UNGARIA: Grupuri de refugiaţi din Budapesta au plecat pe jos spre Austria

Mirabela Vasile
Internaţional / 4 septembrie 2015

300 de imigranţi au evadat din centrul de primire de la Roszke

Actualizare 19:50 Un imigrant pakistanez a murit în gara Bicske din Budapesta

Un bărbat pakistanez a murit astăzi în Ungaria după a căzut pe şinele de cale ferate în momentul în care un grup de circa 350 de imigranţi au fugit din gara Bicske din Budapesta, unde 800 de imigranţi erau ţinuţi blocaţi de autorităţi, a anunţat poliţia, transmite Reuters.

Poliţa a precizat că nu a urmărit grupul, iar bărbatul s-a prăbuşit la circa 800 de metri de gara Bicske, în vestul Budapestei.

Potrivit televiziunii naţionale ungare, bărbatul a căzut şi s-a lovit la cap de şinele de cale ferată.

Potrivit unui purtător de cuvânt al serviciilor de ambulanţă, citat de MTI, paramedicii au încercat să-l resusciteze circa 50 de minute pe bărbatul pakistanez, care ar fi avut în jurul a 50 de ani.

(S.A.)

------------

Actualizare 17:41 Refugiaţii găsiţi morţi în camionul din Austria decedaseră în Ungaria

Cei 71 de refugiaţi, care au fost găsiţi morţi săptămâna trecută într-un camion frigorific abandonat pe o autostradă din Austria, muriseră asfixiaţi în timp ce încă se aflau pe teritoriul Ungariei, relatează EFE.

Potrivit poliţiei austriece, rezultatele preliminare ale autopsiei indică faptul că victimele au decedat la puţin timp după ce au trecut graniţa dintre Serbia şi Ungaria. De asemenea, în urma expertizei tehnice a vehiculului se poate confirma că acesta era închis ermetic, astfel că oxigenul nu avea cum să pătrundă din exterior în spaţiul mic în care cei 71 de refugiaţi erau înghesuiţi.

Conform actelor de identitate găsite, refugiaţii nu erau doar sirieni - cum s-a afirmat iniţial - ci şi irakieni şi afgani.

Până în prezent au fost arestate şase persoane, cinci bulgari şi un afgan, care foarte probabil sunt autorii acestui act criminal.

În urma noilor elemente anunţate astăzi de poliţia austriacă, este posibil ca ancheta să fie transferată în întregime autorităţilor ungare, până în prezent investigaţia fiind condusă în paralel de Ungaria şi Austria.

La puţin timp după ce respectivul camion, aparţinând unei firme slovace şi înmatriculat în Ungaria, a fost găsit abandonat pe banda de urgenţă a unei autostrăzi din Austria, poliţia austriacă a mai găsit un vehicul identic în estul ţării şi în care 81 de imigranţi ilegali erau pe punctul de a muri şi ei asfixiaţi. Refugiaţii, abandonaţi în voia sorţii de cei care i-au adus acolo, au reuşit să facă o gaură în caroseria camionului, ceea ce i-a ajutat să supravieţuiască.

(M.V.)

--------------------

Actualizare 17:17 Poliţia a capturat toţi imigranţii ce evadaseră din centrul de primire de la Roszke

Poliţia ungară a anunţat că i-a capturat pe toţi imigranţii care evadaseră din centrul de primire de la Roszke, transmite MTI.

Un corespondent al agenţiei MTI a declarat că traficul a fost reluat pe autostrada M5 din apropierea centrului de primire, după ce fusese întrerupt în momentul evadării imigranţilor.

În condiţiile în care Ungaria se confruntă cu un val masiv de imigranţi ce doresc să ajungă în vestul Europei, parlamentul ungar a votat astăzi o serie de amendamente destinate să consolideze legile referitoare la protecţia frontierelor ţării.

Amendamentele au fost adoptate cu 140 de voturi pentru şi 33 împotrivă, forul legislativ ungar având 199 de parlamentari.

Potrivit noilor norme, vor fi create zone de tranzit de-a lungul graniţei cu Serbia, vor fi înăsprite pedepsele penale pentru trafic de persoane şi distrugerea gardului frontalier va fi considerată infracţiune.

(M.V)

------------

Actualizare 16:12

Sute de refugiaţi care încearcă de mai multe zile, fără succes, să plece cu trenul din gara Keleti din Budapesta către Austria, au plecat vineri pe jos în direcţia frontierei austriece, situată a circa 200 de kilometri distanţă, transmite agenţia EFE.

După ce autorităţile ungare au suspendat circulaţia trenurilor directe între Budapesta şi Austria, alte sute de refugiaţi s-au urcat joi într-un tren regional pentru a se apropia de graniţa austriacă, dar la marginea Budapestei au fost daţi jos de poliţia ungară, care i-a transferat într-o tabără de refugiaţi.

De asemenea, în ultimele ore, alte grupuri de refugiaţi au fost interceptate de poliţie prin trenurile regionale, aceşti imigranţi fiind la rândul lor transportaţi către taberele de refugiaţi. Între timp, circa 300 de refugiaţi au evadat dintr-o tabără.

În jurul gării Keleti încă se mai află circa o mie de refugiaţi, acolo formându-se o adevărată tabără improvizată. Niciunul dintre ei nu doreşte să fie cazat în vreun centru ungar de primire a refugiaţilor, întrucât obiectivul lor este să ajungă în vestul Europei. Conform presei ungare, un alt grup de refugiaţi ar dori să se îndrepte către ambasada Germaniei la Budapesta, ţara unde cei mai mulţi dintre aceşti imigranţi doresc să ajungă în final.

O iniţiativă privată organizată pe Facebook pregăteşte pentru duminică un mare convoi între Viena şi Budapesta pentru a aduce în Austria sute de refugiaţi blocaţi în Ungaria. Circa 2.000 de persoane s-au înregistrat până în prezent ca participanţi la acest convoi dar, potrivit legislaţiei ungare, transportul refugiaţilor fără acte în regulă - chiar şi atunci când se face gratuit - este un delict pedepsit cu până la trei ani de închisoare. De altfel, patru activişti austrieci care doreau să transporte refugiaţi au fost arestaţi vineri în apropierea gării din Budapesta.

(M.V)

-------------

Aproximativ 300 de imigranţi au evadat vineri dimineaţa dintr-un centru de primire ungar, în localitatea Roszke, situat în apropiere de frontiera cu Serbia, a anunţat poliţia, informează AFP.

Potrivit estimărilor, 300 de imigranţi ilegali au trecut de bariera centrului de primire de la Roszke la 11:30, în două valuri, şi au alergat spre autostrada M5, aflată în apropiere, a anunţat poliţia ungară într-un comunicat, declarând că "au fost luate măsuri pentru arestarea acestora".

Potrivit poliţiei ungare, în centrul de primire din Roszke se mai află circa 2.300 de imigranţi, care ameninţă să evadeze dacă revendicările lor nu sunt îndeplinite în termen de două ore.

În urma acestui incident, Ungaria a închis provizoriu şi parţial postul de frontieră rutier de la Roszke. "Pentru a evita accidentele, poliţia a închis provizoriu postul de frontieră rutier de la Roszke pe sensul de intrare", au adăugat poliţiştii ungari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb