitorilor...